12 начина да коригирате, когато Apple Watch не може да инсталира актуализации на watchOS

Новите актуализации на вашия Apple Watch обещават да донесат повече функции, по-добра производителност и подобрена стабилност. Но понякога актуализирането до последната версия на watchOS е по-лесно да се каже, отколкото да се направи, особено ако възникне грешка по време на инсталацията.

Вашият Apple Watch може да каже, че не може да инсталира нови актуализации по много различни причини. Възможно е да има проблеми със софтуера, проблеми с връзката или просто недостатъчен живот на батерията. Каквато и да е причината, можете да го отстраните, като използвате простите съвети за отстраняване на неизправности по-долу.

Поправка 1. Уверете се, че вашият Apple Watch работи с watchOS

Apple пуска големи актуализации на watchOS всяка година. Тъй като по-новите актуализации се нуждаят от повече мощност за обработка, понякога те не работят с по-старите модели на Apple Watch.

Може би не можете да актуализирате Apple Watch, защото не е съвместим с последната актуализация.

Оригиналният Apple Watch не е съвместим с watchOS 6 или по-нова версия.

Въпреки това, най-новата версия на watchOS работи с всички, с изключение на оригиналния Apple Watch, понякога наричан Apple Watch Series 0. Така че, ако все още не разтърсвате първия Apple Watch, трябва да сте добре.

Разгледайте уебсайта на Apple, за да разберете кой Apple Watch имате.

Fix 2. Актуализирайте софтуера на вашия iPhone

Вашият Apple Watch изтегля нови актуализации на софтуера чрез свързан iPhone. Ако и вашият iPhone не е актуализиран до най-новия софтуер, вашият Apple Watch може да не успее да инсталира най-новите актуализации на watchOS в резултат.

Свържете вашия iPhone към Wi-Fi и отидете в Настройки> Общи> Актуализация на софтуера, за да инсталирате нови актуализации на iOS. Не се опитвайте да актуализирате Apple Watch, докато вашият iPhone също не бъде актуализиран.

Инсталирайте най-новия софтуер на вашия iPhone.

За съжаление това означава, че не можете да инсталирате най-новия софтуер на вашия Apple Watch, освен ако не инсталирате и най-новия софтуер на вашия iPhone.

Поправка 3. Тествайте връзката от Apple Watch към iPhone

Тъй като Apple Watch изтегля и инсталира актуализации на watchOS с помощта на вашия iPhone, трябва да се уверите, че и двете устройства са свързани помежду си. Има няколко различни начина да проверите това.

На вашия Apple Watch плъзнете нагоре, за да отворите Центъра за управление . Зелена икона на iPhone в горния ляв ъгъл означава, че вашият Apple Watch е свързан към сдвоения си iPhone.

Зелена икона на iPhone показва връзката.

Можете също да тествате тази връзка, като използвате действието Ping от Центъра за управление. Ако вашите устройства са свързани помежду си, това трябва да накара вашия iPhone да издаде звук.

Ако вашият iPhone и Apple Watch не са свързани помежду си:

  • Включете Wi-Fi и Bluetooth на вашия iPhone
  • Включете Wi-Fi и Bluetooth на вашия Apple Watch
  • Деактивирайте самолетния режим на вашия iPhone и Apple Watch

Поправка 4. Тествайте вашата интернет връзка

Дори когато вашият iPhone и Apple Watch са свързани помежду си, вашият Apple Watch не може да изтегля актуализации на watchOS, ако вашият iPhone няма връзка с интернет.

На вашия iPhone заредете уеб страница или излъчете видеоклип в YouTube, за да тествате интернет. Ако не можете да се свържете онлайн, уверете се, че вашият iPhone използва правилната Wi-Fi мрежа или рестартирайте рутера си.

Може да се наложи да отстраните и други проблеми с Wi-Fi на вашия iPhone.

Поправка 5. Свържете вашия Apple Watch към зарядното устройство

Вашият Apple Watch се нуждае от достатъчно мощност, за да може да инсталира актуализации на watchOS. Всъщност може да се наложи да оставите Apple Watch свързан със зарядното устройство за цялото време на актуализацията.

Свържете вашия Apple Watch към зарядното устройство.

Вероятно е добра идея да включите iPhone едновременно към захранването. В противен случай, ако вашият iPhone умре, вашият Apple Watch може да не успее да завърши актуализацията.

Просто се уверете, че вашите Apple Watch и iPhone все още са в обхват един от друг, докато се зареждат.

Поправка 6. Премахнете бета профилите от вашите устройства

Ако някога сте опитвали да инсталирате бета софтуер на вашия Apple Watch или iPhone, уверете се, че сте премахнали бета профилите, преди да инсталирате нова актуализация. Трябва да опитате това, независимо дали в момента използвате бета софтуер или не.

На вашия iPhone отидете в Настройки> Общи> Профил . Изберете бета профила на iOS, ако има такъв, и докоснете Премахване на профил .

Премахнете бета профилите си в приложението Настройки.

На вашия Apple Watch отидете в Настройки> Общи> Профил . Изберете бета профила на watchOS, ако има такъв, и докоснете Изтриване на профил .

Ако все още искате да използвате бета софтуер на вашия iPhone или Apple Watch, регистрирайте отново устройствата си в софтуерната програма на Apple Beta след актуализиране.

