Как да се отпишете от приложение на вашия iPhone или iPad

Отминаха дните, в които просто трябваше да платите еднократна такса за приложение и да получите достъп до всичко до следващата голяма актуализация. В днешно време обаче всичко се основава на абонамент и с основателна причина, тъй като това дава на разработчиците редовен поток от приходи.

Освен това, с добавената полза от плащането всеки месец, разработчиците бързо публикуват значителни актуализации. В старите дни разработчиците щяха да държат почти всяка „основна“ нова функция до пускането на следващата версия „.0“.

Проблемът обаче е, че това оставя много от нас да се абонират за приложения, съзнателно или не, и да получават такси за изненада всеки месец. За щастие, Apple най-накрая улесни управлението на всичките ви абонаменти.

Можете също така да поискате възстановяване на сума за приложения или съдържание, закупени от магазина за приложения, като следвате указанията на Apple.

Как да се отпишете с помощта на приложението Настройки

Има два различни метода за достъп до абонаментите ви от вашия iPhone и iPad. Първият от тях включва насочване към вашия Apple ID панел, намерен в самото приложение Настройки. Ето тук можете да се отпишете от приложения и услуги от приложението Настройки:

 1. Отворете приложението Настройки на вашия iPhone или iPad.
 2. Докоснете името си в горната част на страницата.
 3. Под вашия профил изберете  Абонаменти
 4. Докоснете абонамента, който искате да управлявате.
 5. Докоснете бутона, който казва „  Отмяна на абонамента“
 6. Изберете  Потвърждаване

След като потвърдите, че искате да се отпишете, ще бъде изпратен имейл до вашия Apple ID, потвърждаващ края на абонамента. Това също така ви дава възможност да преглеждате последния активен ден от абонамента, за да следите.

Как да се отпишете с помощта на App Store

Вторият метод за отписване от приложения и услуги включва насочване към App Store. Ще забележите, че интерфейсите са малко по-различни и това е така, защото App Store ви показва най-новите абонаменти. Независимо от това, ето как можете да се отпишете с помощта на App Store:

 1. Отворете App Store на вашия iPhone или iPad.
 2. Докоснете снимката на вашия профил в iCloud в горния десен ъгъл
 3. Изберете Абонаменти
 4. Докоснете абонамента, който искате да управлявате.
 5. Докоснете бутона, който казва „  Отмяна на абонамента“
 6. Изберете  Потвърждаване

Както е случаят с използването на приложението Настройки за отписване, след като бъде потвърдено, ще бъде изпратен имейл до вашия Apple ID. Този имейл съдържа потвърждението за анулиране, заедно с крайната дата, в която абонаментът ще бъде активен.

Pro-Tip, за да получите абонамент за най-евтината цена на приложението

Професионален съвет, споделен от потребител на reddit:

Ако някога сте приемали безплатен абонамент за приложение, можете да го активирате отново, като отворите настройките на акаунта си, докоснете абонаментите и намерите приложението.

Докато цената на абонамента се начислява чрез Apple, налична е всяка налична цена, дори временни отстъпки и можете да се абонирате за тази цена. Това е допълнително полезно след флаш продажба или Черен петък, защото понякога те са значително изключени.

Спрете да получавате напомняния за подновяване по имейл от Apple

Apple направи промяна в начина, по който потребителите взаимодействат с абонаменти. Вече можете да спрете да получавате имейли за подновяване от Apple, като се откажете.

Добавен е нов превключвател в горната част на страницата Абонаменти на iPhone и iPad. Използвайки това, потребителите могат да изберат да не получават известия по имейл всеки път, когато се таксува повтаряща се покупка в приложението. Стандартната рутина е, че получавате имейл всеки път, когато има повтаряща се покупка в приложението. Вече можете лесно да се откажете.

Как да спрем предупрежденията за подновяване на абонамент на Apple

Ако искате да намалите имейлите от входящата си поща, свързани с тези известия за абонамент, можете да го направите до

 1. Отворете приложението Настройки
 2. Докоснете вашия Apple ID акаунт
 3. Докоснете Абонаменти.

  Спрете да получавате имейли за подновяване на абонамент

 4. Превключете получаването на разписки за подновяване от включено към изключено.

Заключение

Apple наистина се стреми да направи много по-лесно взаимодействието с iOS, включително осигурявайки по-добър достъп до по-малко известни функции. Възможността да се отпишете от приложения и услуги от вашия iPhone преди беше много по-напрегнато и разочароващо начинание. С последните актуализации това вече не е проблем и можете да управлявате всичко и всичко.

Ако имате въпроси относно абонаментите и как те работят с вашия iPhone, iPad или Apple ID, уведомете ни в коментарите. Но също така искаме да знаем дали сте фен на абонаментите или ако искате някои от любимите ви приложения да се върнат към старата методология за извършване на еднократни плащания, когато беше представена голяма версия.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found