Какво да направите, ако вашият iPad mini не се зарежда или се зарежда бавно

Вашият iPad mini зарежда ли се много бавно или изобщо не се зарежда? Не е много добре за никого като преносим таблет, ако трябва да го държите включен през цялото време. Разберете как да разберете дали вашият iPad mini се зарежда правилно и какво можете да направите, ако не е така.

Със сигурност няма да сте първият човек, чийто iPad не се зарежда или няма да се зарежда. Но когато имате проблеми или ако вашият iPad mini казва „Не се зарежда“, може да е трудно да разберете каква е причината. Измамни кабели, дефектен софтуер, изтекъл срок на батериите По-долу сме описали подробно всичко, което трябва да знаете, за да диагностицирате проблемите с батерията.

Как да разбера дали iPad mini ми се зарежда?

Има няколко начина да разберете дали вашият iPad mini се зарежда или не. Ако обаче сте били напълно мъртви, когато сте го включили, може да се наложи да изчакате до час, преди някой от тях да заработи.

Вашият iPad ще покаже екран с ниска мощност, ако няма достатъчно зареждане, за да се включи. Ако този екран също показва бял мълниесъединител, тогава iPad mini не се зарежда.

Внимавайте за фината разлика между екраните с ниска мощност и свързване към зареждане.

На заключения екран, когато вашият iPad mini е включен, ще се появи голяма икона на батерията, когато за първи път започне да се зарежда. След това ще видите процент на таксуване под датата.

На екрана за заключване трябва да се появи голяма батерия, последвана от процента на зареждане.

И накрая, иконата на батерията в лентата на състоянието на вашия iPad mini ще има мълния, когато iPad се зарежда. Също така ще можете да гледате как батерията бавно се увеличава с течение на времето.

Мълния показва зареждане.

Колко време трябва да отнеме зареждането на iPad mini?

Зареждането на iPad mini от 0–100% трябва да отнеме около четири часа. Точното време обаче ще варира в зависимост от качеството на вашия мълниезащитен кабел, мощността на вашия адаптер, възрастта на батерията на iPad и дори околната температура на помещението!

За справка, iPad mini 4 ми отне около три часа, за да се зареди до 100%, след като умря.

Как мога да накарам iPad mini да се зарежда по-бързо?

Има няколко различни неща, с които можете да помогнете, ако iPad mini се зарежда много бавно.

 • Актуализирайте до последната версия на iOS.
 • Използвайте официален кабел за мълния на Apple или се уверете, че вашият е сертифициран MFi.
 • Използвайте официален захранващ адаптер на Apple с най-високата налична мощност.
 • Не използвайте iPad mini, докато се зарежда; приспи го или го изключи.
 • Поддържайте iPad mini на комфортна околна температура, той ще спре да се зарежда на 80%, ако е твърде топъл.

Мога ли да зареждам iPad mini със зарядно за iPhone, друго зарядно за iPad или зарядно за MacBook?

Краткият отговор е: Да . Най-общо казано, колкото по-голямо е зарядното устройство, толкова по-бързо ще се зарежда вашият iPad mini.  

Оригиналният iPad mini се доставя с 5 W адаптер за захранване, същите като тези за iPhone. По-късните модели обаче се доставят с адаптери от 10 W, което води до по-бързо зареждане. Ако имате MacBook от 2016 г. или по-късно, можете да използвате адаптера му от 29 W, за да заредите iPad mini още по-бързо.

Проверете мощността на вашия захранващ адаптер. Снимка от Apple.

С изключение на 5 W адаптера за iPhone, мощността на всеки захранващ адаптер на Apple се отпечатва отстрани.

Колко години издържа мини батерията на iPad?

Според Apple, батерията на iPad mini ще запази до 80% от първоначалния си капацитет след 1000 пълни цикъла. Това означава, че можете да преминете от 100% до 0% такса 1000 пъти. Или преминете от 100% до 50% зареждане 2000 пъти.

И така, колко време е това? Е, всичко зависи от това колко го използвате. Ако преминете през пълен цикъл два пъти седмично, това означава, че батерията на iPad трябва да издържи огромните 10 години .

