iPhone 4: Бавно изтегляне и данни над 3G; Поправки

Въпреки че повечето потребители съобщават за по-бързо предаване на 3G данни от iPhone 4 спрямо iPhone 3G и iPhone 3GS, някои потребители съобщават за драстично по-ниски скорости на места, където предишните им iPhone са доставяли нормална скорост. В някои случаи телефонът показва съобщението „Не може да се активира клетъчна мрежа за данни“ въпреки пълния сигнал (всички ленти).

Плакатът за дискусии на Apple bgrind1 описва тест, при който два iPhone 4 устройства, разположени един до друг, доставят мрачна 3G производителност, докато iPhone 3GS на същото място осигурява нормална скорост.

„Току-що посетих магазин на ATT, за да попитам по този въпрос. С представителя тествахме двата им дисплейни модела iPhone4 и двамата реагираха точно както моите, с малко или никакви 3G данни. Просто се опитахме да отворим yahoo и на двата дисплейни телефона, както и на моя. И тримата след 2-3 минути отговориха с грешка, като заявиха, че няма отговор от сървъра или нещо подобно.

„Междувременно моделът iPhone 3GS на 5 фута, също свързан с 3G, реагира много бързо на всички уебсайтове, приложения, които изискват данни и т.н.“

Обърнете внимание, че този проблем е отделен от проблема със загубата на сигнал / прием (вижте: iPhone 4 губи сигнал [Издание на антената „Death Grip“]: Защо и как да поправите [Scotch Tape]. В този брой сигналът и приемането остават силни, но пропускането на данни е изключително бавно или дива колебания, въпреки че захватът не е променен и телефонът е на същото място.

Друг плакат за дискусии на Apple, USBSlave, пише:

„В някои моменти това работи добре, но през повечето време мога да изтегля няколко KB в секунда, ако имам късмет да ми попречи да използвам данни по телефона. Гласът и текстовите съобщения работят добре във всеки момент от времето. Телефонът показва 5 ленти и използвах iPhone 3G в същия офис в продължение на една година без нито един брой. Докато обикновено използвам телефона си в офиса, проблемът се случва навсякъде, така че не е само една област. По принцип скоростите на изтегляне ще скочат до 1-4 MBPS за минута или по-малко, отколкото през останалото време всички приложения за скорост ме оценяват на около 1-100 KBPS. Скоростта на качване винаги е висока, единственото му изтегляне. "

Поправки / заобиколни решения

Нулирайте мрежовите настройки . На вашия iPhone отворете Настройки, след което отидете до „Общи“ в левия прозорец. Превъртете надолу и докоснете Нулиране, след което изберете „Нулиране на мрежовите настройки“. Това ще изтрие всички съхранени пароли за WiFi и друга информация, но може да доведе до по-бърза връзка.

Твърдо нулиране. Задръжте едновременно бутоните за заспиване / събуждане и начало за около 15-20 секунди, докато екранът се изключи, след което се появи лого на Apple, което означава рестартиране.

Поставете отново SIM картата. Извадете вашата SIM карта, почистете я леко с помощта на суха кърпа, уверете се, че в слота за SIM няма остатъци, след това поставете отново картата, осигурявайки плътно прилепване. Инструкции за това можете да намерите в тази статия от базата знания на Apple.

Преминете към EDGE. Макар и по-малко от идеалното решение, няколко потребители са имали по-бърза пропускателна способност чрез EDGE от 3G, когато се появи този проблем.

Обратна връзка? [имейл защитен].

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found