iPad, iPhone Животът на батерията е по-кратък след актуализация на iOS 4.2.1; Поправки

Някои потребители съобщават за лош живот на батерията от iPhone, iPad или iPod touch след актуализацията до iOS 4.2.1. Има редица потенциални поправки за този проблем:

Поправки

Възстановете, но не от резервно копие (използвайте в краен случай). Тази корекция се оказа успешна за повечето потребители досега. Изглежда, че лошите данни за задържане от резервни копия на iPhone могат да причинят прекомерно използване на батерията. Възстановяването като нов телефон ще изтрие контактите и други данни, но може да разреши този проблем. За целта свържете вашия iPhone или iPod touch към компютъра, щракнете върху „Възстановяване“ в iTunes, след което изберете „настройка като нов телефон“. След това можете да синхронизирате отново медиите и други данни.

Проверете интернет връзването. Някои доклади сочат, че iPhone може да се опитва постоянно да установи връзване, като по този начин изтощава батерията. Придвижете се до Настройки> Общи> Мрежа и докоснете Интернет тетъринг, след което докоснете „отмяна“, ако се опитвате да се свържете, или изцяло изключете тетъринга. Може да се наложи да изключите  Wi-Fi, след което да го включите отново, за да спрете опитите за свързване чрез тетъринг.

Лоши приложения за вина? Анекдотичните данни сочат, че приложенията, несъвместими с iOS 4.2.1 или проблемни по друг начин в новата версия, могат да причинят проблеми с изтощаването на батерията. Архивирайте своя iPhone или iPad в iTunes, след което изтрийте приложения от устройството в групи (винаги можете да ги синхронизирате обратно от iTunes по-късно). След всяка група рестартирайте устройството си и проверете за проблем с изтощаването на батерията. Чрез този метод можете да изолирате проблемното приложение и да го премахнете за постоянно.

Също така, уверете се, че всички приложения са актуални; разработчиците пуснаха множество издания на приложения, съвместими с iOS 4.2.1 през последните няколко дни.

Изключете Push. Придвижете се до Настройки> Поща, Контакти, Календари и докоснете „Извличане на нови данни“. Изключете Push.

Калибрирайте батерията. Заредете напълно своя iPhone или iPad, след което го оставете да се изтощи, докато се изпразни напълно (устройството се изключва самостоятелно и показва индикатор за въртене на въртенето). След това презаредете устройството си и проверете за прекомерно изтощение на батерията.

Затворете отворените прозорци на Safari. Едно приложение за iOS, което консумира памет и процесорно време (и следователно живота на батерията) във фонов режим е Safari. Затворете всички неизползвани прозорци в приложението, като натиснете бутона за превключване на страници в долната дясна част на екрана, след което щракнете върху X в горния ляв ъгъл на всяка страница. Вижте тази страница за екранни снимки.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found