Най-добрите приложения за iOS, които са съвместими с Apple CarPlay

Ако имате Apple CarPlay в автомобила си, знаете колко полезен може да бъде. И въпреки че по подразбиране пакетира родните приложения на Apple, има много приложения на трети страни, съвместими с CarPlay, които могат да подобрят вашето пътуване или пътуване до работното място.

Бележка относно управлението на приложенията CarPlay

Приложенията, съвместими с CarPlay, трябва технически да се показват автоматично на вашата информационно-развлекателна система, след като бъдат инсталирани на вашето iOS устройство.

Свързани:

  • CarPlay не работи след актуализация на iOS, поправка

Ако не се показват или просто искате да реорганизирате реда, в който се показват приложенията, можете да редактирате таблото си за управление на CarPlay на свързания iPhone.

  • Отворете Настройки.
  • Превъртете надолу и натиснете Общи.
  • Докоснете CarPlay.
  • Изберете превозното средство, което искате да редактирате. Обикновено това ще бъде изброено от марката и модела.

Сега ще видите примерен потребителски интерфейс. Всяко приложение в черната част на интерфейса е активно приложение CarPlay, докато приложенията в бялото поле по-долу са неактивни (и няма да се показват в CarPlay). От тук нататък има няколко неща, които можете да направите, за да редактирате вашия CarPlay интерфейс.

  • Можете да плъзгате и пускате приложения, за да ги реорганизирате в действителния интерфейс CarPlay.
  • Можете също да докоснете иконата -, за да изтриете приложение от интерфейса.
  • За да ги добавите обратно, просто докоснете иконата + до тях. Ако дадено приложение не се показва на вашия интерфейс CarPlay, има голяма вероятност то просто да е деактивирано.

Най-добрите приложения за CarPlay

Можете да видите пълен списък с приложения, които CarPlay поддържа на уебсайта на Apple. Но по-долу има седем приложения, които са особено популярни, полезни или просто по-добри от родните си колеги.

7. Waze

Apple може да работи за подобряване на първоначалното си приложение Карти, но все още има категорични предимства при преминаването на трети страни. И с пускането на iOS 12, Apple отвори своята собствена автомобилна система за приложения за навигация на трети страни.

Много пътуващи избират Wave, който е съвместим с CarPlay, и има няколко добри причини защо. Waze е чудесно приложение за навигация само по себе си. Но неговите специализирани функции - като информация за трафик на живо чрез краудсорсинг - му помагат да се открои.

Вземете Waze за iOS тук.

6. Spotify (или Apple Music)

Без значение продължителността на пътуването или пътуването до работното място, вероятно ще слушате музика. Освен ако не сте твърд фен на радиото, платформата за стрийминг наистина е пътят. Що се отнася до него, има два основни варианта.

Spotify е най-популярната стрийминг платформа в света. Също така е съвместим с CarPlay, което е чудесно, ако вече го използвате. Но си струва да се отбележи, че Siri на CarPlay не поддържа Spotify, което означава, че няма да можете да контролирате възпроизвеждането с гласови команди. Apple Music се поддържа, така че може да е по-добър избор за повечето хора.

Вземете Spotify за iOS тук.

5. TuneIn Radio

„Но какво, ако съм твърд фен на радиото?“ може да попитате. Тук идва TuneIn Radio. Разбира се, не ви е необходим CarPlay приемник, за да слушате местните си радиостанции. Но ако някога ви омръзнат тези радиостанции, можете да разширите своя хоризонт с TuneIn.

Това е просто приложение, което предлага една от най-големите селекции от съдържание за всяко приложение. Веднага получавате достъп до повече от 100 000 станции по целия свят (интернет радио и AM / FM станции). Това включва музика, новини, спорт и други видове радио формати.

Вземете TuneIn Radio за iOS тук.

4. WhatsApp

WhatsApp е популярна платформа за съобщения, така че има голяма вероятност да сте сред почти 1 милиарда активни потребители на платформата ежедневно. WhatsApp също се превърна в едно от първите големи приложения на трети страни, които получиха поддръжка на CarPlay, така че заслужава място в този списък.

Незабавните съобщения и шофирането може да изглеждат като две неща, които не биха се оженили добре, но WhatsApp ви покрива. Версията на приложението CarPlay ще ви позволи да осъществявате повиквания и да изпращате текстови съобщения само с гласови команди на Siri. Siri също ще прочете съобщения, което означава, че никога не трябва да откъсвате поглед от пътя.

Вземете WhatsApp за iOS тук.

3. Облачно

Apple има собствено приложение за подкасти, което работи с CarPlay. Но ако сте запознати с Overcast, знаете, че е по-добре от родното приложение по различни причини. И да, Overcast също е съвместим с CarPlay.

От една страна, Overcast има почти всеки подкаст, който има приложението на Apple. Той също така има функции като Smart Speed, която елиминира периоди на мълчание между разговорите без изкривяване и Voice Boost, който нормализира силата на звука в подкаст и улеснява чуването на диалога.

Вземете Overcast за iOS тук.

2. Звукова

Подкастите може да са чудесни за пътувания до работното място или кратко пътуване, но те не могат да победят аудиокнига, за да се забавляват при по-дълги пътувания. Audible, платформа, собственост на Amazon, е може би най-добрият вариант, когато става въпрос за закупуване и слушане на аудиокниги.

Можете да си купите всяка аудиокнига на Audible или да се абонирате за абонамент за $ 14,95 на месец, който включва безплатна аудиокнига всеки месец. Заслужава да се отбележи, че разполага с най-голямата библиотека от аудиокниги. И ако сте абонат на Amazon Prime, получавате достъп до звукови канали, който включва ексклузивни серии и съдържание.

Вземете Audible за iOS тук.

1. Радио Дисни

Ако имате деца, знаете, че пътуването с тях не е най-лесното нещо на света. Точно затова Radio Disney е чудесно допълнение към вашия репертоар на приложението CarPlay. Разбира се, няма да ви съдим, ако нямате деца и сте просто суперфан на Дисни.

В други приложения може да има повече съдържание, но Radio Disney има лесно намиращо се съдържание, специално насочено към децата (и любителите на Дисни). В допълнение към изобилието от песни и плейлисти, има и ексклузивни потоци на живо с изпълнители на Дисни. С други думи, много неща, за да забавлявате децата си на дълъг път.

Вземете Radio Disney за iOS тук.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found