Трябва ли да купите Apple Watch за възрастен любим човек?

Независимо дали става въпрос за подарък за празник или подарък за рожден ден, може би се чудите дали Apple Watch е добър подарък за възрастен член на семейството. В крайна сметка има здравни функции и приложения, които могат да бъдат доста полезни. И ако сами носите Apple Watch, вероятно вярвате, че тези неща могат да бъдат от полза за някого в по-старите му години. Но наистина ли би направил подходящ подарък за вашите родители или баба и дядо?

Много отгоре на отговора на този въпрос е познаването на човека, за когото обмисляте да го закупите. Устойчиви ли са на технологични устройства? Готови ли са да научат нови неща? Ако вече сте обмислили този тип въпроси, но все още не сте сигурни, ние сме тук, за да ви помогнем.

Нека да разгледаме плюсовете и минусите на закупуването на Apple Watch за възрастни, какви ползи биха могли да спечелят и кои приложения и функции биха им помогнали най-много.

Свързани :

  Закупуването на Apple Watch за възрастни хора: Плюсове и минуси

  Понякога вземането на разумно решение е въпрос на изброяване на плюсовете и минусите. Това ви помага да видите по-ясно и доброто, и лошото. Имайте предвид, че не всички ще кандидатстват, тъй като отново знаете най-добре членовете на семейството си.

  Предимства на Apple Watch за възрастни хора

  Най-големите плюсове за закупуване на Apple Watch за възрастни включват предлаганите функции за здраве и спешни случаи , като се започне с опциите за мониторинг на пулса.

  ЕКГ приложение

  От watchOS 5.1.2, Apple добави монитора за пулс ЕКГ към Apple Watch Series 4. С това полезно вградено приложение просто държите пръста си върху Digital Crown за 30 секунди, за да получите отчитане.

  След като четенето приключи, ще получите резултатите като AFib, синусов ритъм или неубедителни. Можете да докоснете, за да добавите симптоми, ако се чувствате зле и всички записи се проследяват в приложението Health, което може да бъде изпратено на вашия лекар.

  Четене на ЕКГ

  Известия за нередовен ритъм

  Можете също да настроите известия за нередовен ритъм на Apple Watch. Целта е да се уведоми ползвателя, ако се открият пет неравномерни ритма за минимум 65 минути (Afib). Тази информация се записва и в приложението Health.

  Можете да разгледате пълния ни урок за това как да използвате приложението ЕКГ и известията за нередовен ритъм на Apple Watch за конкретни подробности и инструкции, включително изпращане на данните до вашия лекар.

  Приложение за сърдечен ритъм

  Apple Watch предлага и полезно приложение за сърдечен ритъм, за да можете да получавате сърдечния си ритъм, когато пожелаете, и да записвате данните в приложението Health. Можете да видите пулса си за почивка, ходене или да направите текущо четене. Освен това можете да настроите известия за висок пулс.

  Четене на сърдечната честота

  Аварийно SOS и откриване на падане

  Функциите Emergency SOS и Fall Detection са идеални настройки за безопасност за възрастни хора.

  С Emergency SOS можете да активирате обаждания в приложението Watch, така че потребителят просто да държи страничния бутон на Apple Watch, за да осъществи повикването. Освен това можете да настроите контакти за спешни случаи, така че когато се обадите в службите за спешна помощ, тези хора също ще бъдат уведомени.

  Откриването на падане работи с аварийно SOS и може да бъде активирано с просто плъзгане на превключвателя в приложението Watch. Ако Apple Watch установи падане и никакво движение след това, ще получите предупреждение. Ако не отговорите на предупреждението, Apple Watch ще почука по китката ви, ще подаде аларма и ще се обади на спешни служби.

  Настройки за аварийно SOS и откриване на падане

  Лесна комуникация

  Друга прекрасна характеристика и професионалист при закупуването на Apple Watch за някой в ​​златните му години е лесният начин за комуникация.

  Можете да изпращате и получавате телефонни обаждания и текстови съобщения направо от Apple Watch. Така че, ако вашият iPhone е от другата страна на стаята, не е нужно дори да напускате дивана. Докоснете, за да изпратите SMS или да се обадите на когото искате.

  Приложения за телефон и съобщения

  Предимства на Apple Watch за възрастни хора

  Може да се чудите как се чувстват другите семейства по темата или дали научната индустрия е погледнала. Проведени са някои изследвания по отношение на технологиите в гериатрията. Едно такова проучване от 2018 г. гласи:

  Най-обещаващите клинични приложения на технологиите са жилището и безопасността, за да се гарантира, че възрастните хора остават в собствените си домове и общности, мобилността и рехабилитацията за подобряване на мобилността и походката и комуникацията и качеството на живот чрез намаляване на изолацията, подобряване на управлението на лекарствата и транспорта.

  Но предимствата на старейшината, използваща Apple Watch, могат да отидат много по-далеч от вградените функции за здраве и безопасност и комуникационни приложения.

  Доклад от CNBC говори за Apple и Eli Lilly, които наскоро работят заедно с данни от iPhone и Apple Watches във връзка с откриването на признаци на деменция.

  Авторите установяват, че хората със симптоми на когнитивен упадък печатат по-бавно, пишат по-рядко и изпращат по-малко текстови съобщения от здравите участници. Те също така разчитат повече на приложенията за поддръжка и са по-малко склонни да попълват анкети.

