Как да добавите подсказка за парола към екрана за вход на Mac

Единственото нещо, което е по-лошо от забравянето на парола, е да нямате намек за това какво представлява. Ако често използвате Apple Watch, за да влезете на вашия Mac или не използвате Mac всеки ден, има голям шанс да забравите паролата.

Въпреки че със сигурност можете да преминете през процеса на нулиране на паролата и след това дори да деактивирате паролата за вход на вашия Mac, има едно нещо, което трябва да опитате първо.

Можете бързо да добавите подсказка за парола към вашия екран за вход. След това следващия път, когато не можете да си припомните паролата си, този намек може да е само билет за влизане във вашия Mac.

Свързани :

 • Как да нулирате паролата на Apple Watch
 • Всичко, което трябва да знаете за вашите елементи за влизане в Mac или стартиране в macOS и OS X
 • Как да преглеждате, редактирате, изтривате и управлявате пароли за Safari

Добавете подсказка за парола към екрана за вход на Mac

Отнема толкова малко време, за да добавите този намек за парола към вашия екран за вход, че дори и никога да не се нуждаете от него, поне той е там за всеки случай.

 1. Отворете своите системни предпочитания с иконата в дока или иконата на Apple > System Preferences от лентата с менюта.
 2. Изберете Потребители и групи .
 3. Щракнете върху ключалката в долния ляв ъгъл и въведете данните си за вход.
 4. Вляво изберете Опции за вход .
 5. Поставете отметка в квадратчето за Показване на съвети за парола .
Показване на подсказка за парола на екрана за вход на Mac

След това можете да заключите и затворите прозореца System Preferences, да се насочите към екрана за вход и да проверите отново дали вашият подсказване се показва.

Вижте намек за паролата си

Отворете екрана за вход и щракнете, за да въведете паролата си. Когато се отвори полето за парола, щракнете върху въпросителен знак . Трябва да видите намек за парола в горната част на прозореца, който се отваря (над опциите за нулиране на паролата).

Подсказка за парола на екрана за вход на Mac

Уверете се, че сте настроили подсказка за парола

Ако не видите подсказка за парола, след като изпълните тези стъпки, може да не сте я настроили. Въпреки че няма начин да проверите дали сте го направили или не, все пак можете да настроите такава за текущата си парола, като преминете през процеса за промяна на паролата.

 1. Върнете се към същите настройки, както по-горе в Системни предпочитания > Потребители и групи .
 2. Изберете потребителското си име вляво.
 3. Щракнете върху бутона Промяна на паролата .
 4. Въведете старата, новата и потвърждението за паролата си. Можете да използвате същата парола, която използвате в момента и да я въведете във всичките три места, ако искате.
 5. Добавете подсказка за парола .
 6. Щракнете върху Промяна на паролата .
Променете паролата и добавете подсказка

За да повторите, не е нужно да променяте паролата си, за да преминете през този процес. Можете просто да използвате същия, освен ако не решите, че все пак е време да промените паролата си.

Сега, когато отидете на екрана за вход и щракнете върху въпросителния знак в полето за парола, трябва да видите подсказката, която току-що сте добавили.

Спестете си малко влошаване с намек за парола

Никога не знаете кога може да дойде денят, когато паролата ви напълно е напуснала мозъка ви. Така че добавянето на намек за парола към вашия екран за вход е добра предпазна мярка, ако това някога трябва да се случи.

Уведомете ни, ако планирате да добавите подсказка за парола към екрана за вход на вашия Mac! Можете да коментирате по-долу или да посетите на нас Facebook или Twitter!

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found