Как да отключите вашия деактивиран Apple ID днес!

Има ли съобщение, че вашият Apple ID е деактивиран? Ако е така, не сте сами! Що се отнася до сигурността на вашия Apple ID акаунт, Apple приема нещата много сериозно, което често води до деактивиране на акаунта ви по погрешка.

Не се притеснявайте! Има няколко начина да отключите деактивиран Apple ID. Може да се наложи да генерирате двуфакторен код за удостоверяване, да отговорите на въпроси за сигурност или да се свържете с екипа за поддръжка на Apple. По-долу сме обяснили всичко, което трябва да знаете.

Какво означава, когато моят Apple ID е деактивиран?

Когато Apple деактивира вашия Apple ID акаунт, това означава, че не можете да влезете или да го използвате за каквито и да било услуги на Apple, включително iCloud, Apple Music или App Store. Трябва да посетите iForgot.apple.com и да потвърдите самоличността си, за да отключите акаунта.

Защо моят Apple ID е деактивиран или заключен?

Apple заключва или деактивира вашия Apple ID акаунт като мярка за сигурност. Обикновено това се случва, когато някой въведе грешна парола твърде много пъти подред.

Apple ви казва кога акаунтът ви е заключен или деактивиран.

Това може да се случи, ако сте забравили паролата си или многократно сте я въвели неправилно. Може също да се случи, ако някой друг се опита да проникне в профила ви, от което Apple се надява да защити.

Как да разбера дали моят Apple ID е деактивиран?

Ако вашият Apple ID акаунт е деактивиран, трябва да видите едно от следните съобщения при опит за влизане:

  • „Този ​​Apple ID е заключен от съображения за сигурност“
  • „Този ​​Apple ID е деактивиран от съображения за сигурност“
  • „Не можете да влезете, защото акаунтът ви е деактивиран от съображения за сигурност“
На устройство с iOS или iPadOS докоснете Отключване на акаунт и следвайте указанията на екрана.

Тези съобщения може да не се появят веднага, ако сте въвели неправилно потребителското си име или парола. В този случай може да видите само следното съобщение:

  • „Вашият Apple ID или парола бяха неправилни“

Ако това се случи, щракнете върху Забравена парола? бутон за нулиране на паролата.

Как да отключа своя деактивиран Apple ID?

За да отключите своя деактивиран акаунт в Apple ID, трябва да потвърдите самоличността си с Apple. Има няколко различни начина, по които Apple може да поиска да направите това, в зависимост от настройките за сигурност на вашия акаунт.

Започнете, като посетите iForgot.apple.com. Можете да посетите този уебсайт от всяко устройство, но най-лесно е да навигирате с помощта на компютър.

Посетете уебсайта iForgot, за да възстановите данните си или да отключите акаунта си.

Ако грешната парола е била въвеждана многократно, след като акаунтът ви е деактивиран, може да се наложи да изчакате 24 часа, преди да можете да отключите вашия Apple ID.

Стъпка 1. Въведете вашето Apple ID потребителско име

Въведете потребителското си име за Apple ID на уебсайта iForgot. Обикновено това е имейл адресът, който сте използвали за създаването на вашия Apple ID, можете да разберете какъв е, като разгледате вашите Apple устройства:

  1. На iPhone, iPad или iPod touch: Отидете в Настройки> [Вашето име] .
  2. На Mac: Отидете в менюто на Apple , след това Системни предпочитания> Apple ID .
Вашият iPhone показва вашето потребителско име за Apple ID под вашето име.

Освен това отворете App Store, iTunes или Apple Music и потърсете потребителското си име за Apple ID в тези приложения.

Ако все още не знаете потребителското си име за Apple ID, опитайте да влезете с всички стари имейл адреси, които сте използвали в миналото.

Стъпка 2. Въведете личните си данни

Apple може да ви помоли да отговорите на въпроси за сигурност или да въведете телефонен номер, свързан с вашия акаунт. Ако притежавате iPhone, това не е задължително същият телефонен номер, който използвате за мобилния си телефон.

Apple показва последните две цифри на произволни телефонни номера, за да ви помогне да определите кой е.

Трябва да отговорите на тези въпроси за сигурност, за да потвърдите самоличността си с Apple. Ако не можете да отговорите на въпросите, свържете се директно с екипа за поддръжка на Apple.