  Къде ще отидат данните, получени от проучването на Apple и Eli Lilly, не е сигурно в този момент, но това е нещо, което трябва да се следи надолу по пътя. Приблизително шест милиона само в САЩ живеят с деменция.

  Недостатъци на Apple Watch за възрастни хора

  Въпреки че Apple Watch предлага някои полезни здравни и спешни функции, той все още може да не е идеален подарък за възрастните във вашия живот. Ето няколко съображения.

  Малък екран

  Без значение как гледате на Apple Watch, той все още е часовник. Така че очевидно екранът не е толкова голям, колкото iPhone или iPad. Това може да затрудни докосването на нещата, от които се нуждаете, без случайно да почукате нещо друго. Apple Watch предлага функции за достъпност като Zoom, които могат да ви помогнат, които можете да намерите в приложението Watch.

  Apple Watch Series 4 срещу iPhone 8 екран

  Крива на обучение

  Въпреки че Apple Watch не е трудно да се научи или използва, все пак може да бъде за някой, който не е запален по технологиите. Ако вашият любим човек се бори да прави неща като да се обажда или да изпраща текстови съобщения на своя iPhone, може да помислите за същите трудности, които биха изпитали с Apple Watch.

  Получаване на помощ наблизо

  Кой в момента помага на вашите родители или баба и дядо, ако имат проблеми със своя iPhone, iPad или компютър? Ако те не са в състояние да разберат нещата сами, има ли човек, който да им помогне и ако да, вие ли сте?

  Работата е там, че може да се наложи да им помогнете да им помогнат да свикнат с Apple Watch, като им покажете как да направят основите. И ако не сте наблизо, например, ако живеете в друга държава, това няма да е лесно и за двама ви. Просто е друго нещо, за което да помислите.

  Съвети за настройка на Apple Watch

  Ако все пак решите, че ще опитате този подарък, има няколко неща, които можете да направите, за да помогнете да се настрои всичко в началото.

  Настройки за достъпност

  Както бе споменато по-горе, може да помислите да използвате някои от опциите за достъпност, налични за Apple Watch. Например можете да активирате мащабиране и да зададете нивото на мащабиране. След това любимият ви човек просто докосва два пъти екрана с два пръста, за да го увеличи.

  Други полезни функции за достъпност включват VoiceOver, Bold Text, Grayscale и настройка за намаляване на движението. Всички тези настройки са в приложението Watch под Достъпност .

  Настройки за достъпност

  Циферблати и усложнения

  Опитайте се да настроите родителите си или баба и дядо с часовник и усложнения, които ще намерят за най-полезни.

  Може би знаете, че цифрите са по-лесни за четене от циферблат или че наистина обичат Мики Маус. Опитайте се да изберете няколко циферблата и да ги настроите, за да могат просто да изберат един или да превключват между тях, ако желаят.

  Гледайте лица и усложнения

  За усложнения помислете какво ще използват най-много. Можете да ги добавите за приложението Heart Rate, за да могат те да проверят това с едно докосване. И ако те винаги гледат текущото време или заглавия на новините, извадете тези Усложнения по лицето им.

  Известия и сигнали

  Както вече знаете, почти всяко приложение изглежда има известие за едно или друго нещо. И ако не ги контролирате, те излизат извън контрол, нали?

  Точно както на вашия iPhone, персонализирането на известията на Apple Watch е важно. Не искате да чуете дрънкане или да почувствате потупване за всяко малко нещо. Помогнете на любимия си, като персонализирате сигналите веднага в приложението Гледане под Известия . Просто поддържайте тези активирани за най-важните сигнали, които вашият родител или баба и дядо биха имали нужда или искат.

  Настройки за известията

  Приложения на трети страни

  Заедно с вградените приложения и функции на Apple Watch, отделете малко време, за да разгледате App Store за допълнителни инструменти. Ето само няколко, които бихте могли да обмислите да изтеглите и да помогнете на любимия да се настрои.

  Напомняне за здравето на манго

  Mango Health (Безплатно): Получавайте напомняния на Apple Watch за приемане на лекарства. Приложението предлага допълнителни функции на iPhone като предупреждения за взаимодействие с наркотици, предупреждения за презареждане и ежедневен здравен дневник.

  Pillow Automatic Sleep Tracker (Безплатно с IAP): Включва запис на сън, анализ на сърдечния ритъм през нощта, режими на дрямка, помощни средства за сън и звуци за събуждане за пълен пакет за проследяване на съня на Apple Watch.

  Headspace Meditation & Sleep (Безплатно с IAP): Това приложение за медитация и внимателност предлага сесии с водач, дихателни упражнения и пулсомер. Това е чудесно приложение, за да проверите за облекчаване на стреса и релаксация.

  Apple Watch за вашия възрастен член на семейството?

  Надяваме се, че тази информация ще ви помогне да решите дали Apple Watch е добра идея за членовете на вашето семейство. И ако решите да направите тази покупка, съветите за настройка на часовника също трябва да ви помогнат.

  Моля, уведомете ни какво сте решили и как се получава всичко! Можете да се върнете и да оставите коментар по-долу или да ни посетите във Facebook или Twitter; ще се радваме да чуем от вас!

  скорошни публикации

  $config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found