Топ три проблема с iOS 9.3, как да се поправя

С новата версия на операционната система винаги има набор от нови функции, които вълнуват хората. Понякога Apple има тенденция да променя нещата около начина, по който е извършена дадена дейност в предишната версия на iOS и това може да доведе до известно объркване сред потребителите.

Проблеми с iOS 9.3: Проблеми, свързани с активирането

Така че, ако не можете да устоите на изкушението и вече сте надстроили своя iPad или iPhone до iOS 9.3, ето няколко съвета, които може да са ви полезни.

Ако сте заседнали в процеса на актуализиране на вашия iPhone или iPad в iOS 9.3 и срещнете грешка при активиране, моля, проверете тази статия за стъпка по стъпка, за да разрешите проблема.

Проблеми с iOS 9.3: Проблеми с нощната смяна

Една от най-интересните функции на iOS 9.3 е режимът Night Shift. Някои потребители съобщават, че не могат да намерят опцията Sunset to Sunrise на своя iPhone под Display> Brightness> NightShift. Моля, уверете се, че сте включили настройката на часовия пояс, като отворите Настройки> Поверителност> Услуги за местоположение. След като активирате тази настройка, трябва да можете да използвате опциите Sunset to Sunrise.

Моля, не забравяйте, че използването на режим с ниска мощност деактивира режим на нощна смяна и затъмнява възможността дори да го включите.

Интересното е, че ако използвате режим с ниска мощност, всъщност все още можете да активирате това, като кажете на siri да включи режим на нощна смяна.

И накрая, моля, обърнете внимание, че режимът Night Shift не е наличен на всички устройства на Apple. Например, ако сте актуализирали своя iPad 4 до iOS 9.3, няма да намерите тази опция. Night Shift се предлага на iPhone 5s или по-нова версия, iPad Pro, iPad Air или по-нова версия, iPad mini 2 или по-нова версия и iPod touch (6-то поколение). Ужасно!

Може би е време да вземем този нов малък iPad Pro, който беше пуснат днес!

Проблеми с iOS 9.3: Не мога да изляза от приложенията

Не можете да затворите приложенията на iOS 9.3? Интересното е, че тази функция е променена малко с iOS 9.3. Вече не виждате познатото „X“ на подредения многоекранен екран. За да затворите приложение, ще трябва да плъзнете приложението, което искате да затворите, с движение нагоре. Използвайте един пръст и плъзнете с движение нагоре и това трябва да се погрижи за затварянето на приложението.

Проблеми с iOS 9.3: Бавно на по-стари устройства

И накрая, някои потребители съобщиха, че техните iPad и или iPhone 5S са значително по-бавни след актуализацията до iOS 9.3. Не сме виждали никакви насоки от Apple по този въпрос. Можете да изберете да преминете към iOS 9.2, докато през следващите няколко дни не бъдат предоставени повече насоки.

СВЪРЗАНИ: Седем бета и тухла?

Ако имате проблеми с изтеглянето на актуализацията, вероятно това е защото сървърите са много заети. Може да искате да изчакате до утре или да продължите да опитвате няколко пъти и OTA определено трябва да работи. Досега не сме виждали проблеми с производителността на батерията. Изглежда нормално към момента на писане, но ние ще ви държим в течение.

Проблеми с iOS 9.3 са актуализирани: Връзки Safari и поща не работят

Виждали сме съобщения за потребители, които имат тези досадни проблеми и със Safari. Хората виждат срив / отказ на Safari при докосване на връзката. Все още не сме виждали официални актуализации от Apple. Има две ощипвания / решения, които изглежда работят за някои хора за проблема Safari.

Първият е свързан с коригиране на настройките на Javascript. Отидете в Настройки> Safari> Превъртете надолу до Разширени> Изключете Javascript.

Apple все още работи за отстраняването на този досаден проблем с връзката в Safari и Mail. Все още няма ETA на сайта. Следното беше публикувано в потребителската общност.

Вторият подход е периодично да рестартирате устройството си, като задържите бутона за захранване и бутона Начало, докато логото на Apple се появи на екрана.

С по-ранни версии, когато имаше проблеми с Safari, изчистването на кеша, историята и други данни на уебсайта изглеждаше да разреши този проблем.

iOS 9.3 Актуализация на проблемите: Заобиколно решение на проблема с Safari, разработено от Apple Developers

Стъпките по-долу звучат доста объркано, но въпреки това тук са. Очевидно много от проблемите със Safari се случват поради проблеми с някои приложения като Booking.com. Разработчиците Wojtek Pietrusiewicz и Ben Collier създадоха корекция, която работи за хиляди засегнати потребители, които са инсталирали това приложение. Не сме тествали тези стъпки.

Стъпка - 1  Ако все още имате инсталирано това приложение booking.co, изтрийте го от устройството си

2 Включете самолетен режим

3 Включете устройството си в компютъра и отворете iTunes

4 Изключете и включете устройството си

5 Уверете се, че имате приложението Booking.com в iTunes на вашия компютър - връзка за изтегляне

Продължавайте да следвате тези стъпки, да, има много!

6 Запазете самолетен режим включен!

7 В iTunes синхронизирайте приложението Booking.com с вашето устройство

8 Изберете вашето iOS устройство в iTunes

9 Преминете към раздела Приложения

10 Потърсете Booking.com и натиснете install

11 Натиснете Sync

12 Изчакайте синхронизирането да приключи, след което отворете приложението Booking.com на вашето устройство

13 Принудително затворете приложението Booking.com, като докоснете двукратно бутона за начало и плъзнете нагоре

14 Принудително затворете Safari, като докоснете два пъти бутона за начало и плъзнете Safari нагоре

15 Изтрийте приложението Booking.com

16 Изключете самолетен режим

17 Отворете Safari - вашите връзки трябва да работят отново! Ууу!

iOS 9.3 Актуализация на проблеми: Екранът на iPhone не реагира след актуализация до iOS 9.3.1

Този проблем е докладван от няколко собственика на iPhone 6 / S / Plus. Този проблем се виждаше и в предишни версии на iOS и имаше много статии, предлагащи различни поправки, включително такава, която включваше силно разклащане на вашия iPhone. Това, което изглежда работи, са само две възможности. Първото е заобиколно решение, което налага изключване на фитнес тракера. Смята се, че информацията за акселерометъра, която това приложение проследява, понякога замръзва, причинявайки цялостните неотзивчиви проблеми. Можете да изключите тази функция, като изключите  проследяването на фитнеса (В Настройки -> Поверителност -> Движение и фитнес). Другата опция, която е по-трудоемка, е да възстановите напълно вашия iPhone. Досега не е имало официална позиция на Apple по отношение на този проблем за потребители на iOS 9.3.

Не забравяйте да споделите вашите мисли и съвети!

Моля, уведомете ни, ако имате някакви други проблеми с iOS 9.3 по-долу в коментарите. Моля, споделете публикацията с вашата мрежа, ако сметнете това за полезно.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found