Преминаване към Apple Music? Как да преместите плейлистите на Spotify в Apple Music с SongShift

Ако от скоро обръщате внимание, може би сте забелязали по-голям фокус върху Apple Music. Днес разглеждаме как можете да преместите плейлистите си от Spotify с SongShift и Houdini.

Както се очаква, това не е съвсем лесно, ако се опитвате да изпълните тази задача ръчно. Изборът на този маршрут изисква да създадете и ръчно да намерите всяка песен, която искате да използвате в любимите си плейлисти.

Ако наскоро сте закупили HomePod и искате да изпробвате безплатния 3-месечен абонамент за Apple Music, за да извлечете най-доброто от Apple Music, тази статия ще ви помогне със съвети за преместване на вашите Spotify плейлисти в Apple Music.

За щастие има няколко опции в App Store, което значително улеснява живота.

SongShift

Първият вариант, който разглеждаме, е SongShift и личен фаворит. Наскоро направих преминаването от Spotify към Apple Music, но имах безброй плейлисти, които не исках да загубя.

Освен това не исках да прекарвам часове и дни в търсене, намиране и създаване на плейлисти в Apple Music. SongShift прави този процес МНОГО по-лесен и по-малко болезнен.

Приложението е безплатно за изтегляне и след като бъде изтеглено, това са стъпките, които трябва да изпълните:

  1. Отворете SongShift
  2. Свържете Apple Music
  3. Влезте в музикалния си акаунт
  4. Изберете Spotify и влезте в акаунта си

След като това приключи, ще искате да изберете „Стартиране на нова смяна“. Все пак ще искате да изберете Spotify,  а след това Apple Music. Това ще гарантира, че плейлистите се движат от правилната услуга.

След като Shift бъде иницииран, ще трябва да оставите SongShift отворен, докато си върши работата. След като приключи, можете да преминете към раздела „Последни“.

Оттук можете да определите дали някоя от песните е пропусната. Ако случаят е такъв, ще искате да се насочите към Apple Music и ръчно да ги потърсите и добавите.

SongShift е безплатен за изтегляне, но има покупка в приложението от $ 3,99. Това отключва всички функции на приложението, включително следното:

  • Автоматична синхронизация - Shift автоматично ще се проверява за промени в плейлиста на източника, като се добавят нови песни към конфигурираното местоназначение
  • Групова обработка - Конфигурирайте няколко смени едновременно
  • Премахване на спонсорирани реклами -  Премахнете всички спонсорирани реклами да се показват в приложението
  • Теми -  Персонализирайте своя опит с алтернативни цветни теми и избор на икони на приложения

Също така е важно да се отбележи, че SongShift не се ограничава само до Apple Music и Spotify. Вместо това приложението предлага пренасяне на плейлисти от подобни на Deezer, Google Play Music, YouTube и други стрийминг услуги.

Худини

Въпреки че SongShift е личен фаворит, Houdini е друга опция, която продължава да се появява. Вместо да избере покупка в приложението, Houdini се оценява на $ 2,99 в App Store.

За разлика от SongShift, Houdini е проектиран да работи само между Apple Music и Spotify. Когато стартирате приложението за първи път, ви се предлага опцията от коя услуга да се експортира.

Тъй като преминаваме от Spotify към Apple Music, ще искаме да изберем Spotify на този екран. Ако Spotify е инсталиран на вашия iPhone, Houdini ще поиска да отвори приложението. Това е за осигуряване на проверка преди да продължите.

Позволете на Houdini да отвори приложението и изберете „Добре“ на страницата „Authorize“. След приключване ще се появи екран с име „Импортиране в“.

Тъй като преместваме плейлистите си  в Apple Music, изберете тази опция. Ще се появи изскачащ прозорец, който иска разрешение за достъп на Худини до Apple Music. Изберете „Ok“.

След като разрешите достъп до Apple Music, забавлението започва. Ще се появи списък с вашите плейлисти Spotify. Можете да превъртате и изберете конкретни опции, или можете да докоснете бутона „Избор на всички“ в долната част.

След като изберете вашите плейлисти, Худини ще съчетае възможно най-много песни. Екран ще ви каже, че съвпадението е завършено.

Ако има песни, които не са съвпаднали, в долната част ще се появи съобщение. Ще искате да вземете под внимание тези песни, за да можете да ги търсите ръчно по-късно.

Сега сме готови Худини да започне да прехвърля. Просто докоснете „Стартиране на процеса на прехвърляне“ и забавлението ще започне.

Това може да отнеме известно време, но се показва екран за напредък. Това ви казва, че това може да отнеме няколко минути, като същевременно показва процента на завършеност в долната част.

След като прехвърлянето приключи, избраните ви плейлисти ще бъдат създадени в Apple Music. Houdini има бутон, който ще ви позволи бързо да стартирате Apple Music.

Ако искате да продължите да прехвърляте плейлисти, ще искате да се върнете към Худини и да повторите процеса, докато вашите плейлисти не бъдат прехвърлени.

Заключение

Благодарение на огромния брой различни приложения в App Store, не е нужно да се притесняваме за изпълнението на тези досадни задачи. Вместо това имаме приложения като SongShift и Houdini, които ще свършат цялата работа вместо нас.

Ако имате опит с някое от тези приложения, уведомете ни в коментарите по-долу. Не забравяйте да ни уведомите кои от тези приложения са ви спестили ценното време при преминаване от Spotify към Apple Music.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found