Текстови изрезки: Малко известната, но полезна функция за Mac, която е била завинаги

Ако сте обикновеният потребител на Mac, вероятно ще се възползвате от малко известната функция, наречена Text Clippings.

Но ако сте обикновеният потребител на Mac, тогава има голяма вероятност да нямате представа какво представляват текстовите изрезки - или как да ги използвате. Което е жалко, защото те потенциално могат да повишат вашата производителност и да помогнат за автоматизирането на досадни задачи за писане.

Ако сте любопитни, прочетете.

Какво представляват изрезките от текст?

Текстовите изрезки са по същество малки парчета текст, които са „запазени за по-късно“. Но те изобщо не са нова функция. Всъщност те съществуват от OS X 9.

Това е толкова проста част от изживяването на OS X и macOS, че вероятно лесно се пропуска. Той също няма аналог на Windows, което може да обясни защо много потребители, преминаващи от компютри, нямат представа за функцията.

Те също са лесни за създаване. Просто маркирайте парче текст - всяко парче текст - и го плъзнете на работния плот или прозореца на Finder.

Оттам нататък ще видите маркирания текст да се появи като малък .txt документ. Това е всичко.

СВЪРЗАНИ:

  • Как да използвам новите функции на екранната снимка в macOS Mojave
  • Как да използвам помощната програма macOS Grab
  • Удобно ръководство за всички безплатни помощни програми на macOS

Как да използвам текстови изрезки на вашия MacBook

След като създадете изрязване на текст, можете да ги третирате като всеки друг стандартен текстов документ.

По подразбиране изрезката на текст ще бъде наречена след първите няколко думи или фрази от маркирания текст. Но, разбира се, можете да ги преименувате.

Оттам можете да кликнете върху изрезка и да докоснете интервала, за да прегледате бързо текста.

Или можете да щракнете двукратно върху изрезката, за да я отворите в стандартния текстов редактор на Mac. Оттам можете да маркирате по-малко парче текст от самото изрязване на текста.

Можете да плъзнете изрезката в друг файл, например документ на Microsoft Word, за да го копирате и поставите. Това работи и в браузърите: можете да плъзнете изрезката в лентата за търсене, Google или всяко онлайн текстово поле.

Текстовите изрезки ще живеят безкрайно, където и да ги поставите - разбира се, докато не ги изтриете. Това може да бъде особено удобно, ако създадете папка „Изрезки“ на вашия работен плот или във Finder.

Някои други съвети

Потенциалното използване на изрезки от текст е практически неограничено. Но можете да ги използвате, за да запазвате важна и малка част от информацията, която въвеждате редовно.

Например можете да създавате текстови изрезки за имейл подписи, които често прикачвате към бизнес или лични съобщения.

Можете също да използвате текстови изрезки, за да създадете шаблони за мотивационно писмо, препоръчително писмо или други имейл съобщения, които трябва само да бъдат номинално променени.

Ако сте програмист или работите с код, можете да „изрежете“ малки битове от програмен език, който използвате често.

Като цяло това може да спести сериозно време, в зависимост от работата, която вършите, и колко често многократно въвеждате малки парченца текст.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found