15 съвета за ускоряване на iPhone и подобряване на батерията на iOS 11 и 10

iOS 11 и 10 са две от най-значимите iOS, пускани някога според Apple. Идват с много нови функции, които със сигурност ще удивят и изненадат много потребители. За тези от нас, които имат по-стар iPhone или iPad, опитът ни може да не е равен на хората, които спортуват с чисто нов модел iPhone. Някои от новите функции в най-новата iOS консумират допълнителни ресурси и това може да доведе до бавни актуализации на iPhone и батерията с iOS 11 (или 10 за 32-битови устройства).

Ако сте изправени пред такива проблеми с вашия iPhone 5, iPhone 6 или добрия ole iPad, прочетете и се уверете, че сте проучили всички съвети, за да получите възможно най-доброто преживяване на iOS, без досадната мудност и проблеми с източването на батерията.

Моля, обърнете внимание, че първите няколко дни, използващи нов iOS, може да изискват батерия, тъй като софтуерът отнема известно време, за да индексира информацията ви по телефона. Не трябва да имате постоянни проблеми отвъд това. Ако все още имате проблеми, моля, прочетете, за да видите как тези съвети могат да ви помогнат.

Съвети за ускоряване на iPhone и подобряване на живота на батерията

Съвет №1 Оптимизирайте свободното пространство на вашия iPhone

Този съвет винаги е работил за последните няколко актуализации на iOS. За тези от вас, които все още спортуват 16GB iPhone, този съвет е от решаващо значение. Ако сте актуализирали своя iPhone или iPad до най-новата iOS с по-малко от 10% свободно място на устройството, моля, опитайте и освободете място на вашия iPhone, за да получите по-добра производителност.

Докоснете Настройки> Общи> Съхранение на iPhone (или iPad) (за iOS 10 потърсете  Управление на съхранението под Съхранение.) Тук виждате графика, описваща колко приложения, медии, снимки и други данни консумират най-много място за съхранение на вашия iPhone . iOS 11 включва и някои чудесни препоръки за управление на съхранението, за да ви помогне да организирате по-добре пространството на iDevice.

Освен това вашата настройка за съхранение включва като списъци с всичките ви приложения и колко данни заема всяко едно - което се състои от самото приложение и неговите данни и документи. Опитайте се да прегледате списъка и да изтриете елементи, които не са ви необходими на iPhone. Възможно е да има приложения, които не сте използвали от векове и все още са на вашия iPhone. 

iOS 11 включва някои изключително удобни инструменти за управление на съхранението. Вижте всичко, което iOS 11 предлага в тази статия.

За изчерпателен контролен списък и ръководство стъпка по стъпка, което да ви помогне да възстановите място на вашия iPhone, моля, вижте нашето ръководство за почистване на данни за вашия iPhone.

Съвет # 2 Оптимизирайте снимките на вашия iPhone

Докоснете Settings> Photos и изберете Optimize iPhone Storage . Това позволява на iOS да оптимизира съхранението на вашите снимки на вашия iDevice. Ако имате твърде много снимки и не сте го архивирали в iCloud, може да помислите за архивиране на снимките чрез библиотека със снимки и да ги изтриете от вашия iPhone.

С iOS 11 и 10 вече можете да се възползвате от функцията „Спомени“. Можете не само да създадете персонализирано слайдшоу със спомени, направени от снимки, но можете също да добавите музика и други медии към слайдшоуто и след това да го запазите като видео.

Е, ако имате твърде много от тези видео файлове с памет на вашето устройство, това може в крайна сметка да изяде свободното ви място. Може да искате да управлявате тези видеоклипове, за да спестите място на вашия iPhone.

Съвет # 3 Изтрийте Apple Stock Apps, които никога не използвате

Сега с iOS 11 и 10 можете да премахнете всички приложения на Apple, които никога не сте използвали, като Compass. Просто задръжте иконата на приложението за секунда или две и след това докоснете знака „X“ на ръба, за да премахнете приложението от вашия iPhone.

Съвет # 4 Управление на проблеми, свързани с анимацията на iOS 10

iOS 11 (и 10) има много нови анимационни функции, които могат да заслепят нов iPhone на най-новите модели iPhone. Ако сте на по-стар iPhone, това може да доведе до мудност и бавност.

