Как да видите колко песни имате във вашата библиотека на Apple Music или Spotify

Колко песни имате в Apple Music или Spotify? Оказва се, че всъщност това е много по-труден въпрос за отговор, отколкото си мислите.

Това е така, защото нито една услуга за стрийминг не предлага лесна функция за „преброяване на песни“ на iOS, Android или дори на компютър. Като се има предвид това, има няколко решения, които можете да опитате.

Как да проверите колко песни имате в Apple Music?

За да видите всички песни в библиотеката на Apple Music, най-доброто нещо, което трябва да направите, е да ги добавите към един плейлист на компютър или Mac.

За да отговорите на въпроса лаконично: няма начин да видите колко песни сте запазили във вашата библиотека в Apple Music. Поне не на iOS.

На компютър всъщност е възможно дали имате достъп до приложението Music в Catalina или iTunes на Windows и по-стари версии на macOS.

Просто се насочете към раздела Песни в секцията Музика. След като сте там, изберете всичките си песни и ги добавете към един плейлист. В плейлистите, за разлика от самата библиотека, всъщност има номер на песента.

Можете, разбира се, да направите нещо подобно на iOS или Android, но това е много по-досадно. Ще трябва да изберете всяка песен на вашия смартфон и да ги добавите към един плейлист - което е по-лесно да се каже, отколкото да се направи в мобилните операционни системи.

В iOS всъщност можете да разберете колко песни са изтеглени в локалното хранилище на вашето устройство чрез Apple Music или iTunes.

Това не е броят на песните във вашата библиотека, а само тези, изтеглени на вашето устройство.

Просто се насочете към Настройки -> Общи -> Информация. Превъртете надолу и ще видите раздел за песни. Това са всички записи, записани в локалното хранилище на вашето iOS устройство.

Как да проверите колко песни имате на Spotify?

Разделът „Харесани песни“ не показва всяка песен във вашата библиотека. Но може, ако се постараете да харесате всяка песен, която слушате.

Подобно на Apple Music, Spotify всъщност не предлага никакъв начин да разберете колко песни всъщност има във вашата библиотека. Това важи дори за записи, които се изтеглят локално на вашето устройство. Има решение за това обаче.

Можете да изберете всички песни от различните си плейлисти и да ги добавите към един плейлист. Подобно на Apple Music, плейлистите Spotify всъщност ще имат номер на песента.

Отново това е много по-лесно да се постигне на Mac или PC, а не на смартфон или таблет. (Също така имайте предвид, че мобилната версия на Spotify изглежда не изброява броя на песните под Плейлисти.)

Заслужава да се отбележи, че в раздела „Харесвани песни“ на приложението Spotify не са изброени всички песни, които сте запазили в плейлисти. Той изброява само песните, които специално сте харесали, като използвате иконата на сърце.

Като се има предвид това, може би си струва да натиснете иконата на сърцето до всяка песен във вашата библиотека на Spotify. След като направите това, ще можете да видите общия брой на всички песни, които имате.

Други съвети за музикална библиотека

Можете да слушате местни MP3 файлове както на Apple Music, така и на Spotify.

Така че няма лесен начин да видите всички песни, които имате във вашата библиотека. Но има няколко допълнителни съвета, които можете да имате предвид, ако искате да поддържате вашите стрийминг услуги подредени и организирани. Ето няколко важни.

 • Използвайте папки с плейлисти. Както Apple Music, така и Spotify поддържат папки с плейлисти, които са чудесни за организиране на вашата библиотека. За съжаление ще трябва да използвате приложението Apple Music или Spotify на компютър, за да създадете папки с плейлисти. И на двете платформи можете да създадете такава, като отидете на File> New> Playlist Folder.
 • Помислете за плейлист „текущо изчисление“. Въпреки че може да ви е мъчно да започнете, помислете дали да не добавите всяка песен, която харесвате или песни в различните си плейлисти, в един плейлист, наречен „tally“ или нещо подобно. По този начин ще можете да видите всички песни в библиотеката си на едно място.
 • Слушайте собствената си музика. Ако имате на компютъра си библиотека без MP3 за MP3, трябва да се възползвате от тях, като ги слушате чрез избраното от вас приложение за стрийминг. Apple Music улеснява слушането на местни песни, прехвърлени чрез iTunes или приложението Music. За Spotify можете да следвате предишното ни ръководство за изтегляне на местни песни.

Съвети за читатели

 • Trace препоръчва този начин на действие, ако се чувствате добре с черупката на Unix
  • Отворете прозореца на терминала и променете директорията на мястото, където Apple Music съхранява албуми
  • В системата на Trace е тук: / Users / trace / Music / iTunes / iTunes Media / music
  • След това потърсете и пребройте файлове с разширения за песни. В библиотеката на Trace те са m4a за песни, изтеглени от магазина на iTunes, и .mp3 за песни, дигитализирани от винил или извлечени от компактдискове. Имайте предвид, че във вашата библиотека може да имате различни музикални формати
  • Ето тези две команди, използвани Trace:
  • намирам . -име “* .mp3” | wc -l
  • намирам . -име “* .m4a” | wc -l

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found