Микрофонът на MacBook спря да работи, инструкции за отстраняване

FaceTime, Skype, Siri, Photo Booth и телефонни разговори. Винаги разговаряме с нашите компютри, така че какво можете да направите, ако вашият MacBook микрофон спре да работи?

Вашият MacBook има вграден микрофон. По този начин можете да правите всички онези страхотни неща, като чат през FaceTime, да провеждате телефонни обаждания, да записвате видеоклипове или да задавате въпроси на Siri на Mac.

И така, какво правите, ако вашият MacBook микрофон спря да работи?

Това е жалко положение, но ние сме тук, за да помогнем. По-долу ще намерите нашите най-добри съвети за фиксиране на вашия MacBook микрофон, изброени от най-прости до отнемащи много време.

Почистете вътрешните микрофони на вашия Mac

Местоположението на микрофона (микрофоните) на вашия Mac не е много очевидно и често е много трудно да се намери, особено когато не знаете къде да търсите! Вградените микрофони на компютрите са почти невидими - те са толкова малки!

Намерете микрофоните на вашия Mac, като прегледате техническите спецификации и диаграмите за вашия точен модел настолен компютър MacBook, iMac или Mac. Микрофоните на Mac обикновено са малки отвори за отстрани на вашия MacBook, вътре в решетката на високоговорителя близо до клавиатурата или малката дупка до камерата FaceTime или iSight на iMac.

След като се намери, използвайте микрофибър или кърпа без власинки и почистете микрофона, за да премахнете остатъците, които биха могли да го блокират. Можете също така внимателно да използвате сгъстен въздух, за да премахнете мъх или прах, които може да пречат на способността на микрофона да улавя звука.

Някои читатели препоръчват да използвате много мека четка за зъби, за да изчистите мъх, мръсотия или прах.

Конфигурирайте микрофона

Ще започнем, като влезем в настройките ви, за да сме сигурни, че вашият MacBook микрофон е разпознат и избран.  

На вашия Mac отворете приложението System Preferences и кликнете върху иконата Sound . Изберете Input от разделите в горната част на прозореца. В таблицата трябва да видите „Вътрешен микрофон“ - това е вграденият микрофон на вашия MacBook.

Изберете „Вътрешен микрофон“ и започнете да казвате нещо на глас, за да издадете звук. Под полето за избор на вход трябва да видите няколко сиви ленти, които светят, за да покажат входното ниво. Плъзнете плъзгача Input volume над това, така че силата на звука на микрофона да е достатъчно силна.

Ако не можете да видите „Вътрешен микрофон“ в списъка, тогава вашият Mac не разпознава собствения си микрофон. Някои от стъпките по-долу може да помогнат за това. Ако присъства „Вътрешен микрофон“ и индикаторите за входно ниво работят, тогава приложението, с което се опитвате да използвате микрофона, е проблемът.

Включете диктовка

Включването на диктовка не само ви позволява да диктувате на вашия MacBook и да го въвеждате вместо вас, но също така ще изтегля подходящи драйвери, които могат да разрешат всички проблеми с микрофона.

Отворете Системни предпочитания и отидете в прозореца на клавиатурата . Кликнете върху раздела Диктовка вдясно и изберете бутона Включено. Вашият Mac ще търси подходящи езикови пакети и драйвери за автоматично изтегляне.

След като изтеглянията приключат - показва се от въртящо се поле под опцията Диктовка - опитайте отново да използвате микрофона си, за да видите дали проблемът е отстранен.

Нулирайте вашия PRAM

PRAM или Parameter RAM съхранява много малки настройки за вашия MacBook. Те включват настройки за яркост, сила на звука, стартиращ диск и някои конфигурации на микрофона.  

Когато нулирате PRAM на вашия MacBook, всички тези настройки ще се върнат по подразбиране, като потенциално ще разрешат проблемите с микрофона на MacBook. Също така ще трябва да влезете в Системни предпочитания, за да върнете другите настройки, както ви харесват.

Как да извършите нулиране на PRAM:

 1. Щракнете върху иконата на Apple в горния ляв ъгъл и изберете Изключване
 2. Изчакайте MacBook да се изключи напълно
 3. Натиснете бутона за захранване и задръжте cmd + alt + P + R
 4. Задръжте бутоните задържани за 20 секунди или докато чуете звън
 5. Освободете бутоните и изчакайте MacBook да се стартира както обикновено

Тествайте нов акаунт

Възможно е вашият MacBook микрофон да спре да работи поради проблем в потребителския ви акаунт. Лесно е да тествате тази теория, като създадете нов акаунт и видите дали микрофонът работи в това.

  За целта отворете приложението System Preferences и щракнете върху Потребители и групи . Щракнете върху катинара и въведете вашата администраторска парола, за да разрешите промени. След това щракнете върху иконата плюс в долния ляв ъгъл и въведете подробности за нов потребителски акаунт.

  Със създадения нов акаунт излезте от текущия си, като използвате иконата на Apple в горния ляв ъгъл на вашия Mac. Важно е да излезете, вместо да превключвате потребителите, за да работи това. След като го направите, влезте в новия акаунт и отворете, за да тествате микрофона отново.

  Ако микрофонът работи в новия ви акаунт, можете или да прехвърлите всичките си данни в нов акаунт и да изтриете стария, или да възстановите macbook до фабричните настройки и да възстановите данните си чрез архивиране.

  Проблеми с микрофона на macOS Mojave или macOS Catalina

  Има уникален проблем, който видяхме в бета версиите на macOS Mojave и Catalina. Микрофонът на MacBook работи добре в по-голямата си част, с изключение на някои приложения. Видяхме този проблем, докладван от потребители, които използват микрофона с приложения за игри.

  Опитайте тази проста терминална команда, ако срещнете проблеми с микрофона в macOS Mojave или Catalina.

  • Отворете приложението Terminal от папката Utilities
  • Въведете  rm -rf ~ / Library / Application \ Support / com.apple.TCC
  • Натиснете enter
  • Въведете идентификационни данни, когато бъдете подканени
  • Рестартирайте Mac

  В случай, че командата на терминала по-горе не е работила за вас, опитайте отново, като добавите „Sudo“ отпред в командата. Приложенията, които не са могли да използват микрофона, може отново да изискват разрешения, но работи след това. По същество той командва нулирането на разрешенията и прави заявките за приложения отново за разрешения за микрофон.

  Преинсталирайте приложението или получете поддръжка

  Ако микрофонът на MacBook е спрял да работи само за едно приложение, най-вероятно е до грешка в самото приложение. Трябва да изтриете приложението и да го преинсталирате отново и ако това не успее, свържете се с разработчика за тяхната поддръжка.

  Можете да изтриете приложение, като отворите папката Applications във Finder и плъзнете съответната икона на приложението в кошчето. Уверете се, че сте изпразнили кошчето и рестартирате своя MacBook, преди да опитате да инсталирате приложението отново, като се уверите, че всички негови данни са изтрити.

  Свържете се с екипа за поддръжка на Apple

  Ако нито една от горните стъпки не е помогнала, има вероятност вашият MacBook микрофон да е бил физически повреден по някакъв начин. Трябва да се свържете с екипа за поддръжка на Apple за по-подробни съвети за отстраняване на неизправности или да запазите час при оторизиран доставчик на Apple

   Кажете ни в коментарите кои съвети са работили за вас!  

   скорошни публикации

   $config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found