За да се справите с тези анимации, можете да включите Намаляване на движението в настройките за достъпност. Включването на тази настройка спира iOS да изяжда ценни ресурси.

Докато сте в настройките за достъпност, можете също да увеличите връзката Contrast, като преместите плъзгача в положение ON.

Важно: Моля, обърнете внимание, че когато изключите настройката за намаляване на движението, някои от изисканите функции в iMessage, като изчезващото мастило, няма да работят на вашето устройство.

Съвет №5 Вземете подръка за услугите за местоположение на вашия iPhone

Този съвет не само може да повиши производителността на вашия iPhone, но също така ще бъде полезен за предотвратяване на проблеми с изтощаването на батерията. В зависимост от това колко приложения сте настроили да използват вашето местоположение, те могат много бързо да се превърнат в капана на производителността. Това е особено в случая с приложения на трети страни, които не са актуализирани от известно време.

За да управлявате това, докоснете Настройки> Поверителност> Услуги за местоположение> Изключете напълно или го управлявайте от отделното приложение, до което сте предоставили достъп до вашето местоположение.

Съвет # 6 Деактивирайте функцията Raise To Wake

Обичаме тази функция на нашите iPhone. Функцията за повишаване до събуждане работи само с iPhone, които имат актуализиран ко-процесор за движение. Тъй като тази функция се задейства, когато преместите iPhone, тя в крайна сметка консумира малко батерия на вашето устройство.

Ако имате проблеми с живота на батерията на по-стария си iPhone, може да опитате да деактивирате тази функция, за да видите дали тя помага на вашия iPhone.

За да деактивирате функцията Raise to Wake, докоснете Settings> Display and Brightness > и изключете превключвателя до Raise to Wake Setting.

Съвет # 7 Вземете дръжка за джаджите за iOS

Уиджетите съществуват в iOS от известно време, но iOS 11 и по-специално 10 внесоха нови функции в тази функционалност. Ако имате твърде много приспособления на заключения екран, това може да доведе до проблеми с производителността и захранването, тъй като приспособленията ще се опитат да получат актуална информация. Опитайте се да намалите броя на приспособленията за iOS и използвайте само тези, които абсолютно трябва на заключения екран.

Съвет # 8 Деактивирайте избирателно опресняване на фона на приложения 

Повечето от нас, които зависят от известията, не могат да изключат функцията за опресняване на фона. Можете обаче да изключите избирателно опресняването за повечето приложения и да запазите само тези, от които се нуждаете.

Можете да промените настройките, като отворите Настройки> Общи> Обновяване на фоновото приложение . Деактивирайте опресняването на фона за приложенията, от които не се нуждаете.

Знаем, че Facebook е едно приложение, което консумира сериозни ресурси.

Съвет # 9 Използвайте функцията за предложения за живота на батерията

Ако настройките ви за яркост за вашия iPhone са докрай (в iOS 11:  Настройки> Достъпност> Показване на настаняване> Автоматична яркост ИЗКЛ. ), Може да видите предложението в този раздел за промяна на настройката. В зависимост от различните настройки, вашият iPhone / iPad ви показва консумацията на енергия на различните ресурси на iPhone, така че вие ​​и да управлявате това, за да спестите батерията. Намерете предложения за живота на батерията в Настройки> Батерия  и потърсете „Предложения за живота на батерията“.

Ако не го виждате, има вероятност iOS на вашия iDevice да се нуждае от повече данни за използване, преди да направи предложение. Продължете да използвате вашия iPhone или друг iDevice нормално и проверете настройките на батерията по-късно, за да намерите препоръки.

Предложения за живота на батерията се появяват само когато използвате режим на ниска мощност или когато вашият iPhone не е свързан към захранването. Тези препоръки се включват автоматично, след като вашият iOS определи модела на използване на батерията ви.

Честите препоръки са да активирате автоматично заключване, да намалите яркостта на екрана или да включите автоматичната яркост. За iFolks, които тролят интернет, използвайки мобилната си връзка за данни, се появява предложение за деактивиране на клетъчните данни. Повечето хора не осъзнават колко енергия използва мобилната мрежова връзка за данни, така че ако имате опции, винаги използвайте налична WiFi връзка, за да спестите батерията на iDevice.

