Започнете да използвате автоматично попълване на iPhone, инструкции

Никой не обича да въвежда отново и отново всички свои лични данни на iPhone и други iDevices. Така че, ако сте от онези потребители, които редовно попълват различни формуляри, тогава трябва да използвате автоматично попълване.

Тази функция е доста удобна при запомнянето на цялата ви лична информация. Така че сега не е нужно да въвеждате вашето име, имейл, телефонен номер, данни за кредитна карта и т.н. всеки път, когато попълвате формуляр.

Как работи автоматичното попълване?

За да започнете нещата, проверете дали вашите лични данни и информация са запазени на вашия iPhone, iPad или други iDevices като контакт. Ако вече нямате контакт, наистина е лесно да се създаде.

За да създадете нов контакт

 1. Отворете Контакти
 2. Докоснете +
 3. Добавете вашата информация (адреси, телефонни номера, имейл адреси и всичко друго от значение)
 4. Натиснете Save, за да създадете нов контакт за себе си

Не забравяйте да попълните поне най-важните полета като „име“, „имейл адреси“ и „телефонни номера“. Ако сте уверени в сигурността и поверителността на вашия iPhone, попълнете по-чувствителна информация като номера на кредитни карти и информация. След като въведете всички тези данни, докоснете „готово“.

За напомняне, ако вече сте запазили контакта си, но информацията е остаряла, е лесно да се промени. Докоснете „редактиране“ и правите необходимите промени в контакта си. И след това докоснете „готово“. Това е!

Активиране на автоматично попълване

Тази функция работи ръка за ръка със собствения браузър Safari на Apple. Така че, след като вашият контакт е готов, актуализирайте настройките на Safari, за да задействате автоматично попълване за вас.

За да получите информация за контакт работи

 1. Отидете в Настройки
 2. Превъртете надолу до Safari
 3. Изберете „Автоматично попълване“
 4. Включете плъзгача „Използване на информация за контакт“
 5. Докоснете „Моята информация“
 6. Изберете вашия контакт

Сега вашият iPhone или друг iDevice може да използва цялата информация, съхранявана в „Моята информация“. За да преминете към друг контакт, просто докоснете „моята информация“ и го актуализирайте с новия контакт.

Загрижени сте за автоматичното попълване и поверителността?

Автоматичното попълване е начин да спестите време, като въведете неща като вашето име, имейл, телефон и адрес. Въпреки че можете да запазвате информация като пароли, потребителски имена и кредитни карти, вие също нямате.

За да ограничите информацията за автоматично попълване, отидете в Настройки> Safari> Автоматично попълване и изключете имена и пароли и кредитни карти.

Предлагаме също така да премахнете всички запазени кредитни карти.

Автоматично попълване на пароли

Друга чудесна функция е способността на Safari да запазва автоматично идентификатори и пароли.

За запазване на идентификатори и пароли

 1. Отидете в Настройки
 2. Превъртете надолу до Safari
 3. Изберете „Автоматично попълване“
 4. Включете плъзгача „Имена и парола“

Автоматично попълване на кредитни и дебитни карти

За информацията за вашата кредитна карта или дебитна карта имате някои опции за ръчно въвеждане всеки път, когато попълвате формуляр, или за запазване на тази информация в автоматичното попълване на вашия iPhone.

За да запазите вашата кредитна и дебитна карта

 1. Отидете в Настройки
 2. Превъртете надолу до Safari
 3. Изберете „Автоматично попълване“
 4. Включете плъзгача „Кредитни карти“
 5. Докоснете Запазени кредитни карти
 6. Въведете парола за iPhone или Touch ID, ако бъдете попитани
 7. Изберете Добавяне на кредитна карта
 8. Има две възможности
  1. Въведете ръчно информацията за вашата кредитна карта
  2. Нека вашият iPhone извлече съответната информация, като направи снимка на картата

Като FYI дебитните карти се добавят по същия начин.

Защитете телефона си

Ако решите да използвате автоматично попълване, най-добрата практика е да защитите своя iPhone или друг iDevice с парола. Без защита с парола всеки, който има достъп до вашия iPhone, също има достъп до вашите поверителни данни.

За да защитите с парола

 1. Отидете в Настройки
 2. Изберете Touch ID и парола
  1. На устройства без Touch ID отидете в Settings> Face ID (Touch ID) и парола
 3. Докоснете Включване на паролата
 4. Въведете шестцифрена парола или вашия Touch ID / Face ID
  1. Или докоснете Опции за парола, за да превключите към четирицифрен цифров код, персонализиран цифров код или персонализиран буквено-цифров код
 5. Въведете отново паролата си, за да я потвърдите и активирате

Вижте тази статия за задълбочен поглед върху паролата, която защитава вашия iDevice. За тези, които наистина са загрижени за сигурността и поверителността на своите iDevices, вижте тази статия.

По какво се различава автоматичното попълване от iCloud Keychain?

Автоматичното попълване съхранява вашата информация на конкретния ви iDevice, когато е активирано. iCloud Keychain синхронизира тази информация във всички ваши iDevices и вашите Mac (и), ако е включен в iCloud Settings или Preferences. Така че автоматичното попълване и iCloud Keychain работят ръка за ръка, споделят информация и я съхраняват на вашите iDevices и компютри. Ако имате повече от един iDevice или Mac, чудесно е да използвате iCloud Keychain, за да запазите паролите си, информацията за контакт и друга информация, така че да се синхронизира на всичките ви устройства и компютри.

За да включите iCloud Keychain

 1. Докоснете Настройки
 2. Изберете iCloud
 3. Изберете ключодържател
 4. Настройте iCloud Keychain на ON

За Mac

 1. Отидете на Системни предпочитания
 2. Изберете iCloud
 3. Проверете на Keychain

Настройте iCloud Keychain на ВСИЧКИ Устройства

Трябва да настроите iCloud Keychain на ON за всички ваши iDevices и Mac. Сега трябва да въведете своя Apple ID и парола и да одобрите синхронизирането за всички други iDevices и macs, които са влезли с помощта на същите Apple ID и парола.

Обобщение

Автопопълването прави работата с вашия iPhone или друг iDevicee лесно и удобно, особено при попълване на информация за формуляра за онлайн поръчки. С тази функция активирана, вашият iPhone влиза автоматично в уебсайтове, без да е необходимо да въвеждате никакви идентификационни данни. Когато посещавате сайт, който се нуждае от вашата информация, използвайте опцията, наречена AutoFill.

AutoFill запазва и автоматично попълва лична информация на уебсайтове. Това просто прави онлайн сърфирането и пазаруването на вашия iPhone, iPad или друг iDevice много по-лесно и спокойно изживяване. Използвайте го и си спестете много време!

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found