iPhone 7, каква е голямата работа с AMOLED дисплеите?

През последните няколко седмици не можах да не забележа броя публикации в мрежата, в които се говори за потенциала на AMOLED дисплейния блок на следващото поколение iPhone, а именно iPhone 7.

Изглежда, че KGI Securities ming-Chi Kuo се превръща в домакинско име, когато става въпрос за слухове за Apple iPhone. Затова реших да проверя няколко неща за себе си.

Какво е AMOLED дисплей?

Какво по-добро от Wiki да започнем? AMOLED (органичен светодиод с активна матрица, / ˈæmoʊˌlɛd /) е технология за показване, използвана в интелигентни часовници, мобилни устройства, лаптопи и телевизори. OLED описва специфичен тип тънкослойна технология за показване, при която органичните съединения образуват електролуминесцентния материал, а активната матрица се отнася до технологията зад адресирането на пикселите.

Дисплеите AMOLED осигуряват по-висока честота на опресняване от пасивната матрица, [не е достатъчно специфична, за да се провери], често намалявайки времето за реакция до по-малко от милисекунда и консумират значително по-малко енергия.

Това предимство прави OLED с активна матрица подходящи за преносима електроника, където консумацията на енергия е от решаващо значение за живота на батерията.

Не е изненадващо, че Samsung и няколко други производители на устройства използват OLED технологията от известно време. Всъщност, най-новият Samsung Galaxy 7 edge, както и Galaxy 7 имат и двата OLED дисплея.

Galaxy S7 и Galaxy S7 Edge имат много висока разделителна способност 2560 × 1440 пиксела и 535+ пиксела на инч (ppi) дисплеи, създавайки изображения, които изглеждат напълно остри (за нормално човешко зрение 20/20) при всички нормални условия на гледане. Телефоните iPhone 6 все още са в традиционната LCD ера. Технологията OLED, известна още като AMOLED, също допринася за това, че телефонът става по-тънък, по-лек, осигурява много бързо време за реакция и винаги включен режим на показване

Разглеждайки някои времеви батерии между iPhone 6S plus и Samsung Galaxy S7 чрез Knowyourmobile.com, можете ясно да видите предимството на господството на Samsung.

Разглеждането на статистическите данни по-горе и свързването на превъзходството само с OLED дисплея може да бъде малко подвеждащо. 3600 mAh батерията на S7 Edge е доста по-голяма от 2750 mAh на iPhone. Освен размера на батерията, по-важното е софтуерът, който захранва телефона. Въпреки че iPhone 6S Plus е LCD модел с батерия с по-малък размер, той все пак ви осигурява достатъчно сок, който можете да издържите два поредни дни, ако използвате устройството за неигрови приложения. 

И така, по същество по-остър iPhone, чиято батерия рита задника ... Нали?

Спин на Apple на AMOLED

 Помисли отново.

Apple винаги обича да прави нещата по свой собствен начин. Много преди слуховете около договора на Apple със Samsung и LG за OLED дисплеи да започнат да циркулират, Apple е била много заета в дисплейното пространство чрез своите уникални OLED патенти.

Броят на патентите, подадени и получени от Apple миналата година за това технологично приложение, е поразителен. От иновативния дизайн на използването на гъвкав OLED дисплей, използване на вградени сензори за усъвършенствани хаптики за новите модели iPhone с OLED дисплеи до увиване около AMOLED дисплей, Apple покрива всичко.

Той също така разработва фокусирани технологии, за да извлече максимална полза от енергоспестяването, когато става въпрос за тази технология. В един от своите патенти той обсъжда използването на превключващ слой на OLED дисплей, за да получи до 30% по-голяма енергийна ефективност от сравнително голям LCD екран, като същевременно осигурява превъзходни честоти на кадрите и / или контраст.

Ако iPhone 7 идва с по-бърз процесор A10, захранващ OLED дисплеите, можем да очакваме магически блясък от новия модул по отношение на функциите, които се предлагат, за да се възползват от този скок в следващите платформи за дисплей.

Заключение

Когато мислите за Apple, винаги мислите за нещо уникално, дизайн, който отговаря на най-добрите ви очаквания и същевременно е много функционален. Вече има съобщения от Ming-chi, че Apple може да се откаже от алуминиевия си корпус и да се захване със супер здрава изцяло стъклена кутия.

Източник: iPhone7-plus-com

Почти съм сигурен, че AMOLED характеристиките на iPhone 7 няма да бъдат „Просто защото“. Само защото Samsung и LG го използват на своите устройства, ние няма да видим функцията на iPhone 7. Ако нещо, погледнато от всички патенти, подадени наскоро, той ще има свои собствени камбани. Преминаването към OLED дисплей ще помогне при проектирането на по-елегантно устройство с повече функции и икономия на енергия.

Това, което ме държи буден през нощта, е да мисля за новите функции на iOS 10, които може да въведе с тези нови модели iPhone 7.

СВЪРЗАНИ: iPhone 7 Очаквания, iOS 10 - Най-търсени функции

Какви са някои от очакванията ви относно характеристиките на новия iPhone 7 и по-важното iOS 10?

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found