Активиране на ограничения на iPad

Да предположим, че оставяте детето си да използва вашия iPad, но искате да поставите определени ограничения върху него, за да не посещава сайтове за възрастни, да гледа съдържание за възрастни или да купува куп приложения от App Store! Това е красотата на ограниченията за iPad, iPhone и други iDevices.

Как активирате ограниченията за iPhone или iPad?

Ограничения за iOS 12 и по-нови версии

 1. Отидете в Настройки> Време на екрана> Ограничения за съдържание и поверителност 
 2. Ако нямате парола за времето на екрана, настройте я, преди да правите промени в Ограниченията за съдържание и поверителност
  1. Запишете или запазете по друг начин тази парола за екранно време, за да не я забравите. Ще трябва да го въведете, за да правите промени или да деактивирате Ограничения в бъдеще.
 3. Включете съдържание и поверителност 
 4. Направете избора на това, което искате да разрешите и това, което искате да забраните
  1. За приложения изберете Разрешаване на приложения
  2. Превключете Apps Off, за да ограничите достъпа 
 5. Настройката по подразбиране е Разрешаване, така че проверете всички елементи и се уверете, че сте настроили всички ограничения, които искате
  1. Не забравяйте за покупки в iTunes и App Store, промени в парола и промени в акаунта
 6. Има и опции за ограничаване на типа съдържание, гледано чрез Ограничения на съдържанието
  1. Изберете ограничения за рейтинг за неща като филми, телевизионни предавания, музика, приложения, уеб съдържание и т.н. 

Ограничения за iOS 11 и по-стари версии

 1. Отидете в Настройки> Общи> Ограничения и докоснете Разрешаване на ограничения 
 2. Това ви подканва да зададете произволна четирицифрена парола. След това отново ви подканва да потвърдите тази парола. Това е така, че детето ви да не може да влезе в настройките и да активира отново вашите ограничения, без да знае паролата
  1. Запишете или съхранявайте по друг начин тази парола за ограничения, за да не я забравите. Ще трябва да го въведете, за да правите промени или да деактивирате Ограничения в бъдеще
 3. Изключете приложенията, за да забраните на потребителите достъп до тези приложения 

Какво представлява паролата за ограничения (парола за времето на екрана) на iPhone или iPad?

Вашите ограничения или време на екрана е четирицифрена парола, зададена от родителя или потребителя на iDevice, за да ограничи приложенията, съдържанието и покупките в магазина и други услуги, до които имат достъп децата и други потребители. Веднъж зададена, тази парола не може да бъде променена, ако устройството ви има Ограничения са активирани. 

Ако забравите паролата за времето на екрана или ограниченията, трябва да възстановите iDevice с помощта на iTunes, за да нулирате тази парола. Не можете обаче да възстановите iPhone или iPad от резервно копие, което съдържа ограниченията, така че или изберете резервно копие, направено преди ограниченията да бъдат зададени, или изберете да настроите като ново.

Какво правят Ограниченията на iPhone или iPad?

Иконите за съответните деактивирани приложения вече няма да се показват на началния екран. Това означава, че дори вие нямате достъп до тях.

След като детето ви приключи с iPad, можете да го активирате отново, като докоснете „Деактивиране на ограниченията“ (показано по-горе). Но ще трябва да знаете ограниченията или паролата за времето на екрана, която е зададена по-рано.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found