Как да откриете и избегнете фалшивите аксесоари на Apple

Фалшивите и фалшиви аксесоари на Apple са навсякъде. И макар да са евтини и в изобилие, те всъщност могат да бъдат огромен проблем. И така, откъде знаете как да откриете и избегнете фалшиви Apple кабели и аксесоари?

Вместо да губите пари и време с тези фалшификати, научете се как да идентифицирате Apple Certified Lightning Connector Accessories, преди да купите!

Светът е пълен с фалшификати!

През 2016 г. Apple заведе дело срещу търговец на фалшиви аксесоари, наречен Mobile Star, LLC - и в текста на делото Apple разкри, че 90% от електрическите тухли и кабели на "Apple" в Amazon са фалшиви. 

Ето защо Apple сега препоръчва да се използват само аксесоари, които Apple сертифицира и които показват значката „Създадено за Apple“. 

Но каква е голямата работа с тези кабели и аксесоари на трети страни?

Опасностите за безопасността на фалшивите аксесоари на Apple

Вие не просто получавате некачествен продукт, когато закупите зарядно устройство; всъщност купувате възможна опасност за безопасността.

В проучването си по делото Apple установи, че фалшивите зарядни устройства са „лошо конструирани, с по-ниски или липсващи компоненти, с дефектна конструкция и неадекватна електрическа изолация“.

В най-добрия случай ще получите лоша производителност и аксесоар, който не е издръжлив - такъв, който не издържа на рутинната употреба. Много фалшиви зарядни устройства също няма да ви позволят да синхронизирате вашите iOS устройства с компютър.

Можете дори неволно да повредите вашето iOS устройство, понякога непоправимо. И в най-лошия случай фалшификатите могат да бъдат физически опасни. За разлика от сертифицираните или официални аксесоари, те могат потенциално да се възпламенят или дори да предизвикат токов удар по време на използването им.

Ако използвате фалшив или несертифициран аксесоар за мълния, може да имате тези проблеми

 • Повреда на вашето устройство (не се покрива от Apple Care +)
 • Повредени на кабела или съединителите
 • Неправилно или несигурно вписване във вашето устройство
 • Невъзможност за синхронизиране или зареждане на вашето устройство

Как да откриете фалшиви аксесоари на Apple

За да избегнете опасностите за безопасността за вашето и вашето устройство, препоръчително е да купувате само първокласни Apple или сертифицирани аксесоари.

Но освен ако не получавате зарядното устройство или тухла за захранване директно от Apple или оторизиран дистрибутор - или не закупувате сертифицирано от Apple устройство от друг магазин - тогава сте склонни да получите нокаунт вместо това.

Ако разглеждате аксесоари от търговци на трети страни или ако вече имате аксесоар, за който не сте сигурни, ето всичко, което трябва да знаете, за да разберете дали е фалшив или не.

Програма MFi (Създадена за iPhone / iPad / iPod)

Първата ви стъпка трябва да бъде да очаквате опаковката на вашия аксесоар. Опаковката на Apple е доста различна, така че не би трябвало да имате проблеми там.

Но първокласните аксесоари на Apple не са единствената ви възможност. Има широка гама аксесоари „MFi“, произведени от трети страни, които са били проверени от Apple и са специално предназначени да работят с нейните продукти.

Огледайте ОПАКОВКАТА ПЪРВО

Сертифицираните от Apple MFI аксесоари имат едно от следните логотипи или значки на опаковката си

Как да откриете фалшиви кабели за зареждане на вашите устройства на Apple

Първата улика за автентичността на кабела е присъствието на писмеността. Официалните кабели на Apple ще имат „Проектиран от Apple в Калифорния“ на около седем инча от USB конектора.

След това първоначалните кабели ще имат или „Сглобени в Китай, Сглобени във Виетнам“, или „Индустрия Бразилейра“ и 12-цифров сериен номер.

Самите компоненти на кабела също си заслужават да бъдат разгледани. Дори ако фалшив производител е заковал имитиращи аспекти на автентични кабели, хардуерът на кабела може да бъде мъртъв раздаване.

Откриването на фалшив кабел по този начин всъщност е доста ангажирано и Apple има цяла страница за поддръжка, посветена на него. Но можем да го сведем до следното:

 • Конекторът за мълния трябва да бъде едно парче, гладък и да има гладки и заоблени контакти.

 • Широчината и дължината на "обувката" трябва да бъдат последователни.

 • Лицевата плоча на конектора трябва да е в сив метален цвят.

 • Повърхността на USB конектора трябва да е гладка, последователна и черупката му да е плоска.

 • USB контактите са позлатени.

 • Повърхността на изолатора трябва да бъде равномерна и равна.

Как да откриете фалшиви захранващи адаптери

Откриването на фалшив захранващ адаптер е малко по-трудно от кабел и Apple няма подробна страница върху него.

Разбира се, първото нещо, за което трябва да се внимава, е всякакви разлики между официалната електрическа тухла и фалшивата тухла. Те трябва да са доста очевидни.

Качеството на строителството и материалите и конструкцията също са фактори. Не би трябвало да можете да откъснете корпуса или да извадите захранващите зъби на ръка.

Може би най-показателната разлика е текстът на гърба на захранващия адаптер. Потърсете правописни грешки - които са невероятно често срещани при евтини чукания.

Официалните адаптери казват „Проектиран от Apple в Калифорния“

Ако не пише това или ако не е написано правилно, значи е фалшив. Трябва да проверите отново и другия текст, който присъства.

Как да откриете други фалшиви аксесоари

По същия начин, ако имате разположен Lightning to 30-pin или Lightning to Micro USB адаптер и смятате, че може да е фалшив, можете да прегледате следното.

 • Всички икони трябва да са ясни и гравирани с лазер.
 • Връзката между корпуса на адаптера и действителния съединител трябва да бъде изравнена.

Най-добри практики

 • Придържайте се към оригиналните си кабели, адаптери и други аксесоари. Ако са дошли с продукт на Apple, като iPhone или iPad, значи са оригинални!
 • Закупувайте кабели и аксесоари директно от Apple или сертифицирани от Apple търговци - като Apple Shop в Best Buy или онлайн търговци, специализирани в продукти на Apple
 • Ако се върнете, продадете или подарите устройство на Apple, вижте дали можете да запазите предоставените с него кабели за бъдеща употреба
 • Потърсете само бели кабели. Оригиналните аксесоари на Apple винаги са бели, а не бели или други цветове. Потърсете и буквите UL, за световната компания за безопасност и сертифициране
 • Ако закупувате продукт на трета страна, проверете дали правописът на думи, като Калифорния и други, е правилен. Ако не, те са фалшиви
  • Също така потърсете думите MFi Certified в описанието на продукта

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found