iPhone 3G Бавно след актуализация на iOS 4.0

Редица потребители на iPhone 3G са изпитали своя iPhone 3G Slow After iOS 4.0 Update, което води до значително влошаване на производителността след актуализацията на iOS. Потребителите на iPhone 3GS обикновено отчитат общо подобрения в производителността с новата актуализация, но оригиналните потребители на iPhone 3G съобщават за бавно стартиране на приложения, забавени реакции на кранове и като цяло слаба реакция на интерфейса.

iPhone 3G Бавно след iOS 4.0 актуализации

Извършете „хардуерно нулиране“. Задръжте едновременно бутоните за заспиване / събуждане и начало за около 15-20 секунди, докато екранът се изключи, след което се появи лого на Apple, което означава рестартиране. Някои потребители (колкото и да е странно) съобщават, че извършването на две твърди нулирания решава проблема с бавността.

Възстановяване, но не от архивиране. Изглежда, че лошите данни за задържане от резервни копия на iPhone могат да причинят проблеми с производителността. Възстановяването като нов телефон ще изтрие контактите и други данни, но може да разреши този проблем.

За целта свържете вашия iPhone или iPod touch към компютъра, щракнете върху „Възстановяване“ в iTunes, след което изберете „настройка като нов телефон“.

Освободете място. Уверете се, че вашият iPhone разполага с поне 10% от наличната памет. Системите, базирани на OS X, като iOS 4.0, може да изискват малко свободно пространство, за да работят правилно.

Затворете отворените прозорци на Safari. Едно приложение за iOS, което консумира памет във фонов режим, е Safari. Затворете всички неизползвани прозорци в приложението, като натиснете бутона за превключване на страници в долната дясна част на екрана, след което щракнете върху X в горния ляв ъгъл на всяка страница.

Изключете Spotlight. Придвижете се до Настройки -> Общи -> Бутон за начало -> Търсене на прожектори и изключете всички опции, като докоснете всяка една. След това извършете хардуерно нулиране, като задържите едновременно бутоните за заспиване / събуждане и начало за около 15-20 секунди, докато екранът се изключи, след което се появи лого на Apple, което означава рестартиране.

Можете да експериментирате с изключване само на някои опции, но повечето потребители отчитат значително увеличаване на скоростта само ако всички опции са изключени.

Изключете MMS. Придвижете се до Настройки> Съобщения> MMS съобщения и плъзнете MMS съобщения до „Изключено“, след което извършете нулиране, както е описано по-горе.

Възстановяване на DFU. Досаден процес, но този, който доведе до драматични подобрения в производителността на някои потребители.

За да извършите възстановяване на DFU, изпълнете следните стъпки:

1. Архивирайте телефона си и запазете данни. Следвайте стъпките в тази статия от базата знания на Apple, за да прехвърлите покупките си и да архивирате вашия iPhone.

2. Поставете iPhone в режим DFU. Свържете вашия iPhone към компютъра и отворете iTunes (ако не се отваря автоматично). Задръжте и горните (бутон за заспиване / събуждане) и начало за точно 10 секунди, след това отпуснете горния бутон (сън / събуждане), но продължете да държите бутона за начало, докато iTunes покаже съобщение, че телефонът в режим на възстановяване е открит.

3. Възстановяване. Натиснете бутона за възстановяване и позволете на телефона да попълни данните за възстановяване. След като приключи, изберете настройка като нов телефон.

4. Възстановете архива си (по избор). След това можете да възстановите телефона отново по обичайния начин (не в режим DFU), като използвате най-новото архивиране, вместо да настройвате като нов телефон. Това обаче може да доведе до връщане на оригиналния проблем в някои случаи. Ако проблемът се върне, следвайте стъпки 1-3 отново и не възстановявайте архива си.

Обратна връзка? [имейл защитен].

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found