App Store празен с macOS Sierra, поправки

След надграждане на техните Mac и MacBooks до macOS Sierra, някои от нашите читатели откриха своя App Store празен с macOS Sierra. Този проблем се случва и в други версии на OS X като El Capitan. Този проблем е сравнително лесен за отстраняване проблем, тъй като се случва поради стари кеш файлове, които не са обработени правилно по време на надстройката на macOS или OS X.

Свързани статии

 • актуализациите на магазина за приложения на macOS не се показват?
 • Приложения, които се сриват на Mac?

Fast Track  

 • Излезте от App Store и отворете отново, като държите клавиша Shift от лявата страна на клавиатурата
 • Изключете и след това включете (НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ РЕСТАРТ - изпълнете пълно изключване)
 • Променете предпочитанията си за дата и час на нещо различно от текущата часова зона и регион
 • Актуализирайте с помощта на комбинирано изтегляне на актуализация за macOS, вместо с актуализация на магазин за приложения
 • Излезте и се върнете в Mac App Store. И проверете дали избраната от вас държава е правилна
 • Премахнете папките на кеша на App Store от кеша на вашата потребителска библиотека
 • Нулирайте кеша на приетите сертификати

Първи стъпки за App Store празно с macOS Sierra

 • Преди да преминете към по-отнемащи време съвети, опитайте: излезте И ИЗКЛЮЧЕТЕ. След това изчакайте няколко минути и рестартирайте. Вижте дали Mac App Store вече работи.
 • Излезте от Mac App Store и рестартирайте, докато държите клавиша Shift от лявата страна на клавиатурата. Веднъж отворени, опитайте да актуализирате приложенията си отново.
 • Някои потребители съобщават, че промяната на тяхната дата и час в системните предпочитания на нещо ДРУГО от текущото им местоположение и часова зона временно коригира достъпа до Mac App Store

Проверете macOS

Също така проверете дали има актуализация на вашия macOS. Първо определете каква версия в момента работи вашият Mac.

 1. От горното ляво меню на Apple изберете About This Mac. Номерът на версията се появява точно под заглавието MacOS (или Mac OS X)
 2. За да видите номера на компилация, щракнете върху номера на версията. Той се появява в скоби до номера на версията

Ако вашият Mac не работи с най-новата версия на macOS, опитайте да щракнете върху бутона Актуализация на софтуера и вижте дали това отваря App Store. Ако не и вашият Mac се нуждае от актуализация, отворете браузър по ваш избор и потърсете на сайта за поддръжка на Apple за най-новата комбинирана актуализация на Apple за macOS. Тези комбинирани актуализации се изтеглят директно от Apple, без да е необходим Mac App Store.

Комбинирана актуализация?

Комбинираната актуализация на macOS (или Mac OS X) съдържа всички промени от първоначалната версия на тази основна версия.  Следователно, комбинирана актуализация може да се използва за актуализация от всичко в рамките на една и съща основна версия.

Някои хора предпочитат винаги да актуализират своите macOS или OS X, като използват комбинирани изтегляния за актуализация. Една от най-големите им причини е, че ако нещо се е объркало с предишна актуализация на операционната система, стартирането на комбинацията обикновено изчиства тези проблеми. За сравнение, актуализациите, извършени последователно, могат да оставят тези видове съществуващи проблеми на вашия Mac

Излезте от App Store и проверете държавата

Опитайте да излезете от App Store, след което да влезете отново. От лентата с менюта на App Store кликнете върху Store> Sign out. Излезте от приложението App Store, след това рестартирайте и влезте.

Също така проверете дали Mac App Store се свързва с текущата ви държава

 1. Отворете iTunes и изберете Account> View My Account
 2. Вдясно от държава / регион щракнете върху „Промяна на държава или регион“.
 3. От менюто „Избор на държава или регион“ изберете новата си държава или регион
 4. На страницата Добре дошли в iTunes Store щракнете върху Напред
 5. Прегледайте и приемете условията
 6. Въведете начина на плащане и адреса си за фактуриране

Актуализирането на тази информация променя вашата държава за всички ваши услуги на Apple за всички ваши продукти на Apple, включително iTunes Store, App Store, iBooks Store или Mac App Store.

Както споменахме, някои потребители съобщават, че промяната на тяхната дата и час в системните предпочитания на нещо ДРУГО от текущото им местоположение и часова зона временно фиксира достъпа до Mac App Store - така че опитайте и вие, ако коригирането на вашия регион на Mac App Store не е решило проблем.

