Използвате AirPods за Spotify? Вземете най-добрия звук, като използвате тези съвети

AirPods са едни от най-добрите продукти, излезли от Купертино от години, а сега имаме AirPods Pro с още по-добър звук и повече функции. Но какво ще стане, ако сте потребител на Spotify и възпроизвеждането просто не е до вихрушка и искате да получите най-добрия звук на AirPod на Spotify?

Вярвате или не, всъщност можете да регулирате възпроизвеждането на Spotify от вашия iPhone или iPad. Това ви дава повече контрол над музиката и може да ви даде много по-добро изживяване с вашите AirPods, използвайки Spotify.

Вземете най-добрия звук на AirPod на Spotify

Не е тайна, че Apple не е най-големият защитник на предоставянето на по-голям контрол на потребителите върху това, което устройствата му могат или не могат да правят. Приложенията на трети страни обаче имат малко повече свобода в това, което могат да предложат за контрол, и Spotify попада в тази категория.

Приложението Spotify на вашия iPhone или iPad включва еквалайзер, който ви позволява да промените начина, по който звучи вашата музика (или подкасти).

Ето как можете да получите достъп до еквалайзера в Spotify:

 1. Отворете приложението Spotify на вашия iPhone / iPad
 2. Докоснете иконата на  Gear в горния десен ъгъл
 3. Изберете  Възпроизвеждане
 4. Превъртете надолу и докоснете  Еквалайзер

Когато за първи път отворите еквалайзера, линията ще бъде равна и има повече от няколко опции, от които можете да избирате. Това са само някои от опциите:

 • Усилвател на баса
 • Танц
 • Дълбок
 • Хип хоп
 • Пиано
 • Рок
 • Малки високоговорители
 • Казана дума
 • Vocal Booster

Но както може да се очаква (или да се надява), можете сами да регулирате плъзгача, като хванете една от белите точки на еквалайзера и го плъзнете нагоре или надолу по ваш вкус. Това наистина е начинът, по който можете да настроите фино възпроизвеждането, за да получите най-добрия звук на AirPod на Spotify.

Кои са най-добрите настройки на EQ?

За съжаление няма „най-добрите“ настройки на EQ, за да получите най-добрия звук на AirPod на Spotify. Това е така, защото всички чуват нещата по различен начин, така че бас-тежката предварителна настройка може да не е най-добрият вариант за вас, докато приятелят ви се радва на музиката. Препоръчваме да се занимавате с показаните преди това плъзгачи EQ, за да приспособите възпроизвеждането на музика по ваш вкус.

Имате нов чифт AirPods Pro? Вижте нашите съвети за захранване на това видео

Можете ли все още да използвате жестове / команди със Spotify?

Имаме добри новини за всеки, който използва или първото, или второто поколение AirPods, или новото AirPods Pro. Все още можете да контролирате музиката си с жестове! Със стандартните „оригинално проектирани“ AirPods можете да настроите жеста с двойно докосване на Възпроизвеждане / Пауза, Следващ или Предишен запис или Изключен.

 • Използвайте клавишни комбинации AirPods Pro за бърз контрол на ANC и режим на прозрачност

Що се отнася до AirPods Pro, няма повече нужда да докосвате AirPods, тъй като има сензор в "пръчката" на слушалките. Ето какво изпълнява всеки жест:

 • Натиснете и пуснете бързо: Възпроизвеждане / пауза
 • Стиснете два пъти бързо: Следваща песен
 • Натиснете три пъти бързо: Рестартирайте текущата песен / Пуснете предишната песен

Освен това ще получите допълнителното предимство на Active Noise Cancellation и Transparency Mode, създавайки най-добрия звук на AirPod на Spotify.

Работи ли Siri със Spotify?

От години потребителите на Spotify молят Apple и Spotify да интегрират гласови контроли на Siri. С пускането на iOS 13 (наистина iOS 13.1) тези желания най-накрая бяха изпълнени. Като просто се обадите на Siri и попитате „Hey Siri, play Daft Punk on Spotify“, никога няма да се притеснявате да вземете телефона си, за да стартирате музиката си.

Тази функционалност работи за конкретни албуми, плейлисти или песни и улеснява живота на феновете на Siri и Spotify. И само за да отговорите на възможния въпрос, да, можете да извикате Siri с вашите AirPods / AirPods Pro, за да помолите Siri да пусне вашата музика от Spotify. О, вие все още можете да си взаимодействате със Siri и да я помолите да изпълнява други задачи, дори ако Spotify ви пълни ушите със страхотна музика.

Приложението Spotify замръзва ли при свързване с AirPods?

Някои хора съобщават, че са се сблъсквали с проблеми при свързване с AirPods и слушане на Spotify. Самото приложение ще замръзне и няма да можете да продължите да слушате музиката си, причинявайки повече разочарования.

Първото решение за това е просто да деинсталирате и преинсталирате приложението Spotify на вашия iPhone или iPad. Това може да доведе до всякакви потенциални прекъсвания, но ако не, има друг процес, който можете да опитате. Ето какво ще трябва да направите:

 1. Отворете приложението Настройки на вашия iPhone
 2. Докоснете  Bluetooth
 3. Докоснете бутона „ I “ до името на вашите AirPods
 4. Изберете  Забравете това устройство
 5. Докоснете  Забрави устройството

Все още не сте излезли от гората, тъй като е необходима малко допълнителна работа, за да накарате нещата да заработят отново. След като AirPods бъдат премахнати от вашия iPhone, затворете всичките си работещи приложения и след това рестартирайте самия iPhone. След това ще искате да свържете отново AirPods към вашия iPhone и да отворите приложението Spotify.

Заключение

Може да е трудно да получите най-добрия звук на AirPod с помощта на Spotify, тъй като това е приложение на трета страна със специфичен начин за работа с музика. Ако все още не сте обмисляли да преминете към Apple Music, сега може да е точното време.

Apple значително подобри качеството на своята услуга за стрийминг на музика, заедно с приложението на вашия iPhone или iPad. Освен това все още ще можете да регулирате нивата на EQ според вашите предпочитания чрез приложението Настройки. Ако имате повече въпроси относно Spotify, Apple Music или AirPods, просто ни уведомете в коментарите!

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found