Поправка 7. Затворете приложението Watch и рестартирайте двете устройства

Опитали ли сте да го изключите и включите отново? Този бърз съвет решава безброй проблеми със софтуера, включително проблеми, при които Apple Watch не може да инсталира най-новата актуализация.

На вашия iPhone плъзнете нагоре от долната част на екрана (или щракнете двукратно върху бутона Начало), за да видите отворените си приложения. Плъзнете приложението Watch от горната част на екрана, за да го затворите.

След като затворите приложението Watch, задръжте бутона Sleep / Wake с който и да е бутон за сила на звука и плъзнете, за да изключите вашия iPhone. Ако това не работи, принудете рестартирайте iPhone вместо това.

Плъзнете, за да се изключи, когато бъдете подканени от екранното съобщение.

След това задръжте страничния бутон на вашия Apple Watch, за да изключите и него.

Изчакайте поне 30 секунди, преди да рестартирате всяко устройство и да опитате да актуализирате watchOS отново.

Поправка 8. Проверете дали системите на Apple са онлайн

Ако Apple наскоро пусна голяма актуализация на софтуера, може да откриете, че сървърите са твърде заети, за да можете да го инсталирате на вашия Apple Watch. Това се случва, защото твърде много хора се опитват да изтеглят и инсталират нови актуализации едновременно.

Посетете уебсайта на Apple, за да проверите състоянието на различните услуги. Трябва да видите предупреждение, което ви уведомява, ако в момента има проблеми. Ако случаят е такъв, просто седнете здраво и изчакайте Apple да го поправи.

Зелените кръгове означават, че услугите работят и работят.

Поправка 9. Премахнете паролата от вашите устройства

Някои потребители установиха, че паролата на Apple Watch или на iPhone пречи на актуализацията на watchOS. Това е резултат от грешка в софтуера на Apple, но можете да го заобиколите, като изключите паролата си.

Ако направите това, не забравяйте да следите отблизо устройствата си, докато са незащитени. И не забравяйте да включите паролата си отново след завършване на актуализацията!

Вашият iPhone е далеч по-несигурен с изключена парола.

За да деактивирате паролата на вашия iPhone, отидете в Настройки> Face ID & Passcode (или Touch ID & Passcode на по-стари устройства). Въведете паролата на устройството си, след това превъртете надолу и докоснете Изключване на паролата .

За да деактивирате паролата на вашия Apple Watch, отидете на Settings> Passcode на вашия часовник. Въведете вашата парола за Apple Watch, след което докоснете Turn Passcode Off .

Поправка 10. Изтеглете нова версия на актуализацията на софтуера

Ако вече сте изтеглили новата актуализация на watchOS, но вашият Apple Watch все още не може да я инсталира, може да има проблем със изтегления файл. Можете да го поправите, като изтриете актуализацията и я изтеглите отново от сървърите на Apple.

Отворете приложението Watch на вашия iPhone и отидете в раздела My Watch . След това отидете на Общи> Използване> Актуализация на софтуера и докоснете опцията за Изтриване на актуализацията.

Изтрийте актуализацията на софтуера от приложението Watch.

Следващият път, когато се опитате да актуализирате своя Apple Watch, той ще изтегли ново копие на актуализацията на watchOS от Apple. Надяваме се, че този наистина ще работи.

Поправка 11. Премахнете сдвояването на вашия Apple Watch и опитайте отново

Когато прекратите сдвояването на вашия Apple Watch, той архивира всички данни на часовника на вашия iPhone, след което изтрива часовника, за да запази данните ви защитени. Това може да разреши софтуерни проблеми, които спряха правилното инсталиране на актуализацията на yoru watchOS.

Отворете приложението Watch на вашия iPhone и отидете в раздела My Watch . Докоснете бутона i до часовника си и изберете Unpair Apple Watch . Въведете паролата си за Apple ID, за да деактивирате заключването на активирането и потвърдете, че искате да прекратите сдвояването.

Премахнете сдвояването на вашия Apple Watch, за да решите всички видове проблеми.

Когато сдвоите Apple Watch и iPhone отново, можете да възстановите архива, за да възстановите данните си. И дано този път можете да актуализирате и watchOS.

Поправка 12. Изчакайте следващата актуализация от Apple

Възможно е да не можете да инсталирате актуализации на watchOS на вашия Apple Watch поради грешка в софтуера. Тази грешка може да е в текущата версия на watchOS, версията, която се опитвате да инсталирате, или версията на iOS на вашия iPhone.

Надяваме се, че следващата актуализация на watchOS е още по-добра.

Когато не можете да преодолеете грешка в софтуера, единствената опция е да изчакате Apple да я поправи в нова актуализация. След това опитайте да инсталирате тази актуализация вместо това. Понякога това отнема няколко седмици, така че бъдете търпеливи и продължавайте да проверявате за нови актуализации.

Надяваме се, че не отнема твърде много време, за да се появи по-добра актуализация.

Запазете достатъчно свободно място за бъдещи актуализации на watchOS

Дори ако имате достатъчно свободно място на вашия Apple Watch или iPhone, за да изтеглите нова актуализация на софтуера, това не означава, че имате достатъчно място, за да го инсталирате.

Понякога софтуерните актуализации се нуждаят от допълнително свободно място за инсталацията, за да разопакова папки или да съхранява допълнителни копия на файлове. Уверете се, че освобождавате място на вашия Apple Watch сега, за да имате място за бъдещи актуализации.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found