Apple Watch Music или Podcasts не работят, поправки

Започвайки с Apple Watch Series 3 през 2017 г., производителят на iPhone започна да предлага GPS + Cellular версии на популярното си носимо устройство. По този начин потребителите най-накрая успяха да слушат музика без смартфон наблизо.

За съжаление, слушането на музика от китката идва с някои предизвикателства, независимо дали използвате клетъчна връзка или не. В тази статия предлагаме някои техники за отстраняване на неизправности, когато аудиото е спряло да се възпроизвежда от вашия Apple Watch.

Не само за музиката

Преди да започнете, важно е да се отбележи, че слушането на аудио съдържание вече не се ограничава само до приложението Apple Music или официалното приложение Radio. Spotify вече предлага и официално приложение за носимото устройство. Освен това, благодарение на родното приложение Podcasts, можете да слушате и този тип съдържание. С други думи, тези техники за отстраняване на неизправности не са непременно изключителни за приложението Music на Apple.

Препоръчва се:

 • Как да решим проблемите със силата на звука на Apple Watch
 • Как да настроите и използвате Spotify на вашия Apple Watch
 • Подобрете опита на iPhone App с тези приложения на Apple Watch
 • Apple Watch Walkie-Talkie не работи, как да поправите

Няма звук

Най-вероятният проблем, който изпитвате с Apple Watch, когато става въпрос за аудио, е невъзможността да чуете съдържанието. За да слушате съдържание, трябва да сдвоите устройство с Bluetooth. Понастоящем не можете да слушате съдържание директно от носимото устройство.

Проверете вашия Bluetooth

Ако приемем, че вече сте настроили Bluetooth на вашия Apple Watch (вижте по-долу), трябва да проверите връзката си, за да видите дали има проблем.

На Apple Watch:

 1. Натиснете Digital Crown.
 2. Докоснете приложението Настройки.
 3. Изберете Bluetooth.
 4. На следващата страница се уверете, че слушалките, които искате да използвате, са свързани. Ако не са, докоснете Не е свързано.
 5. След като възстановите връзката, проверете дали звукът вече работи от вашия Apple Watch.

В този пример свързваме слушалки MW07:

Сдвоете аудио устройството си

За да сдвоите Bluetooth слушалки или високоговорители за първи път с вашия Apple Watch:

 1. Поставете устройството си в режим на сдвояване, като използвате инструкциите, предоставени от производителя.
 2. На вашия Apple Watch натиснете Digital Crown.
 3. Докоснете Настройки> Bluetooth.
 4. Когато вашето устройство е в режим на сдвояване, трябва да видите устройството, изброено под Bluetooth. Докоснете го, за да добавите.
 5. Въведете парола или ПИН, където е приложимо.

Вече можете да използвате аксесоара си, за да слушате аудио от вашия Apple Watch.

В следващия пример слушалките Audeara A-01 се сдвояват за първи път:

Проверете силата на звука

Случва се. Толкова ви е хванало да искате да слушате любимия си албум или епизод на подкаст от вашия Apple Watch и забравяте да проверите силата на звука. Вече съставихме дълъг списък със съвети за отстраняване на неизправности по този въпрос. За целите на тази дискусия, когато фокусът е невъзможността да чуете звук от Apple Music или подобно приложение, изпълнете следните стъпки:

 1. В аудио приложението си на Apple Watch докоснете песента, която се възпроизвежда, но можете да чуете на вашето Bluetooth устройство.
 2. Докоснете кръга за сила на звука.
 3. Променете силата на звука и вижте дали това решава проблема.

Песни, албуми или плейлисти не изглеждат правилно

Може би проблемът, който изпитвате, не е свързан със звука. Вместо това изглежда, че на вашето носимо устройство липсват песни, албуми или плейлисти. Възможно е да имате проблем със синхронизирането.

Проверете синхронизирането на музика

Освен ако не използвате Apple Watch Series 3 или Apple Watch Series 4 с GPS + Cellular, вашата музика или подкасти трябва да се синхронизират с вашия iPhone. По този начин можете след това да слушате това съдържание, без да сте близо до вашия смартфон. Без синхронизиране съдържанието ви може дори да не е налично на вашето носимо устройство.

