Да, можете да подновите Apple Care за вашия iPhone, iPad и Apple Watch!

Искате да запазите по-стария си модел iPhone, iPad или Apple Watch, но се притеснявате, защото е на път да загубите покритие от гаранцията на Apple Care +? Мислите да закупите ново устройство, тъй като ремонтът на по-старо, извън гаранционно устройство струва почти толкова, колкото ново?

Как бихте искали да разширите покритието си на Apple Care + над нормалните 2 години? Ако сте отговорили да, имаме страхотни новини за вас! Apple позволява на потребителите да купуват месечни планове Apple Care + след нормалното изтичане на плановете на Apple Care за текущото им устройство!

С пускането на моделите на Apple от серия 11 на Apple, Apple въвежда нова опция за хора, които искат да осигурят своите устройства, използващи Apple Care: месечен план, който автоматично се подновява всеки месец, докато не го отмените!

Това означава, че можете да имате гаранция за Apple Care + на вашето устройство, стига да го притежавате - не само първите 2 години!

Мога ли да закупя месечен план Apple Care + за по-старото си устройство на Apple?

Но какво да кажем за онези от нас с планове на Apple Care +, които бяха платени предварително преди няколко години - и имаме устройства, които изчерпват покритието на Apple Care + през следващите месеци?

Е, и там има добри новини!

Ако сте платили предварително за Apple Care през последните две години (24 месеца) за повечето часовници на Apple и всички iPhone и iPad или последните три години за някои модели Apple Watch, можете да подновявате покритието на текуща месечна база след тази първоначална Apple Care + гаранция от 24 или 36 месеца приключи.

За хората, които се колебаят да надстроят iPhone, iPad или часовници, които са само на около 2 години и са близо до датата на изтичане на техния план Apple Care +, това е страхотна новина!

Основното предупреждение:

трябва да се регистрирате за този месечен абонамент за Apple Care + в рамките на 60 дни от края на датата на изтичане на първоначалната ви гаранция за Apple Care +.

И така, да предположим, че вашата гаранция за iPhone X изтича на 20 ноември 2019 г. Имате срок до 19 януари 2020 г., за да се регистрирате за продължаване на гаранцията, плащана ежемесечно, докато не анулирате.

Как да подновя покритието на Apple Care + за моя iPhone, iPad или Apple Watch?

1) Проверете кога приключва текущото ви покритие

Посетете mysupport.apple.com, влезте с вашия Apple ID. И изберете вашето устройство

 • Ако вашето устройство в момента е покрито от Apple Care, ще видите логото на Apple Care под него
 • Докоснете го, за да видите подробностите, включително крайната дата на покритие и първоначалната дата на покупка, както и друга важна информация за гаранцията

Или използвайте приложението за поддръжка на Apple, докоснете името си и изберете Проверка на покритието

 • Отворете приложението за поддръжка на приложения на едно от вашите устройства
 • Докоснете вашата снимка или икона на профил
 • Изберете Проверка на покритието
 • Докоснете устройството, за което искате да потърсите информация - под името на устройството се появява моментна снимка на гаранционната информация
 • Вижте подробностите за текущата ви гаранция на Apple Care, включително датата на изтичане

2) Регистрирайте се ежемесечно и подновете покритието си

 • Посетете mysupport.apple.com, влезте с вашия Apple ID и изберете вашето устройство
 • Ако сте в рамките на този 60-дневен прозорец, можете да се регистрирате за месечен план, който удължава живота на вашия план Apple Care + за това устройство за неопределено време, стига да плащате месечната премия
 • Месечните планове автоматично се подновяват, докато не бъдат отменени, така че ако подарите, продадете или рециклирате устройството си, уверете се, че сте анулирали плана му Apple Care +

Как да анулирам месечния си план Apple Care +?

Apple разглежда вашия план Apple Care + като абонамент, точно както Apple Music или Apple News +. Така че е лесно да го анулирате от самото си устройство.

 1. Отидете в Настройки> Apple ID> Абонаменти
 2. Докоснете вашия план Apple Care +
 3. Изберете Отказ на абонамента

Кои държави предлагат месечните планове за Apple Care +?

Тъй като тази опция е толкова нова, знаем, че се предлага на клиенти от САЩ, а нашите съседи от Канада ни казват, че могат да закупят и тези планове.

Напълно очакваме повечето държави, които имат традиционни гаранции на Apple Care +, да предлагат тези планове за абонаментни услуги напред.

Ако вашата страна или регион предлага месечния план за разширяване на Apple Care +, уведомете ни в коментарите!

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found