Как да възпроизвеждате музика на вашия Apple Watch

Наскоро Apple прекрати по-голямата част от гамата на iPod. Макар че това може да изглежда тъжно, наистина всичко, което се случи, е, че по-новите устройства са поели ролята му. Apple Watch на китката ви може да бъде най-добрият iPod, създаван някога. И дори ви позволява да слушате музика на Apple Watch без iPhone. За съжаление доста от вас, собствениците на Apple Watch, изглежда не могат да разберат как да възпроизвеждат музика на вашия Apple Watch . Така че ще ви покажа колко е лесно!

Нека го кажа отново; Apple Watch е може би най-добрият и със сигурност най-удобният iPod Apple, правен някога. Но е нужно малко допълнително оборудване, за да накарате музиката си да се възпроизвежда с Apple Watch. Основното нещо, от което се нуждаете, са Bluetooth слушалки. Още по-добре, AirPods на Apple са страхотни, защото те автоматично се свързват с вашия часовник, когато започнете да го използвате за аудио, без да се налага да правите нищо.  Но всички безжични Bluetooth слушалки ще работят.

Можете ли да слушате музика на Apple Watch без слушалки?

За съжаление, не, музиката не може да се възпроизвежда от високоговорителя на вашия Apple Watch. Поне не по това време.

След като подготвите слушалките си, ето как слушате:

Добавяне на музика към вашия Apple Watch

За начало отидете в приложението Music на Apple Watch, превъртете нагоре и изберете часовника си като музикален източник. Оттук ще видите няколко опции: Now Playing, която ви позволява да контролирате възпроизвежданата в момента музика и My Music и Playlists, които изискват синхронизиране.

Музика на вашия Apple Watch: Правилата

По подразбиране вашият плейлист на Apple Watch е ограничен до 1 GB, но можете да промените тази настройка чрез приложението Apple Watch на вашия iPhone. Актуализирайте музиката си до 2 GB или изберете по-ниска настройка от 500 MB или 100 MB. Ако този метод няма смисъл, можете също да ограничите броя на песните във вашия плейлист до 15, 50, 125 или 250 песни.

Плейлисти

Плейлистите са съществена част от привличането на музика към часовника ви. Музикалното приложение на вашия iPhone и раздела за музика на приложението Watch определят каква музика да се синхронизира с вашия Apple Watch. Това е малко объркващо.

За да направите плейлист:

 1. Отидете на вашия iPhone и влезте в приложението Music
 2. Отидете в раздела Библиотека, след това кликнете върху Плейлисти -> Нов плейлист
 3. Дайте име на своя плейлист, потърсете песни и изпълнители и когато намерите нещо, което харесвате, докоснете +
 4. Когато приключите, щракнете върху „Готово“.

Тъй като Apple Watch има ограничено пространство, разчита на синхронизиране на създадени плейлисти с устройството.

Създайте свой собствен плейлист за гледане

Предлагаме да създадете плейлист, посветен на гледане, в приложението Музика на вашия iPhone и да го наречете Apple Watch или My Watch (или нещо подобно.) Добавете цялата музика, която искате да възпроизвеждате на часовника си, към този плейлист. За тези от вас, които сте абонати на Apple Music, помислете дали да не добавите създаден от Apple плейлист за вас. Те са хубави с това, че актуализират музикалните селекции всяка седмица.

За да синхронизирате плейлиста си:

 1. Отворете приложението Watch на вашия iPhone
 2. В раздела Моят часовник намерете „Музика“ и изберете
 3. Докоснете Синхронизирана музика
 4. Изчакайте Sync да завърши, преди да се върнете към вашия Apple Watch

актуализации на watchOS за музика

В watchOS 4, чрез приложението Watch, потребителите могат да синхронизират избрани албуми, изпълнители и да синхронизират множество плейлисти с Watch. И вашите любими плейлисти и най-често възпроизвежданите мелодии (включително  My New Music Mix (препоръки на Apple Music въз основа на това, което обичате да слушате)My Favorites Mix, Heavy Rotation, My Chill Mix)  автоматично се появяват в Apple Watch с помощта на watchOS4. Освен това вашият часовник автоматично синхронизира всякакви нови песни с вашия часовник ежеседмично.

Отворете приложението Music в watchOS 4 и ще видите визуализации на цял екран на всеки албум, за да превъртите. Докоснете албум и прегледайте песните или започнете възпроизвеждане. Дори изберете плейлист, който да стартирате автоматично, когато започне вашата тренировка.

Само не забравяйте, че дори и с watchOS4, това 2GB максимално съхранение на музика все още стои!

Слушане на Apple Watch

За да слушате вашата синхронизирана музика, уверете се, че вашите Bluetooth слушалки са свързани. След като направите това:

 1. Отворете приложението Music на Apple Watch
 2. Принудително докосване на екрана
 3. Изберете Apple Watch като източник.

Искате ли да възпроизвеждате базираната на абонамент Apple Music офлайн?

Да, можеш! Слушайте офлайн на вашия Apple Watch, дори когато нямате сдвоен iPhone наоколо. Това е особено добре дошла новина за бегачи, джогинг, проходилки и всеки, който обича да слуша музика без връзките на своя iPhone. Така че да, оставете iPhone в къщата или в офиса и все пак се наслаждавайте на страхотна музика, с любезното съдействие на Apple Music.

Просто направете това: изтеглете тези песни на вашия iPhone (за слушане офлайн), добавете ги към синхронизирания плейлист за вашия часовник и след това синхронизирайте плейлиста с вашия часовник.

Управлявайте музиката директно от вашия iPhone

Ако искате да се откажете от синхронизирането и да имате iPhone наблизо, използвайте Apple Watch като контролер за музиката, която се възпроизвежда от телефона ви. За да направите това, отворете приложението Music, превъртете нагоре и изберете вашия iPhone като източник. След като приключите, превъртете надолу и изберете някоя от опциите за търсене и изберете Музика за възпроизвеждане на вашия iPhone.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found