Как да направите корекция на червените очи в приложението Снимки на iOS 13

Колкото и прекрасна да е гамата на iPhone 11 Pro с тройната настройка на камерата, все още възникват традиционни проблеми. Един такъв случай идва, когато правите снимки на приятели или други хора. Ако използвате светкавицата, много пъти ще има корекция на червените очи, която трябва да се направи.

С последните актуализации на iOS, приложението Photos стана по-стабилно и може да се справи с основното редактиране на снимки. Днес ще разгледаме как да направите корекция на червените очи в приложението Снимки.

Как да направите корекция на червените очи в приложението Снимки на iOS 13

Apple бавно, но сигурно добавя все повече и повече функции към приложението за снимки, целящи да премахнат необходимостта от решения на трети страни. Едно такова допълнение е възможността за извършване на корекция на червените очи за вашите снимки.

Ето как можете да го направите, без да изтегляте друго приложение:

 1. Отворете приложението Снимки на вашия iPhone
 2. Докоснете  Снимки  в долната част и изберете  Всички снимки
 3. Намерете картината, която трябва да бъде коригирана
 4. Изберете снимката, която трябва да бъде редактирана

След като установихте, че картината се нуждае от редактиране, можем да продължим с действителната част за редактиране.

 1. Докоснете бутона  Редактиране в горния десен ъгъл
 2. Изберете иконата на окото с линията през него
 3. Докоснете всяко червено око, което се появява на снимката
 4. Докоснете  Готово в долния десен ъгъл

След като приложението Photos направи своята магия, вече не трябва да виждате проблема с червените очи на снимката си. Можете да повторите този процес всеки път, когато попаднете на човек с малко червени очи.

Решения на трети страни за отстраняване на червени очи

Въпреки че е удобен, вграденият фоторедактор може да не работи точно така, както искате, дори когато става въпрос за снимки с червени очи. В този случай можете да обърнете света на App Store, където има множество фоторедактори, за да поправите вашите снимки.

Ето някои от любимите ни:

 • Adobe Photoshop Express (Безплатно с IAP) - Редактирайте снимки като професионалистите с това лесно за използване цифрово студио, пълно с функции за редактиране на снимки на вашето мобилно устройство. Photoshop Express предоставя пълен спектър от безплатни фото ефекти и функции за редактиране на една ръка разстояние.
 • Pixelmator ($ 4,99) -  Pixelmator е мощен, пълнофункционален, базиран на слоеве редактор на изображения, който ви позволява да докосвате и подобрявате изображения, скици и рисуване, както и да създавате усъвършенствани композиции на изображения както на iPad, така и на iPhone.
 • Darkroom (безплатно с IAP) - спасете се от работния процес на много приложения и открийте най-добре проектираното, интегрирано и мощно приложение за редактиране за iOS.
 • Fix +: Премахване на червени очи (безплатно с IAP) - Червените очи все още се случват и в наши дни и това е досадно, дори при най-новите модели телефони. Това е заради начина, по който работят очите ни. Червеният цвят отразява цвета на кръвоносните съдове в нашата ретина. Fix + е създаден, за да се отърве напълно от този ефект със супер реалистичен резултат.

Как да избегнете правенето на снимки с червени очи с вашия iPhone

Винаги, когато правите снимка на човек, шансовете са причината за появата на червените очи на ученика. Това е така, защото зеницата на човека се разширява, за да пропусне колкото се може повече светлина.

След като сте щракнали снимката, ако светкавицата е активирана, ученикът ще абсорбира светлината и ще отскочи с червения външен вид. Това е разочароващо, но просто показва колко важно е осветлението.

Ако искате да се опитате да избегнете правенето на снимки с червени очи, ще трябва да се уверите, че осветлението е правилно. Разбира се, това ще бъде малко по-сложно, ако е през нощта или в лошо осветена среда и именно там светкавицата се опитва да компенсира.

Заключение

Нашите iPhone са по-мощни от всякога, дори без да се налага да се гмуркате в App Store. Вградената корекция на червените очи в приложението Photos е изключително удобна, тъй като няма да ви се налага да бъркате и да научите друго приложение за редактиране на снимки.

Ако сте срещнали проблеми с използването на тази функционалност, звучете в коментарите по-долу и ни уведомете. Освен това, ако има ново или различно приложение, което не споменахме по-горе, споделете го в коментарите, за да можем да го проверим.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found