Ето всички начини за изтриване на имейли на вашия iPhone или iPad

Лесно е да оставите имейлите да се трупат във вашата пощенска кутия. Но ако ги оставите да не се проверяват твърде дълго, може да останете без място за нови съобщения. Изтрийте имейли от вашия iPhone или iPad, за да запазите входящата си поща чиста и да спестите място за това, от което наистина се нуждаете.

Има много начини за изтриване на имейли с помощта на приложението Mail в iOS и iPadOS. Най-добрият метод за използване зависи от това дали искате да изтриете едно съобщение или група от тях. Но първо трябва да решите какво се случва, когато изтриете имейл.

Искате ли да архивирате или изтриете съобщенията си?

В зависимост от настройките на вашия имейл акаунт, може да видите бутон Архивиране вместо опция Изтриване . Използвайте опцията за архивиране, за да съхранявате съобщенията си за съхранение, вместо да ги изтривате завинаги.

Отидете в настройките на вашата парола и акаунти, за да изберете дали искате да архивирате или изтриете имейли. Останалите инструкции в тази публикация са същите, независимо дали архивирате или изтривате съобщенията си, но за простота ще се позова на бутоните „изтриване“.

Как да настроите вашия имейл акаунт за архивиране или изтриване на съобщения:

  1. Отидете в Настройки> Пароли и акаунти> [Вашият имейл акаунт] .
  2. Докоснете вашия акаунт в горната част на екрана, след което докоснете Разширени настройки .
  3. Изберете да преместите вашите изхвърлени съобщения в Изтритата пощенска кутия или Архивирайте пощенската кутия , в зависимост от вашите предпочитания.
След промяна на настройките натиснете Готово, за да ги запазите.

Как да изтрия отделни имейли на моя iPhone или iPad?

Най-добрият начин да се уверите, че не изтривате случайно важни имейли от пощенската си кутия, е да се отървете от тях един по един. Това също е полезна тактика за поддържане на входящата ви поща празна, изтрийте имейлите, от които не се нуждаете, веднага щом приключите с четенето им.

Има няколко различни начина за изтриване на отделни имейли в приложението Mail на вашия iPhone или iPad. Всички те правят едно и също.

1. Докоснете иконата Кошче

Когато отворите съобщение в Apple Mail, в долния десен ъгъл се появява икона за кошче или архив . Докоснете тази икона, за да изтриете съобщението. Винаги можете да докоснете два пъти с три пръста, за да отмените действието.

Кутията за архив може да замени иконата на кошчето.

2. Плъзнете наляво

Ако не искате да отворите съобщение, плъзнете наляво през него от пощенската кутия. А Delete бутон се появява в дясната част на екрана. Друга възможност е да плъзнете докрай наляво, за да изтриете автоматично съобщението.

Плъзнете наляво, за да разкриете повече опции за имейлите си.

3. Използвайте Force Touch

Докоснете и задръжте съобщение или използвайте Force Touch, за да надникнете в него от пощенската кутия. Плъзнете нагоре от този визуализация, за да разкриете списък с бързи действия, включително бутон Изтриване на съобщение .

Намерете бутона Изтриване на съобщение в долната част на списъка с действия.

Как да изтрия множество имейли на моя iPhone или iPad?

Когато имате много имейли за изтриване, е по-лесно да се отървете от всички заедно, вместо да го правите един по един. За да улесните нещата, филтрирайте пощата си, така че да преглеждате само имейли, които искате да изтриете. Можете да направите това, като въведете различни термини в лентата за търсене в горната част на пощенската кутия.

Изберете съобщения и докоснете Delete в долния десен ъгъл.

1. Плъзнете селекцията с два пръста

Не са много хората, които знаят за този трик: в приложението Mail прекарайте пръст надолу през множество съобщения с два пръста, за да ги изберете автоматично. След като бъдат избрани, докоснете Delete в долния десен ъгъл, за да се отървете от тях.

2. Изберете ръчно имейли

Като алтернатива докоснете Редактиране в горния десен ъгъл, след което докоснете индивидуално имейлите, за да ги изберете. Можете да изберете непоследователни имейли с този метод. Докоснете Delete в долния десен ъгъл, за да се отървете от тях, когато приключите.

3. Плъзнете селекция от изгледа за редактиране

Тази опция съчетава предишните два метода. Докоснете Редактиране в горния десен ъгъл, след това плъзнете надолу през кръговите бутони, за да изберете няколко имейла подред. Докоснете Delete, за да ги изпратите в кошчето.

Как да изтрия всички имейли на моя iPhone или iPad?

Избирането на всички имейли, които трябва да изтриете, може да отнеме много време. Много по-лесно е да изтриете всичко с едно движение. Можете да направите това за конкретни пощенски кутии, папки или резултати от търсенето.

Докоснете Edit в горния десен ъгъл, след което докоснете Select All в горния ляв ъгъл. Проверете още веднъж, че не искате да запазвате избраните имейли, след което докоснете Изтриване, за да се отървете от тях.

Изтрийте всичките си имейли наведнъж, като използвате Избор на всички в горния ляв ъгъл.

Освободете място, като премахнете изцяло имейл акаунта

Ако трябва да освободите място на своя iPhone или iPad, може да не го направите, като изтриете имейли. Голяма част от съобщенията, които наскоро сте изтрили, отиват в пощенската кутия на кошчето и все още използват хранилището на вашето устройство. Вместо това следвайте тези стъпки, за да сте сигурни, че изтритите имейли не заемат място на вашия iPhone или iPad.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found