Как да поправя връзката iCloud Photo не работи в iOS или iPadOS

С iOS 12+ и iPadOS, Apple добави възможността потребителите лесно да споделят снимки, използвайки връзката iCloud Photo. Това е просто и безпроблемно, когато работи. Той спестява на получателите на вашите снимки от изтегляне на големи изображения на техните устройства. Ако по някаква причина връзката ви iCloud Photo не работи, ето няколко съвета, които ще ви помогнат да разрешите проблема.

Какво представлява връзката iCloud Photo?

iCloud Photo Links са удобен начин за споделяне на изображения, но те могат да бъдат разочароващи, когато не работят правилно.

Първо, малко контекст. Връзката iCloud Photo по същество е URL адрес, който води до малка галерия с избраните от вас снимки. Това е елегантно решение, защото е много по-бързо и много по-лесно за клетъчните данни, отколкото просто изпращане на снимки.

Всъщност няма и специални разрешения. Потребителите на iOS и Android могат да видят връзката за снимки iCloud. Ако опитате и щракнете върху връзката в macOS, тя просто ще я отвори в уеб браузър.

От друга страна, има няколко недостатъка на функцията. Някои от тях ще стигнем по-долу, но основният е, че няма начин да се заобиколи връзката iCloud Photo. Ако имате iOS 12 и по-нова версия, ще трябва да го използвате.

Но това всъщност не е чак толкова голям проблем и има решения. По-големият проблем е, когато iCloud Photo Link не работи. Което ни води до ...

Отстраняване на проблеми с връзката iCloud Photo

Понякога се сблъсквате с проблеми.

Има няколко неща, които могат да се объркат с връзката iCloud Photo, независимо дали изпращате връзка в облак или се опитвате да отворите такава, която сте получили. Може да срещнете Ето няколко стъпки, които могат да помогнат за смекчаване на потенциални проблеми.

Първо се уверете, че всичко е наред

Ако искате да използвате връзка iCloud Photo, за да изпратите снимки на приятели и семейство, но не работи, ще искате да се уверите, че са изпълнени следните условия.

  • Уверете се, че сте инсталирали поне iOS 12. Връзката iCloud Photo не е налична в предишни версии на мобилната операционна система.
  • Проверете отново дали библиотеката за снимки iCloud и споделените албуми са активирани.

Уверете се, че не е изтекъл

Това е важно. Подобно на галон мляко, връзката iCloud Photo има срок на годност. По-конкретно, той ще бъде достъпен само за цели 30 дни след изпращането му.

След това връзката ще изтече и снимките вече няма да се показват. Това, разбира се, може да доведе до объркване, ако действителният URL адрес все още се мотае в съобщение или нещо подобно. Обикновено, когато връзката на iCloud Photo изтече или ако подателят е изтрил връзката, тя може да покаже съобщение, което казва „ Неуспешно извличане “.

Можете да влезете във вашия акаунт в iCloud.com и да проверите дали снимките, които се опитвате да изпратите, са там.

В този случай обаче ще трябва да изпратите тези снимки в нов iCloud Photo Link.

Вижте дали сте в режим на ниска мощност

Понякога връзката iCloud Photo ще работи, но ще виси при зареждане на действителните изображения. По същество ще видите безкраен индикатор „в очакване на снимки “ в долната част на връзката към снимката.

Това понякога може да е резултат от мрежова грешка или бавна интернет връзка. Но това може да се дължи и на това, че вашият iPhone е в режим на ниска мощност. Когато изразходвате живота на батерията и режимът за ниска мощност е активиран, изображенията в iCloud Photo Link може да отнемат повече време - или изобщо да не се заредят.

Заредете батерията на iPhone или iPad и след като излезе от режим на ниска консумация, можете да опитате да изтеглите снимките.

Нулирайте мрежовите настройки

В някои случаи може да има проблем с мрежовите настройки на вашето устройство. Това може да повлияе както на изпращането, така и на получаването на връзки към iCloud Photo.

За да ги нулирате, отидете в Настройки -> Общи -> Нулиране . Докоснете Нулиране на мрежовите настройки. (Също така, бъдете внимателни. Някои от другите бутони в това меню могат напълно да изтрият вашия iPhone.)

Проверете Wi-Fi

Ако получавате грешка „ мрежата не е налична, моля, опитайте отново по-късно “, тогава проблемът може да е в текущата ви клетъчна или Wi-Fi връзка.

Уверете се, че имате прилична клетъчна връзка. Освен това се уверете, че Wi-FI мрежата, към която сте свързани, работи правилно. Ако е възможно, свържете се с 5 GHz мрежа, вместо с 2,4 GHz мрежа.

Проверете състоянието на сървъра на Apple iCloud

Ако всичко останало се провали, има вероятност системите на Apple да не работят или iCloud да има някакъв проблем.

Можете лесно да разберете дали това е така, като използвате удобна уеб страница за поддръжка на Apple, която показва състоянието на всяка от нейните платформи или системи. Можете да стигнете до състоянието на системата на Apple с тази връзка.

Опитайте тези алтернативи, за да споделите вашите iPhone снимки

Споделеният албум е добра алтернатива на iCloud. Той не изтича и има вградени социални функции.

Например потребителите могат да преглеждат съдържание, коментари и дори „харесване“ на носители в споделения албум. Ако друг потребител има разрешение, той дори може да добави свои собствени снимки към албума. Това прави споделените албуми добър вариант, ако създавате семеен фотоалбум или албум с изображения от пътуване с приятели.

Можете да активирате Споделени албуми в Настройки -> iCloud -> Снимки . След като го включите, можете да създадете споделен албум, като отворите Снимки , докоснете иконата + в горния десен ъгъл и след това докоснете Нов споделен албум . След това iOS ще ви преведе през останалата част от процеса.

Софтуерът за съхранение в облак на трети страни, като Dropbox, също може да бъде добра алтернатива. Drop, по-специално, може доста добре да се интегрира както с macOS, така и с iOS.

Споделянето на снимки все пак се свежда до изпращане на облачна връзка. Ако тази част от връзката iCloud Photo не ви е любима, тогава споделянето на снимки на Dropbox може да не ви хареса почти толкова.

Надяваме се, че сте успели да разрешите проблемите, свързани с връзките iCloud Photo, като използвате някои от тези съвети. Моля, уведомете ни в коментарите по-долу, ако имате въпроси.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found