Проверете настройките, като превключвате между последните 24 часа и последните седем дни, за да видите кои приложения изразходват най-много батерия на повтаряща се основа на вашата употреба.

Съвет # 10 Използвайте режим с ниска мощност с iOS 11 и 10!

Режимът на ниска мощност е една от най-значимите функции за оптимизиране на батерията, въведена в iOS 9. Трябва да се възползвате от тази настройка, за да получите повече сок за вашия iPhone. Докоснете Настройки> Батерия> Включен режим на ниска мощност

Когато се активират, фоновите дейности за източване на батерията се деактивират автоматично от iOS, за да ви спестят часове на батерията.

iOS 11 най-накрая постави Low Power като незадължителен превключвател в Центъра за управление. Силно препоръчваме да го добавите към персонализирането на вашия Контролен център. За да направите това, отидете в  Настройки> Контролен център> Персонализиране на контролите> ВКЛЮЧВАНЕ на режим с ниска мощност. Наличието на бърз достъп до ниска мощност е страхотно! 

Съвет # 11 Минимизиране на времето за автоматично заключване

Променете настройката на времето за автоматично заключване на 30 секунди, така че екранът на iPhone да не е включен през цялото време. Това помага да запазите нивата на батерията си.

Съвет # 12 Премахнете предложенията на Siri и опцията за търсене на Spotlight за приложения

Ако не сте голям фен на предложенията за Siri или препоръки за Spotlight Search или ги използвате минимално, можете да изключите настройките, където Spotlight търси в Apps. За да направите това, докоснете Настройки> Siri & Търсене (за iOS 10: Настройки> Общи> Прожекторно търсене.) Деактивирайте предложенията в Търсене и предложения в Търсене нагоре. След това превъртете надолу и докоснете всяко приложение, посочено в раздела, и изключете предложенията за търсене и Siri. 

За iOS 10 превъртете надолу до Резултати от търсенето и деактивирайте приложенията, чиито резултати не искате да виждате в препоръките за Spotlight Search.

Съвет # 13 Оптимизирайте iMessage Media 

iMessage в iOS 11 е подправен с още повече стикери и емотикони и др. В зависимост от вашето използване; това може да погълне много ресурси на вашия iPhone. Това е особено вярно, когато се опитвате да изпратите супер висококачествено изображение чрез вашата услуга iMessage. В iOS 11 можете да оптимизирате тази настройка, така че да консумира по-малко ресурси на вашия iPhone. За да направите това, докоснете Настройки> Съобщения> Превъртете надолу до дъното и намерете Режим на изображение с ниско качество . Задайте тази настройка на ON на вашето устройство.

Съвет # 15 Нулирайте RAM на iDevice

Един от начините за ускоряване на бавен iDevice е чрез изчистване на кеша. За да направите това в по-старата iOS, всичко, което правите, е да задържите бутона за захранване на вашия iPhone, докато се появи подкана „Slide to power off“. След това просто паркирайте палеца (или избрания от вас пръст) върху бутона Начало, докато телефонът ви върне обратно към началния екран.

И това е. Отключете вашия iPhone. В противен случай отваряте Siri. Това работи с вашия iPhone и iPad. Благодаря на Марк Форест, че сподели този съвет онлайн.

Когато правите това, трябва да сте в едно от родните приложения на Apple.

Има много други съвети и трикове за повишаване на производителността и мощността на вашия iPhone, докато използвате iOS 10. Не на последно място е оптимизирането на работата на вашия Safari на вашия iPhone. Моля, проверете го, за да сте сигурни, че сте оптимизирали настройките на Safari, за да увеличите скоростта, докато използвате приложението.

Няма време? Вижте нашите видео съвети

И накрая, добавихме и лесно видео стъпка по стъпка, което ще ви преведе през някои от тези лесни за използване съвети на вашия iPhone с iOS 10 - това е добре и за iOS 11!

Вашият iPhone или друг iDevice консумира много енергия и изтощава батерията ви - така работи. Следвайки изброените съвети, надяваме се, че ще можете да разрешите бавните проблеми с iPhone и батерията с актуализации на iOS 11/10. И в идеалния случай ускорете работата на вашия iPhone и спестете батерията, като същевременно се наслаждавате на всичко, което вашият iPhone предлага.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found