So Long ProTube. PodSync жизнеспособна опция ли е?

Миналия септември Apple тихо изтегли от App Store изключително популярно приложение на YouTube на трети страни, наречено „ProTube“ - за разочарование на своите фенове и отдадени потребители.

Вината на Apple обаче не е. Техническият гигант от Купертино изтегли приложението след поредица от искания за сваляне, изпратени от Google (компанията, която е собственик на YouTube, ако не сте знаели). Оттогава Google е убил достъпа до API за популярното приложение.

И не само ProTube, Google притисна Apple да убие YouTube от трети страни в App Store.

Защо Google уби ProTube

ProTube, наред с други неща, предлага възпроизвеждане на заден план, режим само за аудио, възпроизвеждане на видео с 60 кадъра в секунда и други функции - включително забележителния факт, че видеоклиповете, възпроизведени чрез ProTube, не показват реклами.

Много от тях са функции на платената абонаментна услуга на YouTube, Red. Трудно е да не се види причинно-следствена ситуация между YouTube, популяризиращ абонаментната си услуга и нареждащ свалянето на приложения на трети страни, които се конкурират с нея.

YouTube също е изпробвал различни други тактики в опит, който изглежда като опит да накара хората да се регистрират за YouTube Red, включително деактивиране на възпроизвеждането във фонов режим за видеоклипове в YouTube, гледани в Safari или Chrome на iOS.

Като такъв, вероятно няма перфектно или много удобно решение за потребителите на iOS, освен ако не искате да изплатите над $ 12,99 за YouTube Red. Но това не означава, че няма други опции, които трябва да обмислите.

Въведете Podsync

PodSync, най-простото, е онлайн услуга, която преобразува видеоклипове, плейлисти или канали в YouTube в „подкасти“. Поставяте връзка към YouTube в уебсайта и тя ще ви даде персонализирана връзка за подкаст.

След това тези връзки към подкаст могат да бъдат подадени в родното приложение за подкаст iOS. Например плейлистът в YouTube ще се чете като подкаст, докато видеоклиповете в плейлиста ще се третират като отделни епизоди от този подкаст. И да, той поддържа възпроизвеждане на аудио и видео.

Въпреки че отнема малко работа, предимствата са подобни на ProTube и други късни приложения на трети страни. А именно, ще имате изживяване без реклами, което може да се играе във фонов режим.

Ето как да го използвате.

Как да използвам Podsync с Youtube на вашия iPhone

Етап 1.

Първо отворете любимия си уеб браузър на вашето iOS устройство. Всеки браузър ще работи. Отидете в YouTube.

Стъпка 2

Намерете видеоклипа, плейлиста или канала в YouTube, който искате да пуснете. За пример ще използваме този плейлист с песни на Бийтълс. Докоснете списъка за изпълнение, след това докоснете адресната лента и копирайте URL адреса.

Стъпка 3

Във вашия уеб браузър на iOS отидете на podsync.net. Поставете URL адреса в полето и натиснете стрелката. Копирайте получената връзка (която ще започне с podsync.net).

В iOS това може да е малко изискано. Бърз обрат е да докоснете и задържите иконата Отваряне под URL адреса и да докоснете Копиране в Safari (или Копиране на URL адрес в Google Chrome).

Стъпка 4

Отворете родното приложение Podcast на вашето iOS устройство. Докоснете иконата плюс в горния ляв ъгъл. Докоснете Добавяне на подкаст и въведете URL адреса, който сте копирали от синхронизирането на подсистемата.

Стъпка 5

Ще видите всеки отделен видеоклип от плейлиста като отделни епизоди „подкаст“. Докоснете някой от тях и видеото и аудиото ще започнат да се възпроизвеждат (без реклами, заслужава да се отбележи). Ако не виждате нищо под „Unplayed“, опитайте да докоснете „Feed“.

Стъпка 6

От тук просто се върнете на началния екран. Издърпайте нагоре в Центъра за управление и ще видите „подкаст“, ​​който се възпроизвежда в менюто на медията. Докоснете бутона за възпроизвеждане и можете да възпроизвеждате звука във фонов режим.

Въпреки че като странична бележка ще трябва да се върнете към приложението си Podcast, за да превключвате ръчно между видеоклипове, или просто да търкате до самия край на видеоклипа, за да пуснете следващия „епизод“ в персонализирания си подкаст.

Допълнителни съображения

Разбира се, PodSync може да работи най-добре, ако създадете свой собствен плейлист в YouTube, копирате тази връзка и го превърнете в подкаст.

Това е идеално за потребители, които искат да слушат безплатна музика и които винаги търсят нови песни, които да добавят към своите плейлисти.

Всеки видеоклип, който добавите към плейлиста си в бъдеще, ще бъде автоматично синхронизиран с приложението Podcast като нов епизод на подкаст - така че няма да останете с видеоклиповете, които сте имали, когато сте превърнали плейлиста си в „подкаст“.

Отново това не е точно перфектно решение, но ако не плащате абонамент за YouTube Red, това може би е следващото най-добро нещо.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found