Стъпка 3. Използвайте вашето Apple устройство, за да отключите вашия деактивиран Apple ID

На този етап Apple се опитва да изпрати известие до свързаните ви устройства на Apple. Ако имате достъп до вашето устройство, отключете го и докоснете Разрешаване в изчакващото известие, за да отключите деактивирания си Apple ID.

Отключете вашето устройство на Apple и следвайте указанията на екрана.

За да направите това, може да се наложи да въведете код за потвърждение или да следвате подкани за нулиране на паролата си, което е добра идея, ако някой друг се опитва да получи достъп до вашия акаунт.

Надяваме се, че вече сте отключили вашия Apple ID. Ако не, продължете да следвате инструкциите по-долу за повече помощ.

Стъпка 4. Използвайте код за потвърждение, за да отключите вашия деактивиран Apple ID

Ако не сте получили известие или не можете да използвате вашето устройство на Apple, щракнете върху Неуспешен достъп до вашето [устройство]? Това подканва Apple да изпрати шестцифрен код за потвърждение на телефонния номер, прикрепен към вашия акаунт.

Кажете на Apple, ако не можете да използвате устройството си.

Apple може да поиска вашия ключ за възстановяване. Това е дълъг код, създаден от Apple, когато активирате двустепенно удостоверяване в акаунта си. По това време Apple щеше да ви подкани да го разпечатате и да го запазите в безопасност.

Въведете искания код, последван от вашата парола за Apple ID, за да отключите акаунта си.

Ако нямате необходимия код, щракнете върху Не сте получили код за потвърждение? за да изпратите отново текста, да получите телефонно обаждане или да изберете алтернативен телефонен номер, който вече е свързан с вашия акаунт.

Apple предлага няколко начина за получаване на кодове за проверка.

Стъпка 5. Използвайте Възстановяване на акаунт, за да отключите своя деактивиран Apple ID

Ако нямате достъп до телефонни номера, свързани с вашия акаунт, щракнете върху Не използвате повече този номер? и изберете да актуализирате телефонен номер , което можете да направите, след като потвърдите самоличността си чрез Възстановяване на акаунт.

Приемете да актуализирате телефонния си номер, когато осъществявате достъп до деактивирания си Apple ID.

Възстановяването на акаунта вероятно ще отнеме няколко дни, за да отключите деактивирания си акаунт. Това отнема толкова време по две причини:

  1. За да позволите на Apple да прегледа как и кога устройствата ви се свързват със сървърите му, за да може да потвърди, че сте това, което казвате, че сте.
  2. За да ви даде достатъчно време да анулирате искането за възстановяване на акаунта, ако е направено от някой друг, който се опитва да получи достъп до вашия акаунт.

Щракнете върху Продължи все пак и въведете някои данни за контакт, които Apple може да използва, за да се свърже с вас на. След като възстановяването на акаунта приключи, Apple изпраща инструкции на този номер, в които се казва как да отключите акаунта си.

Посетете уебсайта на iForgot по всяко време за актуализация колко време ще отнеме възстановяването на акаунта. Можете автоматично да отмените Възстановяването на акаунта, ако отново получите достъп до своя акаунт, използвайки друг метод.

Стъпка 6. Ако нищо друго не работи, свържете се директно с екипа за поддръжка на Apple

Надяваме се, че инструкциите по-горе са ви помогнали да отключите деактивирания си Apple ID. Въпреки това, точният процес варира в зависимост от възрастта и настройките за сигурност на вашия конкретен акаунт.

Посетете уебсайта за поддръжка на Apple и изберете Disabled Apple ID .

Ако вашият Apple ID все още е деактивиран, свържете се директно с екипа за поддръжка на Apple за помощ при отключването му. Ще трябва да потвърдите самоличността си с Apple, което може да изисква отговор на въпроси за сигурност или получаване на кодове за потвърждение отново.

Щракнете тук, за да насрочите чат с Apple Support.

Влезте отново във вашия Apple ID на всичките си устройства

Ако сте променили паролата си за Apple ID, когато отключвате акаунта си, може да се наложи да влезете отново на всяко от вашите устройства. Отделни приложения трябва да ви подканят да направите това; ако не го направят, излезте ръчно и влезте отново от Настройки или Системни предпочитания .

Вашият Apple ID вероятно е деактивиран, защото сте забравили паролата си или защото някой друг се опитва да осъществи достъп до вашия акаунт. И двата сценария са основателни причини да промените паролата си за Apple ID, което трябва да направите сега, ако още не сте го направили.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found