Как да изчистите информацията за проследяване на местоположението от вашия MacBook

Информацията за проследяване на местоположението на вашия MacBook има както предимства, така и недостатъци. От една страна, тези услуги позволяват на приложенията и уебсайтовете да събират и използват информация въз основа на текущото местоположение на вашия компютър, за да ви предоставят по-добри услуги, докато от друга страна, тези услуги могат да изложат поверителността ви, ако не сте внимателни.

Знаете ли дали вашият MacBook проследява местонахождението ви?

Редовно ли проверявате приложенията, до които предоставяте достъп до местоположението си? Ако разрешите на приложения или уебсайтове на трети страни да използват текущото ви местоположение, вие се подчинявате на техните условия и политика и практики за поверителност. Указанията за поверителност на Apple са доста строги и всяка информация, събрана от Apple, се третира в съответствие с политиката за поверителност на компанията.

Свързани: Как да изчистите историята на търсенията от вашия iPhone и да защитите поверителността

В тази статия ще разгледаме различните настройки за услуги за местоположение, намерени на вашия MacBook, и ще подчертаем няколко съвета, които ще ви помогнат да управлявате по-добре поверителността и сигурността си.

Как да активирам или деактивирам услугите за местоположение на вашия MacBook

Достъпът до настройките на услугите ви за местоположение на вашия MacBook е лесен. Щракнете върху > Системни предпочитания> Сигурност и поверителност. Първият вариант тук са услугите за местоположение. Можете да активирате и деактивирате настройката тук, като проверите / премахнете отметката от услугите за местоположение.

Какви приложения имат достъп до местоположението на моя MacBook

Когато проучвате настройките на услугите за местоположение в предпочитанията за поверителност и сигурност на вашия Macbook, той ще ви покаже всички различни приложения, които имат достъп до вашето местоположение. Освен това, ако има приложение, което е осъществило достъп до вашето местоположение през последните 24 часа, то ще се покаже с индикатора.

Как мога да видя историята на местоположенията си на моя MacBook?

Вашият MacBook може да следи всички важни места, на които сте били с вашия MacBook. За да намерите тази информация, първата стъпка е да кликнете върху бутона за заключване и да въведете вашите идентификационни данни. След това кликнете върху „Подробности“ до „Системни услуги“ в долната част на екрана на услугите за местоположение в екрана за сигурност и поверителност.

Сега, на следващия екран, кликнете върху „Подробности“ до Значими местоположения.

Това ще ви покаже всички важни местоположения, които вашият Macbook е проследил. Той ви показва града, датата и броя на местоположенията на карта.

Кликнете и ще видите също, че той отчита и времето, когато сте били там на място !!

Това е много информация, която се улавя, докато пътувате с вашия MacBook.

Според Apple, 

Устройството ви научава за важните ви местоположения, за да прави по-добри предложения на устройството

Компютърът ви ще следи местата, които наскоро сте били, както и колко често и кога сте ги посещавали, за да научите места, които са важни за вас. Тези данни се предават от край до край, кодирани между вашите свързани с iCloud устройства и няма да бъдат споделяни без вашето съгласие. Той ще се използва, за да ви предостави персонализирани услуги, като например предсказуемо маршрутизиране на трафика, и за изграждане на по-добри спомени от снимки.

Можете да изчистите тези проследени местоположения, ако искате или просто да деактивирате услугите за местоположение на вашия MacBook.

Как да изчистите историята на местоположенията на вашия Macbook

След като видяхте колко информация може да бъде проследена от вашия MacBook, следващата стъпка е да изчистите тази история, ако искате да я запазите частна. За да направите това, кликнете върху „Изчистване на историята“ на този екран. Щракнете отново, за да потвърдите и тя ще премахне цялата история на местоположенията от вашия MacBook.

Надяваме се, че този бърз съвет Ви е бил полезен! Моля, уведомете ни в коментарите по-долу, ако имате въпроси.

Моля, споделете статията с колегите си потребители на MacBook, за да знаят как могат да контролират информацията за проследяване на своя MacBook.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found