iPad Air чести срив на паметта, поправка

IPad Air е по-мощен и по-бърз таблет от своя предшественик iPad 4, благодарение на същия чип A7, който също захранва iPhone 5s. Въпреки тази значително подобрена производителност, няколко потребители на iPad се оплакват от чести сривове поради ниска памет. Имайте предвид, че iPad Air има 1 GB LPDDR3 памет (RAM). Моля, имайте предвид също, че ако вашият iPad Air (или други предишни модели iPad) се срива често (например при използване на приложението Facebook, Safari или други приложения като игри), това вероятно се дължи на липса на памет.

Можете да видите отчетите си за срив, като отворите Настройки> Общи> Информация> Диагностика и употреба> Данни за диагностика и употреба. Както можете да видите удар:

Ако имате този проблем, ето какво можете да направите, за да поправите:

  • Затворете всички приложения. Ако затворите приложенията си, които в момента работят във фонов режим, ще освободите RAM на устройството си. Щракнете двукратно върху бутона Начало и плъзнете нагоре приложенията си. Докоснете бутона за начало, когато сте готови.
  • Нулирайте своя iPad, като едновременно натиснете и задържите бутоните Home и Sleep / Wake, докато се появи логото на Apple. RAM паметта може да бъде изчистена чрез нулиране.
  • Изключете опцията за обновяване на фоновото приложение, като отворите Настройки> Общи> Обновяване на фоновото приложение
  • Ако не използвате, изключете индексирането на Spotlight Search, като отидете в Settings> General> Spotlight Search и махнете отметката от всички опции.
  • Променете вашия тапет от Dynamic на Stills. Настройки на раздела> Тапети и яркост. Докоснете секцията за тапети. Ще видите „Dynamic“ и „Stills“ под Apple Wallpaper. Докоснете Stills и изберете този, който харесвате, за да зададете тапета си.
  • Уведомете Apple. Докоснете Настройки> Общи> Информация> Диагностика и употреба и поставете отметка на опцията Автоматично изпращане, за да помогнете на Apple да подобри своите продукти, като изпраща ежедневните ви отчети за диагностика.

Свързано:  iPad Air зарежда „много бавно“ или „не се зарежда“, поправете

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found