Следващи стъпки за App Store празно с macOS Sierra

Стъпка - 1 Започнете с библиотечния кеш

Повечето проблеми след надстройките са свързани с кеш файловете на вашия Mac. Отворете сесия във Finder и въведете „~ / Library / Caches /“ и натиснете Go.

Това ви показва всички папки във вашия кеш.

Папките, от които се интересувате, за да разрешите тези проблеми, са свързани с магазина за приложения.

Потърсете следните пет конкретни папки:

 • com.apple.appstore
 • storeaccount
 • складови наличности
 • storedownload
 • storeinapp

Основният файл е първият.

Стъпка - 2 Отървете се от тези папки

Преместете тези папки в кошчето си. Сега можете безопасно да изчистите временните елементи от / private / var / папки. Когато рестартирате своя Mac, той задейства вградените функции за изчистване на кеша и ще изтрие временните елементи в / private / var и / var / папките ще се изтрият според нуждите.

Така че всичко, което трябва да направите, е да рестартирате вашия Mac. Това трябва да върне екрана на магазина за приложения с всички подробности.

Ако по някаква причина все още имате проблеми с празно хранилище на вашия macOS Sierra, рестартирайте Mac в безопасен режим (Рестартиране, докато държите натиснат клавиша Shift).

СВЪРЗАНИ: Как да коригирам празен App Store на iPhone или iPad

Това безопасно рестартиране извършва допълнителни дейности, за да се отървете от временни файлове и кешове. Когато вашият Mac завърши зареждането в безопасен режим, продължете и рестартирайте както обикновено и той трябва да се погрижи за проблема. Като практика, когато отстранявате проблеми, свързани с macOS, започнете с кеш файловете за съответната област. Това изглежда решава повечето проблеми.

Премахнете невалидни или неправилни сертификати

Нулирайте кеша на приетите сертификати

 1. Отворете Finder> Go> Go to Folder
 2. В лентата за търсене на Отидете в папката въведете / var / db / crls /
 3. Изхвърлете файловете crlcache.db и ocspcache.db в кошчето
 4. Въведете администраторска парола, ако бъдете подканени
 5. Рестартирайте системата и проверете дали App Store работи

 • Мисля, че проблемът ми имаше нещо общо с мрежовите настройки на моя Mac. Затова отворих мрежовите настройки, избрах мрежовия адаптер, щракнах Разширени, отидох в раздела Прокси и премахнах отметката от Автоматична прокси конфигурация. Това оправи всичко.
 • Използвайте терминала за актуализация! Терминалът инсталира вашите актуализации ръчно и след като приключите, рестартирайте и проверете отново магазина за приложения на mac. Така че отворете Terminal (Applications> Utilities> Terminal) и въведете: softwareupdate -i -a 
 • Проверете дали сте влезли в iTunes. Мислех, че вече съм влязъл в профила си, но когато се опитвах да "прегледам акаунта си", бях подканен да вляза в системата. След като влезете, затворете iTunes и "принудително напуснете" App Store. След това отворете отново App Store, докато държите клавиша Shift. Въпреки че нулирането не е работило самостоятелно преди това, то работи след влизане в iTunes
 • Нулирайте NVRAM и след това премахнете com.apple.appstore.plist И com.apple.storeagent.plist и след това рестартирайте
 • Промених часовата си зона на друго място, рестартирах и след това се върнах в Системни предпочитания> Дата и час и избрах Задаване на часова зона автоматично с използване на текущото местоположение. Това ми свърши работа - Mac App Store се върна!
 • Потребител на дискусия на Apple намери следната корекция: Списъкът с последните 30 дни актуализации на App Store е в ~ / Library / Application Support / App Store / updatejournal.plist. След като архивирате файла някъде, отворете го в Xcode или всяко приложение, което имате, което може да редактира XML файлове йерархично. Под Root >> autoInstalledUpdates има списък с елементи, започващи с елемент 0. Изтриване на елемент 0. (Елементът, който беше точно под него, ще стане новият елемент 0.) Запазване. Отворете App Store и проверете за актуализации. Ако се показват актуализации, вие сте го поправили. Ако не, върнете се и изтрийте следващия елемент 0. Повторете, докато Актуализациите на App Store покажат нещо. (В моя случай, когато премахнах елемента, съдържащ последната актуализация на Numbers.app, App Store отново започна да действа правилно.)
 • По време на отстраняване на неизправности Safari не можа да се свърже с нито един уеб сървър. Това предполага, че проблемът има нещо общо с мрежовите настройки на моя Mac. Отворих мрежовите настройки, избрах мрежовия адаптер, щракнах Разширени, отидох в раздела Прокси и премахнах отметката от Автоматична прокси конфигурация. Това ми свърши работа.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found