Затъмнете екрана си, подобрете батерията си.

Какво мога да направя, за да удължа батерията на iPad mini?

Apple има страхотен уебсайт със съвети за максимизиране на производителността на батерията на вашите устройства.

Най-ефективното нещо, което можете да направите, е да го използвате по-малко, но не затова сте го купили. Друга възможност е да промените тези настройки, за да направите батерията на iPad mini възможно най-дълго:

 • Затъмнете яркостта на екрана.
 • Изключете Обновяване на фоновото приложение.
 • Настройте приложенията за поща да извличат данни ръчно.
 • Изключете услугите за местоположение изцяло или за конкретни приложения.
 • Намалете броя на известията, които се появяват на вашия заключен екран.

Колко струва подмяната на iPad mini батерия?

Ако батерията на iPad падне под 80% капацитет през първата си година, Apple ще я замени безплатно при едногодишната им гаранция AppleCare. Ако имате AppleCare + на вашия iPad mini, тази гаранция се удължава до две години.

С AppleCare ще се възползвате от двугодишна гаранция.

Apple предлага извън гаранция ремонт на батерията за $ 99 за всички модели iPad. Нещо повече, Apple всъщност не поправя батерията, те заменят целия ви iPad на тази цена.

Ако сте доста техничен и удобен, можете също да опитате да замените сами батерията с комплект за подмяна на батерията за вашия модел iPad.

Как да поправя iPad Mini, който няма да се зарежда или включва?

Понякога вашият iPad mini няма да се включи дори след като го оставите на зареждане. Когато това се случи, няма да видите екран с ниска мощност или екран за свързване към зареждане. Дисплеят на iPad mini просто ще остане черен.

За начало се уверете, че се опитвате да заредите устройството си поне час. Ако все още няма признаци на живот, извършете принудително рестартиране. Можете да направите това, като едновременно задържите бутоните Sleep / Wake и Home. Дръжте ги задържани, докато вашият iPad mini се включи и рестартира, което трябва да отнеме около 45 секунди.

Задръжте тези два бутона, за да рестартирате iPad.

Ако това не успее да съживи вашия iPad, има голяма вероятност той да не се зарежда правилно. Вижте нашите съвети по-долу, за да поправите това.

Как да поправя iPad Mini, заседнал на екрана за зареждане на батерията?

Понякога iPad mini залепва на екрана с ниска мощност, дори когато сте сигурни, че се зарежда правилно. Този разочароващ проблем е разрешен за много потребители чрез свързване на iPad към компютър, работещ с iTunes.

Свържете вашия iPad mini към iTunes, ако не се включи.

По този начин или принуждавате iPad да се рестартира, или позволява на потребителите да го възстановят с помощта на iTunes. Въпреки че трябва да правите това само ако вече имате резервно копие на вашето устройство .

Ако все още имате проблеми, опитайте тези инструкции, за да възстановите iPad mini, като използвате режим DFU. Но отново се уверете, че имате резервно копие, преди да го направите!

Как да поправя iPad Mini, който не се зарежда, когато е включен в контакта?

Има няколко неща, които могат да попречат на iPad mini да се зарежда, покривайки хардуерни и софтуерни проблеми. Следвайте стъпките, описани по-долу, за да откриете причината и да облекчите неприятностите при зареждане.

1. Рестартирайте iPad mini и актуализирайте iOS

Ако можете да захраните Ipad мини, натиснете и задръжте бутона за спящ / активен режим, докато не бъдете подканени да е LiDE да изключите . Изключете iPad mini и го оставете изключен за 30–60 секунди, преди да го включите отново и да опитате да се зареди отново.

Задръжте бутона Sleep / Wake, докато можете да плъзнете, за да се изключи.

Трябва също да проверите за актуализации на софтуера за iOS. Тези често отстраняват грешки в софтуера, които причиняват производителност на батерията или грешки при зареждане. Те също могат да оптимизират вашия iPad mini, за да използват по-малко енергия от батерията, докато го използвате.

