Неизвестна грешка 52 при възстановяване от iTunes - Ето как можете да го разрешите?

Ето как започва проблемът (грешка 52). Свързвате вашия iPhone или друг iDevice към вашата машина с Windows, както всеки друг ден. Пускате iTunes. Или менгеме. Но днес по някаква причина не е като всеки друг ден - това е този ден. И трябва да възстановите вашия iDevice. Така че правите това, което винаги сте правили в подобни ситуации, щракнете върху опцията Възстановяване във вашия iTunes. Но тогава нещо наистина се обърква и виждате грешката „този iPhone не можа да бъде възстановен. Възникна неизвестна грешка (52).“ И всичко, което си мислите, е „какво, по дяволите, направих? И как да си върна iPhone? “

Свързани статии

 • Грешка в iTunes 14
 • iTunes грешка 3194
 • Намерете вашия iTunes Backup на Windows
 • iTunes и Windows Сигурна мрежова връзка

И така, какво е грешка 52?

Грешка 52 се наблюдава най-често при възстановяване на вашия iPhone, iPod Touch и iPad на компютър с Windows. Основната причина за тази грешка 52 е проблем с USB драйвера на вашия компютър. Според описанието на грешката 52, това се дължи на проблема с проверката на цифровите драйвери, необходими за възстановяване на iPhone, iPod Touch и iPad.

Антивирусни програми или програми за сигурност на трети страни, инсталирани на вашия компютър, причиняват този проблем, както и софтуерни и хардуерни проблеми. Освен това зловредният софтуер или вирусът на вашия компютър също могат да причинят този проблем. Така че, няма точна рима или причина за тази грешка. Но някои съвети за отстраняване на неизправности помагат да се премахне тази грешка, докато възстановявате своя iPhone, iPod Touch или iPad.

Грешка при отстраняване на неизправности 52:

 1. На първо място, уверете се, че не вашият USB кабел е проблемът. Затова опитайте различен USB кабел на Apple, ако имате такъв под ръка или помолете член на семейството или приятел да използва временно техния.
 2. Изключете всички ДРУГИ USB аксесоари от компютъра, с изключение на вашия iDevice. Опитайте всеки USB порт, за да видите дали работи.
 3. Рестартирайте всичко, включително вашия компютър И вашия iDevice.
  1. Натиснете и задръжте бутона Sleep / Wake, докато се появи червеният плъзгач.
  2. Плъзнете плъзгача, за да изключите устройството си напълно.
  3. След като iDevice се изключи, натиснете и задръжте отново бутона Sleep / Wake, докато не видите логото на Apple.
 4. Изключете вашия iPhone от компютъра и затворете iTunes. Свържете отново устройството си и стартирайте iTunes. Това е най-лесното решение, което е работило за някои потребители.
 5. След това се уверете, че използвате най-новата версия на iTunes на вашия компютър с Windows. Ако не знаете за версията или последните актуализации, отворете iTunes на вашия компютър и щракнете върху Сега, изберете Проверка за актуализации. Следвайте инструкциите на екрана, за да актуализирате iTunes до най-новата версия.

 1. Ако iTunes е правилно инсталиран и работи, проверете за нови актуализации за Windows. Има различни методи за проверка на актуализациите на различни версии на Windows, като Windows 7, 8 и Windows 10.
 2. Един от нашите читатели имаше ужасни проблеми с грешка 52, докато не откри собственото си решение. Той извади SIM картата на iDevice и СЛЕД това направи хардуерно нулиране. И (думите му „БАМ работи като чар ... поставете обратно SIM картата и НЯМА ГРЕШКА 52!“
  1. Изключете вашия iDevice, преди да извадите SIM картата
  2. За да премахнете SIM картата
   1. Отворете SIM тавата на вашето устройство, поставете кламер или инструмент за изваждане на SIM в отвора до тавата
  3. До Hard Reset
   1. На iPhone 7 или iPhone 7 Plus: Натиснете и задръжте бутоните Sleep / Wake и Volume Down за поне десет секунди, докато не видите логото на Apple
   2. На iPhone 6s и по-стари версии, iPad или iPod touch: Натиснете и задръжте бутоните Sleep / Wake и Home за поне десет секунди, докато не видите логото на Apple

Нека вземем някои действия тук, за да разрешим грешка 52!

Стъпка 1: Щракнете върху менюто "Старт" и натиснете Настройки.

И стъпка 2: На следващия екран щракнете върху Актуализация и сигурност

Стъпка 3: Първата опция е Windows Update, тя автоматично ще започне да проверява актуализациите за Windows на вашия компютър. Ако имате някакви актуализации, кликнете върху Fix Issue.

И накрая, Стъпка 4: Той автоматично ще изтегли актуализациите на вашия компютър и ще ги инсталира след няколко минути. Седнете здраво и оставете прозорците да ви свършат тази задача .

Актуализирайте вашите USB драйвери

Друга потенциална причина са вашите USB драйвери, така че се уверете, че сте актуализирали драйвера за вашия компютър. Този метод се различава в зависимост от производителя на вашия компютър. Например: Ако сте закупили компютъра си от Dell, отидете на техния уебсайт за помощ и въведете подробностите за вашия компютър. И след това изтеглете USB драйверите и ги инсталирайте на вашия компютър.

Изключете принудителното подписване на драйвер

Обикновено Windows автоматично подписва налагането на устройството, така че, като изключите този принудителен процес на подписване на драйвери, решавате този проблем, ето как се прави това.

Стъпка 1: Излезте от Windows и го изключете.

След като компютърът е правилно изключен, стартирайте го. Или използвайте опцията за рестартиране от Изход панел. Когато компютърът се рестартира, натиснете клавиша F8 на първия екран.

Стъпка 2: На следващия екран отидете на списъка с разширени опции на Windows.

Сега използвайте клавиша със стрелка на клавиатурата или курсора на мишката, за да изберете Деактивиране на принудителното принудително подписване на драйвери. Това е! Натиснете backspace на вашия компютър и го рестартирайте. Това действие решава проблема за вас.

Все още нищо?

Ако нито един от споменатите по-горе методи не е работил за вас, преинсталирайте прозорците на компютъра си и използвайте диска за възстановяване или Thumb Drive,  който се доставя с лаптопа.

Ако обаче не искате да преинсталирате Windows, използвайте компютър на приятел, за да възстановите вашия iPhone, iPod Touch или iPad.

Ако имате друго решение за този проблем, моля, споделете го с нас! И ни кажете стъпките и метода, които са работили за вас.

 • С включен iPhone към USB - отидете на Контролен панел - Система - Диспечер на устройства - Разгънете „Мобилни устройства“ и деинсталирайте своя „Apple iPhone“. Оставайки в панела на устройството, разгънете USB контролерите и деинсталирайте „Apple Mobile Device USB Driver“ и след това затворете прозореца на диспечера на устройствата. Сега изключете USB устройството на Apple. Отворете контролния панел> Програми и функции и деинсталирайте „Поддръжка на мобилни устройства на Apple“. Рестартирайте компютъра. След това отворете Windows Explorer и отидете до C: / Program Data / Apple / Installer Cache /. Сега 'сортиране по дата' в тази директория и отворете папка, която е по-ранна / предишна версия и щракнете двукратно върху инсталатора, който се намира в тази папка (AppleMobileDeviceSupport64.msi) и му позволява да се стартира. Рестартирайте компютъра си. След това накрая включете вашия iPhone и позволете на вашия компютър да открие отново устройството. Отворете iTunes и се надяваме,отново сте в бизнеса.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found