Тайните ограничения на програмата за ремонт на клавиатура на пеперуди на Apple

Клавиатурите на пеперудите на Apple имат проблем. И компанията стартира програма за ремонт, за да отговори на тези опасения. Ето какво трябва да знаете, ако планирате да закупите нов MacBook с пеперудната клавиатура.

За съжаление изглежда има ограничения колко пъти можете да ремонтирате MacBook по тази програма за ремонт на клавиатура. За отбелязване е, че това е нещо, което е доста непознато сред общността на Apple.

Ето какво трябва да знаете.

Докладът

Клавиатурите на пеперудите на Apple създават изключително тънък лаптоп. Но те също са склонни към проблеми с надеждността.

Според публикация, която те направиха през октомври, потребителят на Reddit spgremlin пусна наскоро своя MacBook Pro за 2016 г. за трети път. При подмяната на клавиатурата на Apple първите два ремонта на потребителя бяха напълно безплатни. Както трябва да бъдат.

Но когато Redditor донесе своя MacBook Pro за трети път, персоналът на Genius Bar им каза, че не е обхванат от програмата за ремонт.

Според публикацията техникът е посъветвал потребителя на Reddit, че програмата за ремонт има „ограничения“ и е отказал да издаде резервна клавиатура. (Което всъщност е заместващ горен калъф, защото вградената в него клавиатура.)

Вместо това те предложиха 50 процента от очакваната цена на ремонта - което, както си струва да се отбележи, е 450 долара.

За първи път виждаме съобщения за такава политика. Това може да подскаже, че всъщност не е нещо, или ако е, потвърждава, че може да е нова инициатива.

Това политика ли е?

Apple има програма за ремонт на клавиатура, която покрива всеки MacBook с клавиатура пеперуда. Но тя очевидно има граници (без да е известна на широката общественост).

Заслужава да се отбележи, че не е ясно дали това е действителна политика за ремонт на Apple или просто нацупен служител на Genius Bar, който е имал почивен ден.

Както отбелязва spgremlin в публикацията си, на практика няма публична информация за определени предварително дефинирани ограничения за програмата за ремонт на клавиатура.

От друга страна, може да има обяснение за „политиката“ в държавните закони. Много щати в САЩ и други страни извън САЩ имат закони за лимоните.

Въпреки че те могат да се различават диво, повечето закони за лимоните в държавата имат клауза, която изисква от компанията да замени компютъра изцяло след третия ремонт.

С други думи, третият път е чарът. Ако дадена компания трябва да замени определен компонент два пъти, тогава държавният закон изисква компанията, която е направила устройството, да предостави на потребителя чисто нов безплатно.

Въпреки че не сме го виждали в писмен вид, има и много доклади онлайн, че много магазини на Apple също следват тази процедура. Ако устройството на потребителя се нуждае от трето трети път, Apple Stores имат право да предоставят на потребителя ново устройство.

Друга подходяща информация

Проблемите с клавиатурата на пеперудите са широко разпространени и често водят до двойни натискания на клавиши или по друг начин „лепкави клавиши“. Снимка чрез Unbox Therapy.

Също така си струва да се отбележи, че в актуализация на оригиналния пост, spgremlin даде няколко допълнителни подробности за техния процес на ремонт.

Членът на Apple Support информира Redditor, че е подал заявка за подмяна на целия MacBook с нов модел. Важното е, че агентът на Apple също очевидно потвърди, че програмата за ремонт на клавиатура всъщност има ограничения.

Но те посъветваха Redditor, че друга програма ще замени устройството на потребителя след два или три основни ремонта. (Това вероятно е програмата за лимонов закон, за която говорихме.)

Интересното е, че Redditor добави, че Apple трябва да създаде „случай“ за тази подмяна и да го одобри.

Spgremlin също отбеляза, че конкретната програма е вътрешна за Apple. Те добавиха, че това е по преценка, не е оповестено публично и не е гарантиран резултат.

Много потребители, запознати с поправимостта, обаче могат да оспорват тези конкретни критерии. В зависимост от това къде живеете, местните закони и разпоредби може да изискват от Apple да замени вашето MacBook устройство след третия основен ремонт. Така че не е „по преценка“.

Разбира се, Apple може да има собствена вътрешна политика за подмяна на устройство след третия ремонт за локали, където лимоновите закони не го изискват. В тези случаи политиката ще зависи изцяло от Apple, която да следва.

Няколко съвета, ако това ви се случи

Клавиатурите на пеперудите на Apple изглеждат по същество с недостатъци. Поради това Apple носи отговорност да го „оправи“ за потребителите.

Клавиатурите на пеперудите на Apple са известни като ненадеждни. Apple, като реномирана компания, е длъжна да я направи подходяща за своите потребители.

Ако ограниченията всъщност бяха политиката на компанията, тогава Apple наистина трябва да направи това изрично ясно за потребителите. Това е особено вярно, тъй като нуждата от многократно ремонтирана клавиатура изглежда доста често срещан резултат за скорошните собственици на MacBook.

Поради това препоръчваме да оспорите ограниченията за ремонт на клавиатурата на Apple.

Ето няколко съвета, ако персоналът на Genius Bar ви информира, че не може да замени вашата клавиатура пеперуда безплатно.

  • Потърсете местните закони за лимоните във вашата държава или държава. Това ще ви уведоми дали можете да направите случай за получаване на ново устройство или държавният закон изисква подмяна след трети опит.
  • Попитайте персонала на Genius Bar къде е написана тази политика.
  • Искане да говорите с ръководител.
  • Ако всичко друго се провали в Apple Store, помислете дали да не прехвърлите устройството си на друго място. Това включва други магазини на Apple или оторизиран доставчик на услуги на Apple.
  • Може също да се обърнете към екипа за поддръжка на Apple или корпорацията на Apple и да ескалирате ситуацията.
  • Не се отказвайте да накарате Apple да поправи вашето устройство. Продължавайте, докато Apple не се съгласи да ви даде нов корпус или нов MacBook.

Надяваме се, че тази информация ви е била полезна. Моля, уведомете ни в коментарите за вашия опит с тази програма за ремонт или каквито и да е прозрения, които може да имате след използване на дизайна на клавиатурата Butterfly.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found