Странни такси от itunes.com/bill, apple.com/bill или APL * iTunes?

Може да намерите неочаквани елементи в извлечението на картата си за itunes.com/bill, apple.com/bill или дори APL * iTunes. Разгледайте историята на покупките на вашия Apple ID, за да разберете за какво са таксите и да поискате възстановяване на сумата.

Понякога това са еднократни плащания към Apple, които не можете да обясните. Друг път може да откриете, че плащате 0,99 долара на месец в продължение на шест месеца.

Каквато и да е ситуацията, разберете какво се случва и го отстранете по-долу.

Няма време? Вижте нашите видео съвети за премахване на тези неизвестни такси!

Защо имам неочаквана сметка за Apple или iTunes?

Apple таксува картата, свързана с вашия Apple ID акаунт, когато правите покупка в iTunes или App Store. Apple също използва вашата свързана карта за плащане на абонаментни услуги, като:

 • iCloud Storage
 • Apple Music
 • Apple TV +
 • или Apple Arcade.

Разберете коя карта е свързана с вашия Apple ID акаунт, като отидете на Плащане и доставка от настройките на Apple ID на вашето устройство.

Изберете Плащане и доставка от настройките на Apple ID.

Всички такси itunes.com/bill, apple.com/bill или APL * iTunes, които получавате, могат да бъдат обяснени с една от тези четири опции.

Вариант 1. Направихте покупка, използвайки вашия Apple ID

Повечето случаи попадат в тази категория. Лесно е да забравите за покупките, направени преди няколко седмици, които все още не са били таксувани. Понякога това се случва за предварително поръчани артикули, но може да се случи и при редовни покупки.

Също така е обичайно да не се разпознава плащане, тъй като Apple го групира заедно с множество други покупки. Начислената сума също се променя, ако частично сте платили за артикули с кредит на Apple ID.

И накрая, не забравяйте за абонаментите си. Много хора случайно се регистрират за iCloud Storage или забравят да отменят своя пробен период за Apple Music и в крайна сметка плащат за услугата всеки месец.

Разберете как да управлявате и анулирате абонаментите си, за да избегнете това.

Проверете активните си абонаменти от настройките на Apple ID.

Вариант 2. Някой от вашата група за семейно споделяне направи покупка

Ако сте Организатор на група за семейно споделяне, може да получите такса за покупки, направени от други хора от вашето семейство. Говорете с членовете на вашето семейство, за да попитате дали могат да идентифицират таксите itunes.com/bill, apple.com/bill или APL * iTunes.

Можете да изключите тази функция, като деактивирате споделянето на покупки за всички в семейството ви. Друга възможност е да включите „Попитайте за покупка“, за да поискате разрешение, преди децата от вашето семейство да могат да правят покупки.

Изключете споделянето на покупки за вашето семейство.

Вариант 3. Някой друг е направил покупка, използвайки вашия Apple ID

Всеки с вашата парола за Apple ID може да прави покупки в iTunes или App Store. Това може да е някой, с когото сте споделили паролата си, или непознат, който е хакнал вашия акаунт.

Каквото и да купуват, остава свързано с вашия Apple ID акаунт, но това не им пречи да натрупват такси в извлечението на вашата карта. Разберете как да докладвате за неоторизирани покупки на Apple, ако това се случи.

Всеки с вашата парола може да прави покупки.

Защитете се срещу този сценарий, като създадете нова, сигурна парола за Apple ID.

Вариант 4. Някой друг е направил покупка с помощта на вашата карта

Възможно е да сте станали жертва на измама или кражба на самоличност. Всеки, който има данни за вашата карта, може да го добави към собствения си акаунт на Apple ID или да направи несвързани такси към вашата карта, представяйки се за Apple.

Ако подозирате, че данните на картата ви са компрометирани, говорете с банката си за анулиране на картата, както и за неочаквани такси.

Някой друг може да прави покупки, ако разполага с данните за вашата карта.

Не прескачайте това заключение, без първо да проверите фактурите си за Apple ID и историята на покупките.

Как да проверя фактурите си за Apple ID и историята на покупките?

Ако видите неочаквани такси от itunes.com/bill, apple.com/bill или APL * iTunes, трябва да потърсите в имейлите си съответна фактура.

Apple изпраща фактура за всяко плащане с карта, което вземат. Отворете входящата си поща за адреса, свързан с вашия Apple ID акаунт, след което потърсете „Apple фактура“.

Това трябва да доведе до всички фактури на Apple, които вече не сте изтрили.

Всяка фактура разбива таксите ви от Apple.

Ако не можете да намерите правилната фактура, прегледайте историята на покупките директно в акаунта си в Apple ID. Не забравяйте, че Apple може да групира покупки заедно, така че може да не е веднага очевидно за какво са таксите.

Също така имайте предвид, че историята на покупките ви не показва покупки, направени от вашата група за семейно споделяне, дори ако плащането е изтекло от вашата карта. За да видите тези плащания, помолете съответните членове на Family Sharing да влязат.

Преглеждайте историята на покупките си на iPhone, iPad или iPod touch:

 1. Отидете в Настройки> [Вашето име]> iTunes & App Store .
 2. Докоснете вашия Apple ID акаунт и изберете Преглед на Apple ID .
 3. Ако бъдете подканени, въведете паролата си за Apple ID, за да влезете.
 4. Превъртете надолу и натиснете История на покупките .
 5. Изберете всяка покупка за повторно изпращане на фактурата имейл.
Докоснете елемент, за да изпратите отново фактурата.

Преглеждайте историята на покупките си на компютър:

 1. Отворете Apple Music или iTunes на вашия компютър.
 2. От лентата с менюта изберете Акаунти> Преглед на моя акаунт .
 3. Ако бъдете подканени, въведете паролата си за Apple ID, за да влезете.
 4. Превъртете надолу и щракнете Вижте всичко в раздела История на покупките .
 5. Щракнете върху Поръчка ID до покупка на повторно изпращане на фактурата имейл.
Щракнете върху Виж всички, за да видите историята на покупките си.

Когато намерите фактурата, която търсите, щракнете върху бутона Report a Problem в нея, за да говорите директно с Apple.

Как да анулирам неочаквани сметки или такси от Apple?

Ако някой е направил неоторизирана покупка от вашия Apple ID акаунт, трябва незабавно да смените паролата, за да спрете да правят повече покупки.

Влезте в reportaproblem.apple.com, за да обсъдите неочаквани itunes.com/bill, apple.com/bill или APL * iTunes такси с Apple и да поискате възстановяване на сумата. Ако все още не можете да намерите необходимата помощ, свържете се директно с екипа за поддръжка на Apple.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found