App Store не работи след актуализацията на macOS Mojave, ето няколко съвета

Някои потребители пишат, че имат проблеми с магазина за приложения след актуализиране до macOS Mojave. Най-честите съобщения за грешка, свързани с проблема, са „ Възникна неочаквана грешка при влизане “, последвана от „ не може да се свърже с магазин за приложения“.

Другата грешка, която се появява понякога за потребителите, възниква, когато те се опитват да изтеглят елемент от магазина. Тази грешка се показва като „ Покупката ви не можа да бъде завършена, анулирана “. Опитът да прегледате вашия акаунт показва съобщението „Не може да се свърже с магазин за приложения“ от тук.

Първият от тези проблеми вероятно е свързан с някакъв конфликт, когато става въпрос за файлове с идентификационни данни в магазина за приложения.

Когато отворите App Store на вашия MacBook с macOS Mojave, приложението се отваря добре, показвайки, че сте влезли с вашите идентификационни данни (в долния ляв ъгъл на екрана), докато показвате прозореца за влизане, за да започнете да изтегляте актуализации или разгледайте магазина.

СВЪРЗАНИ:

 • Отстраняване на често срещани проблеми с MacBook
 • Проблеми с пощата след надстройка до macOS Mojave, ето поправката

Последователността на грешките започва да се случва, след като въведете идентификационните си данни на този екран за вход.

Преди да продължите с подробните стъпки за отстраняване на неизправности по-долу, опитайте да излезете от вашия акаунт в App Store, както и вашия iCloud акаунт. Рестартирайте своя MacBook и след това влезте отново с вашите идентификационни данни, за да видите дали това решава проблемите в магазина за приложения, които изпитвате.

Понякога простият изход и влизане отново с рестартиране на машината могат да свършат работа.

Моля, следвайте стъпките по-долу, не можете да разрешите проблема си чрез простия процес на рестартиране / излизане / влизане.

Как да коригираме проблемите с влизането в App Store на macOS Mojave

Това, което е работило за някои, е да проверят своя MacBook за излишни копия на приложението на магазина за приложения и да ги изтрият от машината си. На вашето устройство могат да съществуват излишни копия чрез копиране на въглерод или по-стари резервни копия на приложението.

 • За да проверите това, можете да започнете, като щракнете върху > Всичко за този Mac> Общ преглед> Системен отчет.
 • След това изберете Софтуер в левия панел, последван от Приложения. Дайте му няколко минути и списъкът с приложения ще се зареди от дясната страна на екрана.
 • Превъртете надолу и намерете „App store“. Тук трябва да видите само едно копие на App Store. Щракването върху линията ще ви покаже местоположението на приложението на вашия MacBook.
 • Ако имате няколко копия на приложението App Store на вашия MacBook, ще трябва да изтриете излишните копия на приложения и да рестартирате MacBook и да опитате да влезете във вашия App Store.

Другата често срещана причина за грешка във връзката в macOS App Store често е свързана с неправилна информация за системна дата / час, както е обяснено в тази бяла книга на Apple. Следвайте указанията на Apple и проверете системните настройки за дата / час на вашия MacBook.

Не може да се свърже с App Store на macOS Mojave

Проверете вашите доверителни сертификати на macOS Mojave

Някои потребители са постигнали известен успех с възстановяването на своите сертификати за доверие на своя MacBook, за да заобиколят този проблем. Не забравяйте да направите резервно копие на вашия MacBook, преди да използвате следното:

 1. Отворете Finder и отидете в папката „/ Library / Security / Trust Settings“
 2. Копирайте тази папка на вашия работен плот, за да имате копие
 3. Премахнете всички файлове от списъка с предпочитания, които имате в тази папка, като ги плъзнете на вашия работен плот. 
 4. Рестартирайте своя MacBook и опитайте да влезете обратно в App Store
 5. Ако не работи, можете да преместите plist файла обратно в папката '/ Library / Security / Trust Settings'
 6. Другият сертификат за сигурност, който трябва да се провери, е „Основният CA на Digicert High Assurance EV“
 7. Отворете помощната програма за достъп до ключодържател, като използвате прожектор
 8. Щракнете върху System Roots в горната част и щракнете върху сертификатите в долния прозорец
 9. Намерете и щракнете двукратно върху „Digicert High Assurance EV root CA“
 10. Кликнете върху „Доверие“, за да го разширите
 11. Променете „Когато използвате този сертификат“ на „Никога не се доверявайте“
 12. Рестартирайте вашия MacBook
 13. Следвайте отново стъпки от 6 до 10 по-горе и го променете обратно от „Никога не се доверявайте“ на „Използване на системните настройки по подразбиране“
 14. Проверете дали можете да се свържете и да осъществите достъп до App Store

Получавате съобщение за грешка 500 след въвеждане на идентификационни данни?

Някои потребители съобщават, че когато се опитат да влязат в App Store, получават странно съобщение за грешка 500, свързано с com.apple.commerce.client. Рестартирането на MacBook и почистването на plist файловете не помогнаха много за проблема.

Единственото решение, което изглежда работи, е чрез терминала. Отворете помощната програма на терминала на вашия MacBook и въведете следната команда:

по подразбиране пише com.apple.appstore.commerce Storefront -string \ “$ (по подразбиране чете com.apple.appstore.commerce Storefront | sed s /, 8 /, 13 /)“

Рестартирайте своя MacBook и след това опитайте да влезете в Appstore с вашите идентификационни данни.

Как да коригирам „Грешка при покупката не може да бъде завършена“ на macOS Mojave

Ако нямате проблеми с влизането и достъпа до macOS App Store, но имате проблеми с изтеглянето на елементи, това може много добре да бъде свързано с „plist“ файлове на вашия MacBook за AppStore.

Има няколко ключови файла на App Store, които ще трябва да намерите на вашия MacBook. Понякога тези файлове със списък с предпочитания се повреждат и могат да причинят проблеми с работата на App Store на macOS Mojave.

3-те ключови файла, които трябва да потърсите и изтриете от вашия MacBook, са следните:

 1. com.apple.storeagent.plist
 2. com.apple.commerce.plist
 3. com.apple.appstore.plist

За изолирани приложения, както в този случай, ще можете да намерите тези файлове във вашата потребителска библиотека.

 • Започнете с отваряне на приложението Finder на вашия MacBook
 • От горното меню кликнете върху „Go“, последвано от „Go to Folder ..“ и въведете /~/Library/Containers/com.apple.appstore, както е показано по-долу
 • Разгънете папката Data, последвана от Library и след това Preferences
 • Тук ще намерите трите файла, които трябва да бъдат премахнати.
 • Засега можете да изтеглите тези файлове на вашия работен плот
 • След това рестартирайте своя MacBook и опитайте да влезете и изтеглите елемент от магазина за приложения
 • Ако успеете, можете да се върнете на работния плот и да преместите plist файловете в кошчето

Ако илюстрираните по-горе стъпки не работят за вас, можете да опитате да инсталирате ново копие на macOS Mojave на вашия MacBook или да се свържете с екипа за поддръжка на Apple, тъй като те ще могат да помогнат с този проблем.

Надяваме се, че тези съвети са ви били полезни. Моля, уведомете ни в коментарите по-долу, ако имате въпроси.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found