Известията на Facebook продължават да се повтарят на MacBook, поправки

Добре, проблемите с известията не са нещо ново. Но когато Facebook е проблем, който ви известява; лесно става ВАШИЯТ ПРОБЛЕМ.

Ситуацията е достатъчно често срещана: когато хората коментират вашите FB съобщения, актуализации и състояние, в крайна сметка получавате повторни известия за тези коментари.

Това повторение се случва многократно в продължение на много дни. И е досадно, почти до степен да искаш да затвориш този проклет FB акаунт! Някои читатели съобщават, че получават доста над 20 известия за всяко „истинско“ известие. А други ни казват, че са видели над 80, дори до 200 повтарящи се известия - всичко това за едно и също FB събитие!

Ако тази ситуация ви прилича, вие не сте сами. Повечето от нас рутинно използват известия от Facebook на своя MacBook и обикновено тези известия работят по предназначение. Има обаче моменти, когато известията на Facebook показват непостоянно поведение. Едно от най-често срещаните оплаквания, когато известията на Facebook продължават да се повтарят отново и отново. Този конкретен проблем изглежда засяга предимно читателите, които са надстроили своите MacBooks до macOS Sierra 10.12.1, но се среща във всички версии на macOS и MAC OS X и всички видове Mac, а не само MacBooks.

Основи за уведомяване

Първо стигате до Известия чрез вашите системни предпочитания. Така че кликнете върху горното ляво лого на Apple и изберете Системни предпочитания. Там ще намерите известия.

Панелът за известия в Системни предпочитания осигурява цялостен контрол върху това как системата работи. Вляво имате списък с приложения, които могат да показват състояния в центъра за уведомяване. Когато щракнете върху приложение отляво, можете да контролирате поведението на неговите известия. Банери се появяват за кратко в горния десен ъгъл на екрана ви, когато са активирани. Сигналите се появяват на едно и също място на екрана, но остават постоянно, докато бъдат отхвърлени. Вие решавате дали приложението да показва нещата в страничната лента и колко елемента да се показват.

macOS и Mac OS X Известия на заключения екран

Приложенията показват известия на заключения екран на вашия Mac. Прегледайте тези настройки за всички приложения, за да запазите частните неща под тайна. Някои приложения, включително Mail, ви позволяват да скриете известия или само визуализации на съобщения.

За да деактивирате показването на известия на заключения екран на macOS и Mac OS X

 1. Щракнете върху менюто на Apple> Системни предпочитания> Известия
 2. Премахнете отметката от „Показване на известия на заключения екран“.

Ако имате този повтарящ се известие на Facebook с вашия Mac или Macbook, моля, следвайте стъпките по-долу

Бързи поправки за известия от Facebook продължават да се повтарят

Тази корекция не лекува проблема, но осигурява облекчение! Изпробвайте тези бързи корекции и изчакайте няколко дни, седмици или до следващата актуализация на macOS, за да посетите отново и да видите дали проблемът е отстранен или изчезнал.

QuickFix 1

Затова междувременно изключете известията за Facebook. Отидете на Системни предпочитания> Интернет акаунти> Facebook. Премахнете отметката от квадратчето Уведомление. Това е. Няма да получавате ВСИЧКИ известия от FB.

QuickFix 2

Отидете на Системни предпочитания> Известия> Изберете Facebook. Изберете Няма от стила на предупреждението и премахнете отметките от всички квадратчета за „показване на известия на заключен екран“ и „Показване в центъра за известия“.

Как да поправите известията на Facebook продължават да се повтарят

 1. Изключете вашите Facebook известия на вашия MacBook
 2. Премахнете вашия акаунт във Facebook от вашия Macbook
 3. Изчакайте около 30 минути и така рестартирайте своя MacBook
 4. Сега добавете отново вашия акаунт във Facebook
 5. Не забравяйте да включите Известия за Facebook

Тези прости пет стъпки трябва да ви помогнат да разрешите този проблем на вашия Mac или Macbook.

Все още имате проблеми с известията във Facebook, продължават ли да се повтарят?

Ако все още имате този проблем, изтрийте всички елементи, свързани с Facebook, от вашия ключодържател, променете паролата си за Facebook и след това опитайте да настроите акаунта обратно на вашия Macbook.

Достигане до вашия ключодържател

 • Кликнете върху Приложения -> Помощни програми -> Превъртете надолу и тук ще намерите достъп до ключодържател
 • Кликнете върху Достъп до ключодържател
 • След като се отвори, щракнете върху Пароли в левия прозорец
 • Изтрийте всички елементи, свързани с Facebook, от този списък

Съвети за читатели

Нашият читател Волфен откри още едно поправено решение! Ако горните съвети не са ви свършили работа, опитайте предложението на Wolfen.
 1. Деактивирайте всички настройки за известяване, свързани с Facebook, в системни настройки> известия
 2. Премахнете акаунта си във Facebook от системни настройки> интернет акаунти
 3. Изтрийте всички свързани с Facebook обекти от вашия ключодържател и рестартирайте вашия Mac
 4. Влезте във Facebook, той пита дали искате да използвате този акаунт за системна интеграция на Mac, кликнете по-късно
 5. Във Facebook отидете в Настройки> Защита> Къде сте влезли> Изтрийте всички стари сесии, особено тези под „Интеграция на Apple OS“
 6. Изчистете кеша на Safari и рестартирайте вашия Mac
 7. Влезте във Facebook, той пита дали искате да използвате този акаунт за системна интеграция на Mac, този път щракнете добре и проверете настройката за известия, ако всичко е наред, рестартирайте Mac отново

В този процес Волфен откри, че Facebook поддържа всичките си стари сесии активни. Всъщност той имаше 67 активни сесии „Интеграция на Apple OS“. И получавате известие за всеки един от тях.

Ако използвате iDevices и сте изчистили всичко в раздела „където сте влезли“, уверете се, че сте въвели своите идентификационни данни на тези устройства отново.

Надяваме се, че тези прости стъпки са ви помогнали да решите проблема с повтарящите се известия във Facebook. Моля, уведомете ни в коментарите по-долу, ако има други съвети, които бихте искали да споделите.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found