Решете GPS проблемите на Apple Watch Series 5, като използвате тази процедура

Друга година означава още една итерация на най-популярния интелигентен часовник в света с Apple Watch Series 5. Тази година носи подобен дизайн с няколко нови функции, за да засили способностите на този страхотен часовник.

Някои потребители обаче заявяват, че GPS на Series 5 е „ужасен“. Вероятно причината се дължи на необходимостта от GPS калибриране след отваряне и използване на продукта за първи път. Но за щастие има лесен начин да се поправи това.

Какво е новото с Apple Watch Series 5?

Въпреки че най-новият Apple Watch има подобен дизайн на корпуса като този на Series 4, тук има някои нови функции. Най-голямата от тези нови функции е Always On Retina Display. Това означава, че вече няма да се притеснявате да почукате часовника си или да извиете силно китката си, само за да отделите време.

Серията 5 също така предлага вграден компас, който ще гарантира, че винаги ще знаете кой път сте изправени. Както се очакваше, Apple направи възможно добавянето на компаса като усложнение към циферблата на вашия часовник, който също така предоставя друга информация като надморска височина, наклон и други.

Последното най-голямо допълнение към Apple Watch Series 5 е предоставената персонализация. Не, за съжаление, не говорим за персонализирани циферблати. Но говорим за факта, че има нова версия на Titanium и Apple върна Ceramic. Вече има и повече от 1000 различни комбинации от часовници между самия часовник и различните налични ленти.

Отстранете проблемите с GPS на вашия Apple Watch от Series 5

Както споменахме по-рано, доста собственици на Apple Watch Series 5 са ​​имали някои проблеми с GPS. По една или друга причина GPS проследяването изглежда навсякъде, въпреки че предишните итерации на Watch са работили напълно добре.

Това може да се дължи на факта, че GPS не е бил калибриран правилно, преди да напусне фабриката. Но друга, по-правдоподобна причина е, че всеки ходи и тича с различно темпо и Apple Watch трябва да разбере това за всеки човек. За да направите това, това означава, че ще трябва да калибрирате GPS.

Уверете се, че настройките ви са правилни

Преди да стигнем до „забавната“ част, ще трябва да вземете своя iPhone и да се уверите, че правилните настройки са активирани.

Ето настройките, които трябва да проверите:

  1. Отворете  приложението Настройки на вашия iPhone
  2. Превъртете надолу и изберете  Поверителност
  3. Докоснете  Услуги за местоположение 
  4. Уверете се, че услугите за местоположение са превключени на  позиция Включено
  5. Превъртете надолу и изберете  Системни услуги
  6. Уверете се, че калибрирането на движението и разстоянието са превключени в  положение Включено

След като активирате както услугите за местоположение, така и калибрирането и разстоянието на движение, сте готови да преминете към следващата стъпка. Просто се уверете, че имате удобни обувки за бягане или ходене.

Калибрирайте вашия Apple Watch

Сега, когато имате удобни обувки за ходене или бягане, хвърлете тези лоши момчета и се пригответе за бърза тренировка. За да калибрирате правилно (и персонализирате) GPS на Apple Watch Series 5 за вас, Apple предлага да извършите упражнение Outdoor Walk или Outdoor Run.

В стремежа си да получите възможно най-добрите данни, ще трябва да сте сигурни, че се намирате в район с чисто небе, с равен терен, а районът трябва да има добър GPS прием. Можете да проверите това повторно, като вземете iPhone с себе си, за да се уверите, но това не е необходимо за процеса на калибриране.

След като сте на правилното място, ще трябва да отворите приложението Workout на вашия Apple Watch. След това докоснете или Outdoor Walk или Outdoor Run и можете да зададете цел, ако решите, че искате да я направите интересна за себе си.

След като започнете тренировката си от часовника си, ще трябва или да ходите, или да бягате с „нормалното си темпо“ до 20 минути. Това ще помогне на часовника да калибрира вашето темпо, заедно с нивата на фитнес, като същевременно калибрира и GPS. Apple препоръчва извършването на множество тренировки по 20 минути всяка, ако ходите или бягате с различна скорост.

Нулирайте вашите данни

Тъй като много хора използват Apple Watch, за да следят фитнеса си, важно е да получите възможно най-добрите данни. Apple препоръчва да нулирате данните си за фитнес калибриране, за да получите възможно най-добрата обратна връзка.

Ето как можете да направите това:

  1. Отворете приложението Apple Watch на вашия iPhone
  2. Докоснете  My Watch  раздела
  3. Изберете Поверителност
  4. Докоснете  Reset Fitness Calibration Data

След като приключите всички тези стъпки, GPS на вашия Series 5 трябва да бъде калибриран отново и можете да се върнете към правилното проследяване на тренировките ви за ходене или бягане. В случай, че продължавате да срещате проблеми, препоръчваме да се обърнете към екипа за поддръжка на Apple, за да могат те да определят дали трябва да получите заместващо устройство.

Заключение

Apple Watch е наистина вълшебно устройство и това, което се надяваме да виждаме все повече и повече функции, опаковани в бъдеще. Що се отнася до Series 5, добавянето на Always On Display, комбинирано с watchOS 6, прави абсолютно брилянтно изживяване.

Ако срещнете повече GPS проблеми с вашия Apple Watch, уведомете ни в коментарите по-долу и споделете как успяхте да ги поправите. Междувременно ни уведомете за някои от любимите ви приложения за гледане и усложнения, за да можем да ги въртим!

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found