Отидете в Настройки> Общи> Актуализация на софтуера.

Уверете се, че използвате най-новата версия на iOS.

2. Тествайте вашия мълниепровод

Кабелите за мълния на Apple са известни с цепенето и износването. Когато това се случи, те често губят способността си за зареждане. Но вашият мълниеносен кабел може да е проблем, дори да не изглежда повреден.

Опитайте да заредите друго устройство на Apple, използвайки същия гръмоотвод, ако работи, тогава кабелът ви работи добре. Ако това не работи, проверете дали използвате или официален кабел на Apple, или сертифициран кабел Made for iPhone (MFi).

Можете ли да зареждате други устройства с вашия мълниезащитен кабел?

Друга възможност е да опитате да заредите iPad с различен мълниеносен кабел. Ако това работи, тогава оригиналният ви мълниеносен кабел вероятно е повреден. Ако сте го закупили от Apple, това може да бъде покрито от едногодишната им гаранция.

3. Тествайте вашия захранващ адаптер или контакт

След като разберете, че мълниеносният кабел работи, е време да тествате захранващия адаптер. Започнете с включване в различен контакт - и се уверете, че е включен!

След това намерете различен адаптер, който да използвате. Знайте обаче, че ако вашият iPad mini е доставен с обемист 10 W адаптер, вашият 5 W адаптер за iPhone може да не е в състояние да осигури достатъчно мощност за зареждане на батерия на iPad.

Друга възможност е да опитате да заредите iPad mini от USB порта на компютъра. Отново това е малко вероятно да достави достатъчно мощност, за да заредите вашия iPad много бързо, но ще даде индикация дали вашият оригинален адаптер е проблемът.

Свържете вашия iPad mini към iTunes, ако не се включи.

Ако адаптерът ви е повреден, може да успеете да го замените с едногодишната гаранция на Apple.

4. Почистете порта за мълния на вашия iPad mini

Осветете светлина в порта за мълния в долната част на вашия iPad mini. Погледнете внимателно дали има натрупване на власинки или мръсотия вътре в пристанището. Ако има, това може да е причината вашият iPad mini да не се зарежда правилно.

Внимателно отстранете отломките, като използвате някой от следните инструменти, но се уверете, че не повредите елементите за зареждане, докато правите това:

 • Антистатична четка.
 • Прахосмукачка със сгъстен въздух.
 • Чиста и суха четка за зъби.
 • SIM щифт, изправена кламер или предпазен щифт.

Можете също така да занесете своя iPad до най-близкия Apple Store, където обикновено се радват да почистят безопасно вашия мълниеприемник безплатно.

5. Възстановете устройството си, като използвате DFU режим

Последната стъпка за отстраняване на неизправности е да възстановите iPad напълно. По този начин ще премахнете всички данни и ще върнете устройството обратно към фабричните му настройки.

Първо трябва да направите резервно копие на вашия iPad mini.

Направете резервно копие, преди да възстановите вашия iPad mini!

Предлагаме възстановяване с използване на режим DFU, тъй като напълно преинсталира софтуера и фърмуера на вашето устройство. Това е възможно най-дълбокото ниво на възстановяване и ще гарантира, че проблемът ви с зареждането не е свързан със софтуера.

Следвайте това ръководство, за да възстановите вашия iPad mini, използвайки режим DFU.

Как да сменя батерията на моя iPad mini?

След всички тези съвети за отстраняване на неизправности, ако вашият iPad mini все още не се зарежда правилно, вероятно се нуждаете от подмяна на батерията. За съжаление, поради безпроблемния дизайн на iPad на Apple, не можете сами да замените батерията.

Вместо това трябва да запазите час в магазин на Apple или упълномощен доставчик на услуги на Apple. Тези техници трябва да могат да ви предложат резервен iPad за цената на нова батерия: $ 99.

Посетете Genius лентата на Apple за хардуерна поддръжка.

Разбрахте ли защо вашият iPad mini не се зарежда? Или какво го караше да се зарежда бавно? Кажете ни какво се случи по-долу!

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found