Как да промените или премахнете информация за плащане от App Store

С пускането на iOS 13, Apple реши да направи много промени в различни аспекти на операционната система. Това включва App Store и възможността за промяна или премахване на информация за плащане.

За щастие Apple не премахна възможността да преглежда и управлява данните ви за плащане директно от вашия iPhone или iPad. През деня ще трябва да разчитате на използването на iTunes, за да управлявате плащанията си.

Какво ново има в App Store в iOS 13?

При iOS 13 най-голямата промяна идва с новия раздел Arcade и премахването на раздела Updates. Започвайки с Arcade, това е нов абонамент, който дава на потребителите на iOS достъп до над 90 различни уникални игри. Освен това няма да се налага да се притеснявате за покупки в приложението, само за да стигнете по-далеч в игрите.

Що се отнася до раздела Актуализации, той е преместен в секцията Акаунт, която може да бъде намерена чрез докосване на изображението на профила в App Store. След това можете да превъртите надолу и да видите всички актуализации, които трябва да бъдат актуализирани.

Как да промените или премахнете информация за плащане

С тези нови промени ще трябва да предприемете няколко допълнителни стъпки, за да управлявате плащанията си. Но след като стигнете там, ще можете лесно да добавяте, променяте, пренареждате или премахвате информация за плащане.

  1. Отворете App Store  на вашия iPhone или iPad
  2. Докоснете изображението на вашия профил в горния десен ъгъл
  3. Докоснете вашето име и имейл в горната част на страницата
  4. Изберете  Управление на плащанията

След като стигнете до този екран, можете да видите някое от текущите плащания, които са свързани с вашия Apple ID. Освен че виждате различните методи, можете да добавите и друг чрез бутона  Добавяне на начин на плащане в долната част.

Можете също да докоснете бутона  Редактиране в горния десен ъгъл, за да поръчате отново или да изтриете начини на плащане в акаунта. Ако искате да изтриете едно, докоснете червената икона „Изтриване“ отляво и след това докоснете  Премахване . След това натиснете  Премахване отново, за да потвърдите, че искате да премахнете информация за плащане от App Store.

Заключение

Apple направи доста промени с iOS 13, тъй като бележи най-голямото издание от доста време насам. Само че нещата обаче са преместени, не означава, че все още нямате достъп до това, от което се нуждаете.

Ако срещнете някакви проблеми, когато се опитвате да промените или премахнете информация за плащане от App Store, уведомете ни в коментарите. Междувременно звучете и ни уведомете дали сте взели нещо ново в Черния петък!

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found