Как да настроите Dual SIM или eSIM за Apple Watch

Благодарение на двойната SIM и eSIM, вече можете да активирате втори клетъчен план от вашия оператор (или друг) на вашия iPhone. По този начин можете безпроблемно да използвате два номера на вашето устройство, за да извършвате гласови повиквания и да изпращате / получавате SMS и MMS.

Ако притежавате Apple Watch с GPS + Cellular, можете също да използвате тази услуга на вашето носимо устройство. Ето как можете да направите това.

Съвместимост и първоначална настройка на iPhone

Както вече отбелязахме, двойна SIM с eSIM се предлага на по-новите модели iPhone (като 11, XS и XR.)

На отключени устройства можете да използвате различни оператори с всеки акаунт. Ако извършвате месечни плащания на вашия iPhone, вашият оператор вероятно е заключил вашето устройство. Ако случаят е такъв, можете да използвате само eSIM, които са от един и същ оператор.

Въпреки това, някои оператори (като Verizon) вече не заключват своите SIM карти, така че е възможно да имате eSIM от друг оператор на Verizon iPhone, който все още е в план за плащане. Най-добре е да се обадите на мобилния си оператор и да ги попитате за поддръжката на eSIM. Направете това, преди да  поръчате eSIM план от друг оператор.

След като настроите втори клетъчен план на вашия iPhone, можете да започнете да го използвате на вашия Apple Watch с GPS + Cellular.

Разликата между Dual SIM и eSIM

От гледна точка на клиента няма голяма разлика между dual SIM и eSIM. И двете ви позволяват да имате два различни плана на вашите iPhone с поддръжка на eSim / dual SIM. По този начин и двете ви дават възможност да осъществявате и получавате обаждания и текстови съобщения от два отделни номера.

ESIM е вградено софтуерно решение за разлика от физическото. Поради това бихте могли да добавите няколко eSIM на вашия iPhone едновременно. Обаче само едно може да се използва едновременно. eSIM не са нови за Apple. Ще намерите eSIM на много модели iPad Pro, включително моделите от 2018 г., и Apple Watch Series с GPS + Cellular.

За навсякъде, освен за Китай и регионите, ще използвате eSIM, за да настроите втора линия. В Китай са необходими двойни SIM карти. Както подсказва името, това се постига чрез използването на две физически нано-SIM карти.

Важна забележка

Моля, имайте предвид, че добавянето на втори клетъчен план не е безплатно. Ще трябва да закупите втория ред и да платите всички месечни разходи, за да го запазите. Като се има предвид това, можете да закупите тези планове на всеки месец според вашите нужди.

Има някои ключови предимства при използването на двойна SIM или eSIM. По-конкретно, този тип функции са идеално подходящи за тези, които искат един номер за бизнес и друг за лична употреба. Също така е полезно при пътуване и се нуждаете от местен план за данни. Функцията работи и ако имате намерение да имате отделни планове за глас и данни.

За актуална съвместимост посетете страницата за поддръжка на Apple.

Препоръчително четене:

  Настройка на Apple Watch

  За да настроите втори клетъчен план на вашия Apple Watch, ще трябва да установите първия по време на първоначалната си настройка.

  Източник на изображението: Apple

  За да направите това:

  1. На вашия iPhone отворете приложението Apple Watch.
  2. Докоснете раздела My Watch, след което изберете Cellular.
  3. Докоснете Set Up Cellular.
  4. Следвайте инструкциите за вашия оператор.

  След като създадете втори мобилен акаунт на вашия iPhone, изпълнете следните стъпки, за да използвате и двете услуги на вашия Apple Watch с GPS + Cellular:

  1. От вашия iPhone докоснете приложението Apple Watch.
  2. В раздела My Watch докоснете Cellular.
  3. След това изберете Set Up Cellular или Add a New Plan.
  4. Следвайте стъпките, за да добавите друг план.
  5. След като завършите процеса, можете да използвате втория клетъчен номер от вашия Apple Watch.

  Превключване на акаунти на Apple Watch

  За да превключвате между акаунти на вашето носимо устройство:

  На Apple Watch

  • Отидете в Настройки> Клетъчни, след което изберете плана, който искате часовникът ви да използва, когато се свързва с клетъчна мрежа.

  На iPhone

  • Докоснете раздела My Watch на вашия iPhone, докоснете Cellular. Изберете плана, който искате да използвате.

  Отговаряне на обаждания или съобщения в Apple Watch

  Използването на eSIM на Apple Watch е малко по-различно, в зависимост от това дали вашият Apple Watch GPS + Cellular е свързан с вашия iPhone.

  Apple Watch и iPhone са свързани

  Когато устройствата са свързани, можете да получавате обаждания и съобщения от двата плана директно на вашия Apple Watch.

  Когато получите известие за обаждане или съобщение, ще видите значка, указваща кой план се използва. В тази ситуация вашият Apple Watch автоматично отговаря, използвайки същия клетъчен план.

  Apple Watch и iPhone не са свързани

  Когато сте оставили своя iPhone у дома, дали ще получавате обаждания и съобщения от двата плана, ще зависи от текущото състояние на този телефон.

  Ако вашият iPhone е включен, но далеч от вашия Apple Watch, можете да получавате обаждания и съобщения от двата плана. Когато отговорите, часовникът автоматично използва плана, в който е получено обаждането или съобщението.

  Когато телефонът ви е изключен, получавате обаждания и съобщения на вашия Apple Watch само от текущия активен план. Можете обаче да промените кой план е активен, като влезете в приложението Настройки под Cellular на часовника си.

  Когато съм в съмнение

  Използването на eSIM или двойна SIM на вашия iPhone и Apple Watch е ново предложение от Apple. Като такъв все още не се поддържа от много превозвачи по целия свят. Ако се интересувате от активиране на втори клетъчен план на вашите устройства, най-добре е да се свържете с вашия оператор и да видите какви текущи стъпки са необходими.

  Тези стъпки обикновено се различават в зависимост от оператора и изглежда се променят ежемесечно, когато функцията бъде приета от повече хора. Надяваме се, че в бъдеще процесът ще стане много по-еднакъв.

  скорошни публикации

  $config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found