Проблеми с Wi-Fi след актуализиране до iOS 13 или iPadOS? Вижте тези 10 съвета

iOS 13 и iPadOS представиха много нови функции за потребителите на Apple. Ако имате проблеми с Wi-Fi след актуализацията на iOS 13 или iPadOS, тази статия е за вас. Изтъкнахме някои от често срещаните заобикалящи решения и корекции за решаване на проблеми с мрежите и свързаността.

Преди да се задълбочим в някои от съветите за отстраняване на потенциални проблеми, може да е разумно да проучим някои от промените, въведени във Wi-Fi функциите в iOS 13 и iPadOS.

Свързани:

  Промени в настройките на Wi-Fi на iOS 13 / iPadOS

  Преди да подчертаем някои от често срещаните решения и поправки, нека разгледаме някои от промените във функцията Wi-Fi, въведени в iOS 13.

  iOS 13 и iPadOS Wi-Fi променят повече опции за поверителност.

  Когато докоснете Настройки> Wi-Fi в iOS 13, ще намерите три нови раздела. IOS 12 „Избор на мрежа ..“ вече е заменен с два отделни раздела в iOS 13:

   • Моите мрежи - Това е списъкът на всички Wi-Fi мрежи, с които наскоро сте се свързали с вашето устройство.
   • Други мрежи - Това е списък на всички други wi-fi мрежи, които са на ваше разположение

  Превключвателят Ask to Join Networks в iOS 12 вече е заменен с повече опции. Вместо превключвателя, в iOS 13 и iPadOS можете да избирате между:

  Използвайте „Известяване“, за да управлявате по-добре искането за присъединяване към непознати мрежи.
   • Изключено (Това изисква да изберете ръчно мрежа, ако няма налични известни мрежи)
   • Уведоми (Известни мрежи се присъединяват автоматично. Ако няма известни мрежи, ще видите известие за налични мрежи)
   • Попитайте (Известните мрежи се присъединяват автоматично. Ако няма налични известни мрежи, ще бъдете „помолени“, преди да се присъедините към нова мрежа.

  Разделянето на Wi-Fi мрежи на две отделни категории с допълнителното известие има за цел да ви попречи да се присъедините към неизвестни мрежи, които могат да създадат проблем със сигурността.

  Другата промяна в iOS 13 е включването на „Auto-Join Hotspot“. Когато тази настройка е включена и е избрано „автоматично“, вашият iPhone или iPad ще открие близките горещи точки и ще се присъедини, ако няма налична Wi-Fi мрежа.

  Wi-Fi в iOS 13 и iPadOS също така въвежда режим с ниски данни, който може да бъде полезен. Режимът с малко данни помага на приложенията на вашия iPhone да намалят използването на мрежови данни.

   Настройки за Wi-Fi в Центъра за управление на iOS 13 и iPadOS

   Когато докоснете 3D иконата Wi-Fi в контролния център на iOS 12, ще намерите Wi-Fi мрежата, към която е свързано вашето устройство. Можете да прекъснете връзката, като докоснете иконата Wi-Fi тук.

   3D докосване на Wi-Fi в Центъра за управление, за да видите подробности.

   В iOS 13 и iPadOS има още един слой от функцията. Когато докоснете 3D иконата Wi-Fi, сега ще видите името на мрежата, към която сте свързани в момента, както и списък с други мрежи, които са ви достъпни. Можете също да докоснете „Настройки за Wi-Fi ...“ на този екран и да получите директен достъп до настройките.

   10 съвета за отстраняване на проблеми с Wi-Fi след актуализация на iOS 13 или iPadOS

   Ето списък със съвети, които можете да опитате, ако имате бавен Wi-Fi, отпадане на Wi-Fi връзка или не можете да се присъедините към Wi-Fi мрежи от вашия iPhone или iPad след актуализацията на iOS 13.

   Деактивирайте Wi-Fi с помощта на приложението Настройки, рестартирайте устройството си и след това активирайте Wi-Fi. Понякога тази проста операция може да поправи повечето Wi-Fi неприятности.

   Моля, опитайте всяка стъпка последователно, докато тя реши проблема ви с Wi-Fi.

