Не можете да влезете в приложението за музика или телевизия на macOS Catalina? Ето защо

Когато се приближаваме към празничния сезон 2019, това означава, че се доближаваме до компютрите macOS Catalina, които влизат в ръцете на повече потребители. За добро или лошо това се надява Apple, особено с пускането на чисто новия 16-инчов MacBook Pro, който има за цел да реши много проблеми на клавиатурата.

Пускането на Catalina носи нова вълна от приложения и актуализации, които не сме виждали в предишни итерации. Те включват приложения на Catalyst като Music, TV и Podcasts, но не всички рози и маргаритки в Купертино.

Какво се случва с macOS Catalina?

Откакто Каталина достигна бета етапите, има проблеми във всички случаи. Независимо дали става въпрос за проблеми със стандартни приложения като Mail или App Store, или дори просто инсталирането му през Mojave. Потребителите срещат проблеми отляво и отдясно.

Сега Apple извършва своята старателна проверка, като същевременно предоставя актуализации навреме, за да поправи много грешки, които се появяват. Но изглежда, че компанията не е излязла от гората, тъй като доста разочароваща грешка се появи с пускането на macOS Catalina 10.15.1.

Не можете да влезете в новите приложения за музика и телевизия?

Според множество публикации във форумите за поддръжка на Apple, потребителите не са могли да влязат нито в приложението Music, нито в приложението TV, след като са били актуализирани до 10.15.1. Когато се опитвате да влезете, има няколко различни съобщения за грешка, преди да се заяви, че приложенията не могат да се свържат с iTunes Store. Ето грешките, които може да видите:

 • Неизвестна грешка (1001)
 • Неизвестна грешка (11556) уверете се, че връзката ви е активна

Не сме точно сигурни какво причинява този проблем, но изглежда има нещо общо с потребителската база данни, намерена на вашия Mac. По някаква причина актуализирането до Catalina повреди тези бази данни, които са необходими, за да влезете в онлайн услугите на Apple. Естествено, те включват приложението Music, TV и дори приложението Podcasts на Catalina, които сега са базирани на Catalyst.

Ако получите втората грешка (11556), тогава е съвсем ясно, че има някои проблеми с комуникацията между вашия компютър и сървърите на Apple. Това е мястото, където ще искате да рестартирате влезлите акаунти на вашия компютър macOS Catalina.

Как да влезете в новите приложения за музика и телевизия

Има два метода, които потребителите могат да използват, когато се опитват да се върнат към използването на приложенията за музика и телевизия като нормални. Първият от които изисква да използвате Терминал и да въведете няколко команди, преди да продължите.

Ето какво трябва да направите:

 1. Отворете  приложението Terminal  на вашия Mac
 2. Въведете  sudo -v
 3. Когато бъдете подканени, въведете паролата за Mac и натиснете Enter
 4. Въведете  killall -9  accountsd com.apple.iCloudHelper натиснете Enter
 5. Тип по  подразбиране изтрийте MobileMeAccounts , натиснете Enter
 6. Въведете  rm -rf ~ / Library / Accounts , натиснете Enter
 7. Въведете  killall -9  accountsd com.apple.iCloudHelper натиснете Enter

След това трябва да бъдете подканени със съобщение, което гласи „не са намерени съвпадащи процеси“. След като се появи това съобщение, рестартирайте вашия Mac. Това премахва всички ваши акаунти в iCloud, влезли в Mac, заедно с премахването им от засегнатите приложения.

След като вашият Mac приключи с рестартирането, влезте в него и след това преминете към следните приложения и влезте:

 • Музика
 • Телевизор
 • Подкасти

След като влезете с вашия iCloud акаунт чрез тези три приложения, изпълнете следните стъпки, за да добавите своя iCloud акаунт:

 1. Отворете  системните предпочитания
 2. Изберете  Вход в горния десен ъгъл
 3. Въведете вашия Apple ID и парола
 4. Въведете кода за потвърждение, изпратен до вашето доверено устройство, ако сте активирали двуфакторно удостоверяване

След като влезете отново във всичките си приложения, не бива да получавате повече съобщения за грешка, когато се опитвате да използвате музика, телевизия или приложението Podcasts.

Отстранете грешката, без да използвате терминал

Има и друг начин да коригирате гореспоменатите проблеми със синхронизирането на повредената потребителска база данни, който не изисква да използвате Терминал. Това е за тези, които не са използвали Terminal преди и не им е удобно просто да въвеждат команди.

Ето как можете да заобиколите тази грешка, без да използвате Терминал:

 1. Отворете  системните предпочитания
 2. Изберете  Потребители и групи
 3. Щракнете върху катинара в долния ляв ъгъл
 4. Въведете текущата си парола
 5. Докоснете  иконата +“, за да добавите нов акаунт

Това ви стартира през процеса на добавяне на нов потребителски акаунт към вашия Mac, което е необходимо.

 1. Под  Нов акаунт натиснете падащото меню и изберете  Администратор
 2. Въведете съответната информация, включително име на акаунт и парола
 3. Щракнете върху  Създаване на потребител

След като създадете новия акаунт на администратор, излезте от системата и след това влезте отново с новата информация за акаунта. Ще трябва да изберете изображението на вторичния акаунт на екрана за вход и да въведете паролата.

Ще се появи прозорец с молба да завършите настройването на macOS Catalina като администратор. По време на процеса ще бъдете подканени да въведете своя Apple ID, след което ще продължите да използвате текущия си Apple ID. На този етап няма да искате да създавате или добавяте нов акаунт на Apple ID.

Отворете новото приложение на Apple Music от новия потребителски акаунт и се уверете, че е влязло с вашия Apple ID. Може да отнеме известно време, но преди да продължите, уверете се, че закупената от вас или библиотеката са попълнени с музикални файлове.

След това изпълнете следните стъпки, докато все още сте влезли в новия администраторски акаунт:

 1. Отворете  системните предпочитания
 2. Изберете  Потребители и групи
 3. Щракнете върху катинара в долния ляв ъгъл
 4. Въведете паролата си
 5. Докоснете иконата „ - “, за да изтриете акаунт
 6. Изберете стария потребителски акаунт
 7. Изтрийте акаунта

След като приключи, старият, повреден потребителски акаунт ще бъде премахнат от вашето устройство macOS Catalina и нов го е заменил. Това ще реши проблемите ви със синхронизирането, като същевременно ще ви даде възможност да използвате новите приложения за музика, телевизия и подкаст, без да прекъсвате или хълцате.

Заключение

Apple все още работи за подобряване на стабилността на macOS Catalina редовно и се радваме да виждаме актуализации, които идват редовно. Очевидно би било по-добре, ако Apple беше отстранил всички тези грешки, преди да изпрати окончателната версия, но това просто не беше така.

Ако продължавате да се сблъсквате със същия проблем, когато се опитвате да използвате новите приложения на Catalyst, уведомете ни в коментарите и ще помогнем с каквото можем. Освен това, ако сте намерили друг или по-добър начин за отстраняване на споменатите проблеми, моля, оставете коментар и ние непременно ще го добавим тук!

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found