Как да изключите напълно новия си iPad или iPad Pro

След няколко години стагнация, изглежда, Apple отново е открила, че е с линията iPad. Голяма част от това може да се отдаде на вариацията на устройствата, вариращи от iPad на начално ниво, чак до опциите за iPad Pro 2018. Новите iPads са в режим на заспиване, но изискват пренаучаване, ако се опитвате да изключите напълно новия си iPad Pro или iPad, наред с други неща.

Не е тайна, че iPad ще бъде един от най-горещите билети за празниците, но има един въпрос, който има почти всеки - как да го затворя? Това може да е усещане за махмурлук от старите дни, когато изключвате компютъра в края на деня или в крайна сметка намирате грешка и трябва да я решите. Независимо от това, ние сме тук, за да споделим как можете да изключите новия си iPad, независимо коя версия притежавате.

Как да изключите напълно новия си iPad

Преди да споделите как трябва да изключите своя iPad, нека се опитаме да разберем каква версия имате. Въпреки че има няколко различни модела, има два различни дизайна, които трябва да ви помогнат да разберете какво се случва. Първият метод за изключване на вашия iPad изисква и iPad с традиционен бутон за начало.

Ето бърз списък с най-новите iPad с бутон за начало, наличен от Apple:

 • айпад мини
 • Ай Пад
 • iPad Air

Това е дизайнът, който най-вероятно сте свикнали да виждате, освен ако не сте обърнали внимание на маркетинговия тласък на Apple. Независимо от това, пълното изключване на вашия „стандартен“ iPad е доста лесно:

 1. Натиснете и задръжте бутона за захранване в горния десен ъгъл на iPad
 2. Задръжте, докато плъзгачът за изключване се появи в горната част на екрана
 3. Преместете плъзгача Slide to Power Off докрай надясно

След като завършите, малко въртящо се колело ще се появи на екрана, преди да потъмнее и да се изключи.

В случай, че трябва да принудите iPad да се изключи, трябва да натиснете и задържите както бутона за захранване, така и бутона за начало за поне 10 секунди. Обикновено единственият път, когато този метод ще е необходим, е ако дадено приложение е поело контрола и е замразило вашия iPad.

Как да изключите новия си iPad Pro

Сега какво трябва да направите, ако имате един от онези нови и изискани iPad, които имат малки рамки и няма бутон за начало? Ето двата възможни модела, които получихте:

 • 11-инчов iPad Pro
 • 12,9-инчов iPad Pro

Методът за изключване на тези iPad също е доста лесен, тъй като просто изисква натискане и задържане на два от трите налични бутона:

 1. Натиснете и задръжте бутона за захранване заедно с двата бутона за сила на звука
 2. Задръжте, докато плъзгачът за изключване се появи в горната част на екрана
 3. Преместете плъзгача Slide to Power Off докрай надясно

Отново на екрана ще се появи малко въртящо се колело, преди да потъмнее и да се изключи.

В случай, че трябва да принудите вашия iPad Pro да се рестартира, ето стъпките, които трябва да предприемете:

 1. Натиснете и бързо освободете бутона за увеличаване на звука
 2. Натиснете и отпуснете бутона за намаляване на звука
 3. Натиснете и задръжте бутона за захранване, докато iPad не се рестартира

Това ще се докаже, когато дисплеят стане напълно тъмен, преди логото на Apple да се появи на екрана. След като видите логото, пуснете бутона за захранване и вашият iPad ще продължи да работи, за да се рестартира.

Изключете новия си iPad с помощта на Настройки

И накрая, можете също така напълно да изключите новия си iPad или iPadPro, като използвате приложенията за настройки в iPadOS. Докоснете Настройки> Общи и превъртете надолу до долу. Тук ще намерите опцията „ Изключване “, която напълно ще изключи вашия iPad.

Заключение

Не се препоръчва редовно да изключвате iPad, освен ако не се опитвате да спестите енергия. Но по-често срещаната причина е, когато вашият iPad страда от проблеми с различни приложения.

Независимо от това, тези стъпки ще ви помогнат да изключите напълно новия си iPad или да принудите да рестартирате, ако възникне ситуацията. Уведомете ни в коментарите, ако имате някакви други въпроси и ще се радваме да помогнем!

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found