Как да добавите интервали към Dock на вашия Mac

Dock на вашия Mac е важен инструмент. Той осигурява бърз достъп до приложенията, които използвате най-често, тези, които сте използвали наскоро, и тези, които използвате в момента.

Има много начини, по които можете да персонализирате вашия Dock. От промяна на неговия размер и местоположение до активиране на увеличение и ефекти, можете да направите вашия Dock да изглежда и да действа точно както искате.

В допълнение към основните опции за персонализиране, които можете да намерите в системните си предпочитания, има още един малък трик с използването на терминал, който може да ви хареса. Можете да добавите интервали към вашия Dock и ние ще ви покажем как.

Свързани :

  • Как да персонализирате дока в macOS
  • Накарайте вашия Mac да се чувства по-бързо с тази проста промяна
  • 3 съвета Използване на терминална команда за ускоряване на вашия Mac

Защо да добавяте интервали към вашия Dock?

Тъй като имате Dock, пълен с икони, той може да се затрупа. И в зависимост от това колко точно приложения сте решили да съхранявате в Dock, може да стане наистина объркано.

Като добавяте интервали към вашата Dock, можете не само да поставите някои пропуски между иконите, но дори да използвате интервали, за да ги групирате.

Може би искате да запазите свързаните с комуникацията си приложения едно до друго или приложенията, които използвате за изображения и снимки, групирани заедно. Пространствата във вашия Dock могат да ви помогнат да направите това.

Добавете интервали към вашия Dock на Mac

Ако не сте много запознати с Terminal на вашия Mac, не се плашете. След като го отворите и включите командата, която ще ви дадем, можете да я затворите отново завинаги, ако искате.

Отворете терминала

Всъщност има повече от шепа начини за отваряне на терминала на вашия Mac. Но използването на един от тези три начина е най-бързо и лесно.

  • Влезте в Siri и дайте командата „Open Terminal“.
  • Отворете Spotlight Search и въведете „Terminal“.
  • Щракнете върху папката Applications във вашата Dock, изберете Utilities и изберете Terminal .
Отворете терминала от приложения във вашата Dock

Въведете командата Terminal

Поставете курсора си в прозореца на терминала, когато той се отвори и въведете или копирайте и поставете следната команда:

по подразбиране пише com.apple.dock persistent-apps -array-add '{“tile-type” = ”spacer-tile”;}'; killall Dock

Натиснете клавиша за връщане .

Терминален прозорец с команда

Преместете пространството

Използвайки командата Terminal по-горе, сега трябва да видите интервал във вашата Dock. Щракнете и плъзнете мястото, където искате, и го освободете.

Пространството е добавено към Dock

За да добавите друго пространство, изпълнете командата Terminal отново. След това плъзнете второто пространство, където искате.

Ако решите по-късно да премахнете интервалите, които сте добавили, просто щракнете и ги плъзнете от Dock.

Премахнете място от Dock

Повече пространство, по-добра организация

Като добавите тези интервали към вашата Dock на Mac, можете лесно да групирате и организирате лесно иконите на приложението си.

Ще опитате ли този чудесен трик? Уведоми ни!

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found