Как да купувате или продавате устройства на Apple, които имат планове AppleCare +

Всички устройства на Apple се доставят със стандартна гаранция. Купувачите могат също да удължат гаранцията (и да получат други привилегии) ​​с плана AppleCare +. Това е доста просто. Но по-малко простото е как работи покупката или продажбата на употребявано устройство с AppleCare +.

От конкретните подробности за собствеността на AppleCare + до начина, по който човек би могъл да прехвърли тази собственост, има доста въпроси, които може да имате относно процеса.

Свързани:

  Имате въпроси. Имаме отговори. Ето какво трябва да знаете за прехвърлянето на AppleCare +.

  Прехвърляем ли е план AppleCare +?

  Планът AppleCare + е технически преносим, ​​но целият процес е малко по-труден от това.

  Първо, AppleCare + е прикрепен към устройството, а не собственикът. Това означава, че всеки, който притежава устройството, ще може да използва плана AppleCare +.

  Но Apple има процес, който позволява да се прехвърли действителната собственост върху плана AppleCare +. Има добра причина за това: докато покритието на AppleCare + е обвързано с конкретно устройство, действителното притежание на това покритие е обвързано с първоначалния купувач.

  Тъй като Apple позволява възстановяване на суми по плановете на AppleCare, това може да доведе до известна нестабилност, когато става въпрос за покупка и продажба на използвани продукти на iPhone.

  Например, сенчестият продавач може да изброи и продаде iPhone с покритие AppleCare + в Craigslist. Но ако собствеността върху плана AppleCare + не бъде прехвърлена на новия собственик, същият този продавач може да получи възстановяване на сумата по своя план AppleCare за устройството, което вече няма.

  Това, очевидно, оставя новия купувач без късмет.

  Често срещан проблем като подмяна на екрана може да струва $$$ без AppleCare.

  Също така, имайте предвид, че нищо от това не се отнася за плановете на AppleCare, които се заплащат на всеки месец. Тези планове са обвързани с информацията за фактуриране на потребителския Apple ID и не могат да бъдат прехвърляни.

  Покупка и продажба на устройства с планове AppleCare +

  Това ни води до покупка и продажба на устройства с AppleCare +. Ето две ключови неща, които трябва да знаете за това.

  Предотвратяването на кражби и загуби е добро покритие.
  • Трябва ли да купя устройство с AppleCare +? Да, AppleCare + си заслужава парите. Просто се уверете, че собствеността върху плана ви е прехвърлена предварително.
  • Трябва ли да продавам устройство с AppleCare +? Да, и трябва да начислите подходяща сума за това. Препоръчваме да вземете общите разходи, да ги разделите на периода на покритие и да извадите оставащото време. Но отново трябва да прехвърлите собствеността върху вашия план AppleCare на новия собственик на устройството.

  Как да прехвърля план AppleCare + на нов човек

  След като вече знаете подробностите за прехвърляемостта на AppleCare, ето как да предприемете действително прехвърляне на покритието на AppleCare + на ново устройство.

  Трябва да направите това за всеки използван продукт на Apple с план AppleCare, който продавате. Трябва също така да се уверите, че този процес се извършва всеки път, когато купувате устройство на Apple с покритие AppleCare.

  Направете тези неща първо

  Преди да започнете да прехвърляте действително план AppleCare +, ще трябва да имате няколко неща в ред. Ето какво ще ви трябва:

  • Номер на споразумението за AppleCare +: Можете да го намерите на страницата на My Support на Apple. Просто потърсете номера на AppleCare, прикрепен към вашето устройство.
  • Сериен номер на устройството под AppleCare +: Обикновено можете да го намерите в страница About (Настройки> Общи> Информация за iOS, меню на Apple> Всичко за този Mac на macOS).
  • Оригиналната разписка за продажба на плана AppleCare и устройството.

  Също така си струва да проверите действителното си покритие, за да видите дали вашият конкретен план на AppleCare отговаря на условията за трансфер. Можете да проверите покритието си тук и да прочетете условията на плана тук.

  Свържете се с Apple

  След като подредите всички предишни неща, можете всъщност да преминете към прехвърляне на AppleCare +. Това е доста лесен процес, но изисква връзка с Apple.