   1. Включете и изключете самолетен режим и след това опитайте да се свържете с предпочитаната от вас Wi-Fi мрежа. (Настройки> Самолетен режим). Това помага, когато устройството ви се свърже с Wi-Fi, но интернет не работи.
   2. Превключете Wi-Fi на ИЗКЛ. След 15 секунди го превключете обратно на ON и след това опитайте да се свържете с предпочитаната от вас Wi-Fi мрежа.
   3. Докоснете иконата „i“ до Wi-Fi мрежата в Настройки и изберете „Забравете тази мрежа“. Рестартирайте своя iPhone или iPad и опитайте да се свържете отново, за да видите дали това помага.
   4. Променете DNS на Wi-Fi мрежата. Докоснете „Конфигуриране на DNS“ в настройките на Wi-Fi мрежата, превключете го на Ръчно и докоснете „Добавяне на сървър“. Въведете 8.8.4.4 или 8.8.8.8 и запазете. Сега опитайте да се свържете с Wi-Fi мрежата и тествайте за подобрена производителност. Ако показва по-добра производителност, можете да изтриете останалите.
   5. Ако имате бавна Wi-Fi връзка, опитайте и изключете Bluetooth (Настройки> Bluetooth) и след това се свържете отново с Wi-Fi мрежата
    1. Bluetooth също използва 2,4 GHz обхват и изключването на BT намалява трафика в този обхват
   6. Wi-Fi отпада по време на слаб сигнал на iPhone. Проверете настройката за Wi-Fi Assist (Settings> Cellular> Wi-Fi Assist). Това ще гарантира, че вашето устройство остава свързано с Wi-Fi, дори когато сигналът е слаб.
   7. Ако вашият безжичен рутер поддържа честотна лента както 2,4 Ghz, така и 5 Ghz, може да искате да проверите следното:
    1. Използвате ли същия SSID? (Направете отделни имена за честотната лента и вижте дали вашата Wi-Fi производителност се подобрява, когато превключите на 5Ghz)
    2. Ако вашият Wi-Fi рутер поддържа както 2,4, така и 5 GHz обхвати, свържете устройствата си към 5GHz обхват или намалете броя на активните устройства, които използват обхват 2,4 GHz (или изключете Bluetooth, който също използва обхват 2,4 GHz)
    3. Някои рутери имат „интелигентна“ функция, при която комбинират честотната лента в един и същ SSID. Тази функция понякога може да причини проблеми с производителността на Wi-Fi. Проверете тази статия по-долу за повече подробности.
     • Променете настройката и направете тест за скорост. Ето препоръчаните от Apple настройки за Wi-Fi рутери, които трябва да разгледате.  
    4. Нулирайте мрежовите настройки (Настройки> Общи> Нулиране> Нулиране на мрежовите настройки). Може да се наложи да въведете идентификационните си данни за Wi-Fi, така че, моля, отбележете ги, преди да нулирате.
    5. Много потребители казват, че „Нулиране на всички настройки“ след голяма актуализация на iOS коригира немалко проблеми на устройството, особено проблеми с източването на батерията и бавен проблем с wi-fi. Ето какво трябва да знаете за тази опция:
     1. Настройките за нулиране на всички не премахват вашите снимки или други носители или данни, както подсказва името.
     2. Ще е необходимо да въведете отново информацията за кредитната си карта на Apple Pay
     3. Някои настройки на приложенията и достъпът до поверителност може да се променят и може да се наложи да го настроите отново
     4. Ще трябва да въведете отново настройките и идентификационните си данни за Wi-Fi
    6. Ако проблемът ви с wi-fi продължава да е постоянен дори след изпробване на всяка от горните стъпки, най-добрият вариант би бил да възстановите вашия iPhone или iPad с ново копие на iOS 13 или iPadOS и да проверите дали той решава вашите проблеми.

    Изключете Fast Roaming в Mesh Networks за по-добър Wi-Fi на iPhone

    През последните няколко години много от нас са надградили домашните си wi-fi рутери. Повечето от новото и подобрено Wi-Fi мрежово оборудване днес поддържат голямо разнообразие от модерни технологии. Например, ако използвате NetGear Orbi и разгледате разширените настройки, ще намерите следното:

    1. Активирайте имплицитното ЛЪЧОВО ФОРМИРАНЕ

    2. Активирайте MU-MIMO

    3. Активирайте Fast Roaming

    Предлагаме да запазите първите две опции активирани, но да изключите Fast Roaming в мрежата и да тествате дали вашият iPhone има по-добра Wi-Fi производителност с по-малко прекъсвания.

    Понякога има проблеми с Wi-Fi, които засягат определен модел iPhone или iPad след надстройка. В тези случаи Apple обикновено издава корекция в рамките на няколко дни или седмица. Ще поддържаме тази публикация актуализирана с всякакви подобни новини.

    Моля, уведомете ни, ако имате въпроси или се нуждаете от допълнителна помощ. Надяваме се, че сте в състояние да разрешите всички проблеми с Wi-Fi, свързани с iOS 13, на вашия iPhone и сте в състояние да се възползвате от всички нови функции на iOS 13 и iPadOS!

    скорошни публикации

    $config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found