Счупен, изгубен или откраднат iPhone? Ето как можете да разберете дали имате резервно копие

Архивирането на вашите устройства последователно е нещо, което всеки потребител на iPhone трябва да прави. Но ако се случи най-лошото, как проверявате дали всъщност имате резервни копия?

Процесът всъщност е доста прост, макар че варира в зависимост от това дали използвате iCloud или компютъра си за архивиране на вашето устройство. За съжаление, ако вашият iPhone бъде загубен или откраднат, той става малко по-сложен.

Във всеки случай, ето как да разберете дали устройството ви е архивирано в iCloud, както и как всъщност да намерите тези архиви.

Как да разберете дали вашият iPhone е архивиран в iCloud

Ако имате iOS устройство под ръка, можете лесно да видите всички архиви, съхранени във вашия iCloud, както и тяхната дата и размер.

Да разберете дали вашето устройство е архивирано към iCloud всъщност е доста лесно, ако все още имате достъп до него.

 • На вашия iPhone отворете приложението Настройки.
 • Докоснете вашата Apple ID карта в горната част. Ще каже името ви.
 • Докоснете iCloud.
 • Под Съхранение изберете Управление на съхранението.
 • Докоснете Архиви.

В това меню ще видите всеки архив, който понастоящем сте съхранили в iCloud, включително текущите устройства и други устройства, които сте настроили да използват архиви на iCloud.

Оттук можете да докоснете всяко отделно устройство, за да видите по-конкретна информация. Това включва последното архивиране, размера на архивите ви и прогнозния размер на следващия ви потенциален архив.

Тук има и други опции, доколкото избирате кои данни да архивирате в iCloud, както и бутон за изтриване на резервни копия на iCloud, но няма да навлизаме в подробности за тези опции в тази част.

Как да намерите резервни копия на iCloud, ако телефонът ви е повреден

Ако нямате достъп до нито едно устройство на Apple, можете поне да видите дали има резервно копие в iCloud на iCloud.com.

Резервните копия са силно препоръчителни, за да запазите данните си в безопасност, ако основната ви се загуби, счупи или открадне. И така, какво се случва, ако някой от тези сценарии е такъв?

Надяваме се, че ще имате резервни копия на iCloud, за да се върнете отново.

Както споменахме, намирането на информация в архивите на вашето устройство е малко по-трудно, ако нямате достъп до нея. Но е възможно.

Ще разгледаме някои потенциални опции там.

 • Ако имате друго устройство с iOS или iPadOS, трябва да можете да се насочите към Настройки -> (Вашият Apple ID) -> iCloud -> Управление на съхранението -> Архивиране. Оттук ще можете да видите информация за различните си архиви.
 • Няма друго мобилно устройство на Apple? Можете да проверите дали имате резервни копия на iCloud на Mac. Просто се насочете към Системни предпочитания -> iCloud -> Управление на съхранението. Ще можете да видите часа и датата на последните си архиви в iCloud.
 • Ако не притежавате Mac, но приятел или член на семейството, можете да опитате да създадете нов потребителски акаунт на този Mac с вашия Apple ID и парола. След това можете да използвате стъпката по-горе.
 • Няма достъп до каквито и да било други устройства на Apple? Може да се наложи да използвате iCloud.com. Просто се насочете към iCloud.com и щракнете върху името си в горния десен ъгъл. Оттам щракнете върху Настройки на акаунта. Няма да можете да видите от какви данни са архивите ви, но поне трябва да можете да видите дали съществуват резервни копия, като погледнете лилавата лента за архивиране в хранилището.

Намиране на локални архиви в iTunes или Finder

Няма резервни копия на iCloud? Може да имате местен. Просто проверете Finder или iTunes.

Ако не използвате резервни копия на iCloud, но правите резервни копия на устройствата си локално, трябва да можете да видите списък с архиви, съхранени на вашия компютър - дори ако устройството ви е повредено или не реагира.

Ето как да го направите за macOS Mojave и по-стари версии.

 • Отворете iTunes.
 • Кликнете върху iTunes в горната лента на менюто и изберете Предпочитания. (На компютър с Windows това е Редактиране -> Предпочитания.)
 • Щракнете върху раздела Устройства.
 • Тук трябва да можете да видите списък с архиви, устройствата, с които са свързани, и датата на архивиране.

В macOS Catalina и по-късно процесът е малко по-различен, но в основата си един и същ.

 • Отворете прозорец на Finder.
 • Щракнете върху раздела Общи.
 • Щракнете върху Управление на архиви.
 • Тук ще видите прозорец, подобен на iTunes, който ще ви даде списък с резервни копия на тяхната дата.

Какво да правим сега?

След като разберете, че имате резервно копие, можете да бъдете сигурни, че можете да прехвърлите по-голямата част от данните, които са били на стария ви iPhone, на ново устройство.

Ако вашето устройство е загубено или откраднато, можете също да се насочите към Find My и да изтриете устройството от разстояние. По този начин вашите данни имат по-малък потенциал да попаднат в грешни ръце.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found