Този специален Unicode символ може да направи вашите iOS папки невидими

Опитайте това: Отворете папка на вашето iOS устройство. Отидете да го преименувате и изтрийте всички символи в името на папката. Докоснете Готово.

В този момент ще видите оригиналното име на папката, изскачащо там, където е започнало. Това е така, защото Apple не позволява имена на празни папки в iOS - или която и да е от операционните му системи.

В по-голямата си част това всъщност не е проблем. Удобно е да имате етикети върху папките, тъй като улеснява разбирането какво къде се съхранява.

Но сред нас са минималистите и умелите в дизайна, които по-скоро биха имали възможност да използват празни етикети на папки. Трудно е да се спори, че мрежата от приложения, пълна с празни папки, е доста изчистен и елегантен външен вид.

СВЪРЗАНИ:

 • Как да пренаредите приложения на вашия iPhone и iPad
 • Как да организирате бележките си на вашите устройства Apple
 • Как да използвате най-добрите функции в приложението Файлове на вашето iOS устройство
 • Как да настроите iPad за възрастен потребител

От време на време ще се появи грешка или „хак“, която позволява на хората да изтрият имената на папките. Тези грешки обаче в крайна сметка се закърпват.

За наш късмет, има непоправен начин за получаване на „празни“ имена на папки в iOS - и без джейлбрейк на вашето iOS устройство. Най-хубавото е, че вероятно е тук в дългосрочен план.

Как да получите имена на невидими папки

Въпреки че през годините са съществували различни методи за получаване на „празни“ имена на папки, те обикновено изискват малко финализиране. Това не е така с това решение.

 • На вашето iOS устройство докоснете и задръжте празното място между тези скоби: [⠀]
 • Когато е избрано, натиснете Копиране.
 • Сега отидете на началния екран и докоснете която и да е папка.
 • Докоснете и задръжте името на папката, за да отворите режима за редактиране.
 • Изтрийте всички символи в името на текущата папка.
 • След това поставете празния символ, който сте копирали по-рано, в полето за име на папка.
 • Натиснете Готово.

По подобна бележка, специалното банково пространство ще работи и на macOS. Просто го копирайте на вашия Mac и го поставете в полето за въвеждане на име на папка. Трябва да останете с празна папка macOS.

Защо това работи

Можете да използвате „празното пространство“, за да създадете невидими имена на папки, защото технически това не е празно пространство. Точно така, докато интервалът между скобите [⠀] изглежда като празно място, той няма да бъде третиран като такъв от операционните системи.

Вместо това празното пространство между скобите по-горе всъщност е специален Unicode символ. Това е „банково пространство“ на брайлово писмо, Unicode символ U + 2800.

Тъй като това не е типичното празно пространство, което бихте получили от докосване на интервал, iOS и macOS всъщност го регистрират като нормален знак като всяка друга буква или цифра.

По подобна бележка това не е непременно грешка. За разлика от някои други „хакове“ на iOS, свързани с изтриване на имената на папките, символът на Брайловия Unicode ще продължи чрез рестартиране на устройството и актуализации на софтуера. Той също е тестван на всички стари и най-нови версии на iOS, включително най-новата актуализация на iOS 12.1.4 и бета версиите на iOS 12.2.

Освен това, тъй като знанията за специалните символи на Unicode са доста нишови и неясни, Apple не е много вероятно да отдели време, за да „поправи“ тази грешка. Всъщност може да не си струва усилието дори да промените поведението на празното брайлово пространство

Разбира се, също няма гаранция, че заобикалящото решение ще остане неизправно завинаги. Но междувременно това може да е добро дългосрочно решение за изчистване на имената на папки.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found