Планирате да закупите този евтин iPhone кабелен аксесоар? Помисли отново

Актуализациите на iOS 10.3.1 и 10.3.2 от Apple показват, че Apple е сериозна, когато става въпрос да обезкуражи хората да използват евтини, не сертифицирани от Apple аксесоари.

MFI вече се изисква за устройства на Apple

Неотдавнашната актуализация на iOS беше неприятна изненада за ifolks, които използват мълния за конектори за слушалки със своите iPhone 7/7 + устройства. Много от тези потребители, които използваха кабели и сплитери, които не са сертифицирани по MFi (Създадено за iPhone), се оказаха заседнали в съобщението „Този ​​аксесоар не се поддържа от този iPhone“.

Много аудио аксесоари внезапно остарели

Този проблем е по-лош за хората, които използват съединителни кабели в колата си за тръбопроводи на аудио. Ако имате два-в-един aux кабел, който функционира и като кабел за зареждане, може да срещнете този проблем. Потребителите, които използват Bluetooth за аудио употреба или се свързват чрез предоставения от Apple оригинален конектор, не изпитват този проблем.

Този проблем не съществува, когато iPhone използваше по-старата актуализация на iOS 10.2.1. Проблемът се появи след излизането на актуализацията на iOS 10.3. Съобщението за проверка и грешка все още съществува в последните актуализации на iOS 10.

Интересното е, че ако поставите iPhone в самолетен режим и рестартирате, проблемът не възниква. Това ясно означава, че последната актуализация на iOS проверява аксесоара със списък на сертифицирани аксесоари, които Apple поддържа в своята база данни и показва грешката, ако кабелът не е съвместим или MFi сертифициран.

Apple с марка 3,5 адаптера за слушалки за мълния, които трябва

Ако се сблъскате с този проблем с вашия iPhone 7 след последното надстройване на iOS, уверете се, че използвате предоставения от Apple адаптер Lightning към 3,5 мм жак за слушалки. Ако старият предоставен от Apple адаптер не работи, може да се наложи да отидете в Apple Store и да вземете нов.

За тези потребители, които използват спомагателни кабели за свързване на аудио в автомобилите си, най-добрият начин да се реши този проблем е да се получи мъжки към мъжки 3,5 мм Aux кабел и да се използва за свързване към доставения от Apple Lightning към 3,5 мм кабел . Изглежда, че докато iPhone е свързан с предоставен от Apple кабел, проблемът не възниква.

По време на писането на много търговци на Amazon и eBay, които продават кабелни аксесоари, ясно показват, че техните кабели ще работят само на iPhone, работещи с iOS 10.2.1 или по-нова версия.

Заобиколно решение, когато се сблъскате със съобщението за грешка

Въпреки че най-добре е да надстроите до сертифициран MFi аксесоар, има моменти, в които искате настоящият ви аксесоар да работи. Redditor имаше този съвет, когато се сблъска с проблема.

„Понякога това ми работи, когато получа това съобщение:

  • оставете кабела включен в телефона си както обикновено
  • оставете адаптера за контакт включен в контакта, както обикновено
  • изключете и включете другия край на кабела от изходния адаптер ”

Не сме тествали това, но сметнахме, че ще бъде полезно за хората, които се опитват да преодолеят съобщението за грешка в краткосрочен план, преди да закупят сертифициран кабел.

Фалшификатите са навсякъде! И опасно ??

През октомври 2016 г. Apple също заведе дело срещу доставчик на Amazon за продажба на фалшиви аксесоари на Apple. В същото време компанията заяви, че 90% от аксесоарите на Apple, продавани на Amazon, са фалшиви, непроверени и потенциално опасни . Най-добрият ви залог като потребител на продукт на Apple е да се придържате към аксесоари, които са сертифицирани по MFi и да не използвате по-евтини кабели от трети страни, които не са сертифицирани за MFI.

Помислете отново, преди да купите този евтин аксесоар за вашия iPhone!

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found