Както за собственото приложение за музика, така и за подкасти, можете да изберете конкретно съдържание, което да се синхронизира за вашия Apple Watch. След като синхронизирате, това съдържание е достъпно без вашия телефон.

 1. За музика отидете в приложението Watch на вашия iPhone.
 2. Докоснете Music в раздела My Watch.
 3. Ако сте абонат на Apple Music, ще видите списък с наличните персонализирани миксове за синхронизиране с Apple Watch. Превключете тези, които искате да добавите към Apple Watch за използване офлайн.
 4. Докоснете Добавяне на музика под раздела Плейлисти и албуми, за да добавите допълнителна музика към Apple Watch.

В този пример съм добавил два албума от Coldplay и персонализиран плейлист, наречен Apple Commerical Songs:

Забележка : Ако сте до вашия iPhone, връзките към вашите албуми и плейлисти ще се добавят незабавно към вашия Apple Watch. Те обаче няма да се синхронизират и изтеглят на вашето носимо устройство, докато часовникът ви не бъде свързан към захранването и не бъде поставен близо до вашия iPhone.

Ако сте собственик на Apple Watch GPS + Cellular, можете да слушате музиката веднага, дори когато не сте близо до вашия iPhone. Въпреки това, дори в този сценарий, самата музика не се съхранява в Apple Watch, докато не бъде свързана към захранването и поставена близо до вашия смартфон.

Подкасти

Синхронизирането на подкасти е подобен процес. В този случай можете да синхронизирате епизоди от любимите си абонирани подкасти.

 1. Под раздела Моят часовник в приложението iPhone Watch докоснете Подкасти.
 2. По подразбиране вашият Apple Watch ще включва по един епизод от всяко шоу в раздела Listen Now на приложението Podcasts на iPhone. Докоснете Custom, за да промените тази настройка.
 3. С Избрано по избор можете да изберете кои подкасти да добавите към Apple Watch. Три епизода, не един, от всяко предаване, което сте избрали са добавени.

В следващия пример са избрани две предавания за синхронизиране. В този случай шест епизода се синхронизират с Apple Watch:

Забележка : Както при музиката, подкастите се синхронизират и изтеглят само след като Apple Watch бъде добавен към източник на захранване и е близо до вашия iPhone.

Приложения на трети страни

Приложения като Spotify и фокусираният върху подкасти Overcast се справят по различен начин със слушането на съдържание от Apple Watch. Проверете вътре в тези и други приложения на трети страни, за да видите как се справят със слушането на аудио от носимото устройство.

Други съвети за отстраняване на неизправности

Ако все още срещате проблеми със звука на вашия Apple Watch, можете да изпълните тези стъпки, за да разрешите проблемите си.

Рестартирайте приложението

Може би най-лесното решение е да рестартирате засегнатото приложение.

 1. При отворено приложение натиснете и задръжте страничния бутон.
 2. Превъртете отдясно наляво в приложението.
 3. Докоснете червения X, за да затворите приложението.

Рестартирайте Apple Watch

Можете също така да рестартирате вашия Apple Watch.

 1. За целта натиснете, след това задръжте страничния бутон, докато видите плъзгача за изключване.
 2. Плъзнете този плъзгач.
 3. След като часовникът ви се изключи, натиснете, след това задръжте страничния бутон отново, докато видите логото на Apple.

Преинсталирайте приложението

Друго предложение е да изтриете приложението и да започнете отново. Премахнете досадното приложение от началния екран на iPhone и след това го преинсталирайте от App Store.

Поправете Apple Watch

В краен случай трябва да помислите за ремонт на вашия Apple Watch на вашия iPhone. Това е относително прост процес и няма да включва загуба на данни, когато се направи правилно.

Опаковане на това

Apple Watch и watchOS съществуват от няколко години и двамата се превръщат в зрели продукти. Поради това звуковите проблеми на Apple Watch стават все по-малко разпространени, въпреки че проблемите все още се случват от време на време. Ако сте имали проблеми със звука с Apple Watch, бихме искали да чуем от вас. Кажете ни по-долу какви стъпки сте предприели, за да коригирате проблема си.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found