  Можете да се свържете директно с Apple чрез един от проверените методи по-долу.

  • Свържете се с Apple онлайн.
  • Свържете се с Apple Support чрез телефонно обаждане. Кажете, че имате нужда от помощ при прехвърляне на продукт на AppleCare.
  • Можете също да изпратите писмо до Apple със съответното споразумение и номера на устройства. За повече информация относно този метод проверете собствения уебсайт на Apple.

  След като се свържете с Apple, те ще ви преведат през останалите стъпки за прехвърляне на план на AppleCare. Така че ще се въздържим от добавяне на допълнителни подробности за него.

  Как да получите възстановяване на сумата за AppleCare +

  Както споменахме по-рано, можете също така да получите възстановяване на сумата за неизползвана поръчка на план AppleCare или AppleCare +.

  Това е полезно, ако искате да продадете устройството, но купувачът не иска или се нуждае от допълнително покритие. Има някои допълнителни стъпки, но това надвишава плана ви за покритие, който ще пропилее.

  Колко ще получите обратно, основно се свежда до това колко дълго сте имали плана на AppleCare.

  • Ако анулирате своя план AppleCare + в рамките на 30 дни след покупката му, ще получите пълно възстановяване на сумата.
  • Ако са изминали повече от 30 дни, ще получите възстановяване на сумата въз основа на процента на „неизчерпано покритие на AppleCare“, казва Apple. Има и такса за анулиране в размер на $ 25 или 10 процента от пропорционалната сума - която и да е по-малка.

  Струва си да се отбележи, че Apple също ще приспадне стойността на всяка услуга, която сте направили на вашия iPhone от възстановяването на сумата, която получите обратно.

  Как да прехвърля AppleCare + на ново устройство

  Както разгледахме, AppleCare + е обвързан с устройството, с което е закупен. Но всъщност има начин да прехвърлите това покритие на ново устройство на Apple от същия тип.

  Apple отбелязва, че потребителите могат да прехвърлят продукти „между (техните) собствени устройства, които са еднотипни продукти и в рамките на 30 дни от (тяхното) първоначално закупуване на устройство“.

  Това означава, че ако, да речем, купите iPhone XS, но наистина сте искали iPhone XS Max, можете да продадете първия телефон и да купите последното устройство. Оттам можете да прехвърлите покритието AppleCare + на новото си устройство. Разбира се, 30-дневният срок ограничава полезността. Но все още има опция, ако имате нужда.

  Що се отнася до начина на прехвърляне на AppleCare от едно устройство на друго, процесът по същество е същият като прехвърлянето на AppleCare + на нов собственик. Вземете номерата на вашето устройство и споразумение и се свържете с Apple - но имайте предвид, че ще ви трябват касови бележки и серийни номера за вашето старо и ново устройство.

  Бележка за международните продажби и AppleCare

  Ако купувате и продавате устройство на Apple с план AppleCare в международен план, има няколко неща, които трябва да знаете.

  За един само избраните планове на AppleCare осигуряват глобално покритие. Това включва плановете на AppleCare за Apple Watch, Mac, iPod, Apple TV и Apple Display.

  Можете да закупите AppleCare за всяко от тези устройства в една държава и да бъдете покрити в друга. Наличността на конкретна услуга, разбира се, зависи от коя държава.

  От друга страна, плановете на AppleCare за други устройства на Apple - като iPhone или iPad - не осигуряват глобално покритие. Ако закупите план AppleCare в САЩ, ще можете да го използвате само в САЩ

  Освен това самият AppleCare + не се предлага във всеки регион . Въпреки това, за устройства с глобално покритие, ще можете да получите услуга в регионите, в които тя е достъпна.

  Имайте предвид, че нищо от това не се отнася за стандартната гаранция, която идва с всички нови продукти на Apple. Международните гаранционни закони са сложни, така че тук няма да навлизаме в тях. Потърсете гаранционните политики за вашия конкретен регион или държава.

  Плановете на AppleCare + са животоспасяващи, когато става въпрос за защита на вашите устройства на Apple. Ако и когато купувате и продавате използвано устройство на Apple, не забравяйте да извършите цялата си старателна проверка, като използвате нашите съвети по-горе, за да се предпазите.

  скорошни публикации

  $config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found