Настройките за използване на клетъчни данни на iOS не работят? Нека да го оправим!

След актуализиране до последната актуализация на Apple до iOS, някои потребители откриват, че не могат да включват или изключват клетъчни данни (мобилни данни) за каквито и да било приложения след надстройка.

Освен това, когато потребителят превключва превключвателя на приложението в положение „включено“ или „изключено“ в настройката „Използване на клетъчни данни за“, промяната не се зачита от системата. След като излезете от менюто Cellular Data, то се връща към предишните настройки.

Изглежда, че редица потребители изпитват този проблем.

Как да коригирам настройките за клетъчни данни

 • Потвърдете, че клетъчните данни са активирани, като отворите Настройки> Клетъчни> Клетъчни данни
 • Опитайте да включите и изключите отново самолетен режим, като отворите Настройки> Самолетен режим
 • Отидете в  Настройки> Общи> Време на екрана или ограничения> Използване на клетъчни данни , уверете се, че е забранено „Не позволявай промени“, след това докоснете Настройки> Клетъчни, след това изключете Клетъчни данни, изчакайте няколко секунди, след това включете Клетъчни данни обратно към ВКЛ
 • Нулирайте мрежовите настройки, като отидете в Настройки> Общи> Нулиране> Нулиране на мрежовите настройки
 • Рестартирайте устройството си, като изключите, изчакате няколко минути и включите отново
 • Деинсталирайте и инсталирайте всяко приложение, което не актуализира правилно настройките за клетъчни данни
 • Актуализирайте вашето iOS устройство до най-новата версия на софтуера на iOS
 • Опитайте да нулирате всички настройки чрез Настройки> Общи> Нулиране> Нулиране на всички настройки

Ако нищо по-горе не ви помогне, можете да опитате това:

 1. Архивирайте устройството си (Настройки> Apple ID> iCloud> Архивиране> Архивиране сега). Можете да видите последните си резервни копия, като отворите  Настройки> Apple ID> iCloud> Управление на съхранението
 2. Възстановете вашето устройство. Важно е, че това ще изтрие всичко. Ето защо първо трябва да направите резервно копие. Свържете вашето устройство към компютъра. В iTunes или Finder изберете вашето устройство и щракнете върху Възстановяване.
  1. Когато устройството ви се рестартира, следвайте помощника за настройка и го настройте като НОВ, не настройвайте от резервно копие, защото е много вероятно този проблем да се дължи на повредена информация, това означава, че проблемът се повтаря, ако възстановите от резервно копие. Вместо това възстановете устройството си от iCloud по-късно.
  2. Сега проверете дали проблемът е разрешен
  3. След като проверите, сега възстановете резервното копие на iCloud. За да направите това, отидете в Настройки> Общи> Нулиране> след това докоснете „Изтриване на цялото съдържание и настройки.“ Когато устройството ви се рестартира, докоснете Възстановяване от резервно копие.

Ако все още не е разрешено, помислете за понижаване на версията на устройството, ако е налично

 • Архивирайте устройството си
 • Изтеглете предишния iOS IPSW фърмуер, който съответства на вашето iOS устройство
 • Деактивирайте Face ID или Touch ID и парола (Настройки> Face ID / Touch ID и парола) и Find My iPhone (Настройки> Apple ID> iCloud> Find My iPhone)
 • Свържете вашето устройство към компютъра с помощта на оригиналния кабел за мълния
 • Стартирайте iTunes или Finder
 • В iTunes или Finder изберете вашето iOS устройство
 • Задръжте натиснат бутона Option / Alt на клавиатурата на вашия Mac (Windows: ляв клавиш Shift) и кликнете върху бутона Restore iPhone
 • В изскачащия прозорец изберете IPSW файла, който сте изтеглили
 • Когато приключи, устройството ви се рестартира

На вашия iPhone липсват ли изобщо настройките за клетъчни данни?

Ако след актуализирането не виждате никакви опции за клетъчни или клетъчни данни, вероятно е имало проблем с актуализацията.

Най-добре е да използвате iTunes или Finder, за да преинсталирате iOS, за да решите този тип проблеми.

Уверете се, че архивирате данните си, преди да продължите чрез iCloud или iTunes / Finder.

След като архивирането приключи, отворете iTunes / Finder и свържете вашето устройство към компютъра чрез кабел. След като се свържете, следвайте тези указания:

 • На iPhone 8 и по-нови: Натиснете и бързо освободете бутона за увеличаване на звука. След това натиснете и бързо освободете бутона за намаляване на звука. Накрая натиснете и задръжте страничния бутон, докато видите екрана за режим на възстановяване
 • На iPhone 7 или iPhone 7 Plus: Натиснете и задръжте страничните бутони и бутоните за намаляване на звука едновременно. Продължавайте да ги държите, докато не видите екрана за режим на възстановяване
 • На iPhone 6s и по-стари версии, iPad или iPod touch: Натиснете и задръжте едновременно бутоните Home и Top (или Side). Продължавайте да ги държите, докато не видите екрана за режим на възстановяване

Когато видите опцията за възстановяване или актуализиране, изберете Update - това се опитва да преинсталира iOS, без да изтрива вашите данни.

Изчакайте, докато софтуерът се изтегли на устройството.

Когато приключите, посетете приложението Настройки и потвърдете, че опциите на менюто за клетъчни и клетъчни данни са възстановени.

Ако изтеглянето отнема повече от 15 минути и устройството ви излезе от режим на възстановяване, оставете изтеглянето да завърши, след което повторете тези стъпки.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found