Отключване на Mac с Apple Watch не работи? Нека да го оправим!

Удобна функция за потребителите на Apple Watch, които притежават Mac, я използва за отключване на вашия Mac (автоматично отключване), а за хора, използващи macOS Catalina и по-нови версии, отключете вашите приложения.

Ако вярвате, че сте настроили това и то не работи, може да се влоши. Ще ви преведем през няколко неща, които можете да проверите, и ще се опитаме да накараме тази удобна функция за отключване да работи правилно.

Следвайте тези бързи съвети за решаване на проблеми, когато Apple Watch не отключва вашия Mac

 • Изключете Bluetooth
  • Изключете BT на телефона си за 30 секунди и след това опитайте отново автоматично отключване. Проверете дали това е решило проблема ви. Когато включите Bluetooth, той трябва да продължи да работи без проблеми
 • Опитайте да рестартирате телефона, часовника и лаптопа си в този ред
  • След като рестартирате устройствата, влезте обратно в лаптопа си ръчно след рестартирането. Отключването с Watch трябва да започне да работи от този момент нататък
 • Променете WiFi мрежи
  • Ако имате на разположение множество WiFi мрежи (като 5GHZ и 2.4GHZ), опитайте да свържете всички устройства към различна налична мрежа. За тези с по-стар Mac, който не поддържа тази функция, опитайте да превключите wi-fi картата и често дава възможност да се използва тази функция
 • Вземете по-близо или по-далеч
  • Опитайте да регулирате разстоянието между часовника и Mac. Понякога, когато батерията е ниска на часовника, разстоянието се влияе.

Устройствата ви поддържат ли автоматично отключване?

Какво се изисква за автоматично отключване?

Основните настройки.

Вашият акаунт в Apple трябва да има активирано двуфакторно удостоверяване. За да направите това, отидете на уебсайта на Apple ID и изключете двуфакторната проверка. След това влезте в Системни предпочитания на вашия Mac, щракнете върху iCloud, след това Подробности за акаунта, след това Защита и активирайте двуфакторното удостоверяване.

След като изпълните тези стъпки, процесът на настройка е лесен. Уверете се, че имате парола на Apple Watch, след което влезте в системните предпочитания на вашия Mac, щракнете върху Сигурност и поверителност и премахнете отметката от „Деактивиране на автоматичното влизане“.

Няколко потребители отбелязаха, че тяхната функционалност за отключване не работи, въпреки че отговаря на всички изисквания, показани по-горе. Потребителите отбелязват, че съобщението „Отключване с Apple Watch“ се появява за кратко, но след това се изисква да въведете паролата си.

Тази функция ви позволява да отключите компютъра си с вашия носим. Така че, когато седнете на бюрото си, носейки вашия (отключен) Apple Watch, вашият Mac трябва да се отключи автоматично, без да е необходима вашата парола.

Автоматичното отключване работи с watchOS 3 или по-нова версия и macOS Sierra или по-нова версия. Също така ще трябва да притежавате поддържащи устройства.

Автоматично отключване на поддържани устройства

За да проверите отново дали вашият Mac поддържа автоматично отключване, следвайте тези стъпки.

 1. Щракнете върху иконата на Apple > About This Mac от лентата с менюта.
 2. Щракнете върху системния отчет
 3. Вляво разгънете раздела Мрежа и изберете Wi-Fi .

Вдясно, под Интерфейси , трябва да видите Автоматично отключване: Поддържа се, ако вашият Mac поддържа тази функция.

Автоматично отключване на системния отчет

Правилно ли са настроени вашите устройства?

Ако притежавате поддържани устройства, които са актуализирани до правилните операционни системи, уверете се, че сте настроили правилно устройствата си.

Уверете се, че:

 • Wi-Fi и Bluetooth са включени на вашия Mac.
 • Влезли сте в iCloud със същия Apple ID и на двете устройства.
 • Използвайте двуфакторно удостоверяване за вашия Apple ID.
 • Използвайте парола с вашия Apple Watch.
 • Не използвате споделяне на интернет или споделяне на екран на вашия Mac.

Достатъчно ли сте близо и часовникът ви отключен ли е?

Можете да използвате автоматично отключване, когато носите своя Apple Watch и сте близо до вашия Mac. Както Apple обяснява:

Автоматичното отключване работи, когато носите отключения си часовник и сте много близо до вашия Mac. Ако е необходимо, преместете часовника си малко по-близо.

Активирана ли е настройката?

Първо се уверете, че сте включили функцията за автоматично отключване на вашия Mac.

 1. Отворете System Preferences, като използвате иконата в Dock или Apple икона > System Preferences от лентата с менюта
 2. Изберете Сигурност и поверителност .
 3. Уверете се, че квадратчето е отметнато за Използвайте вашия Apple Watch за отключване на приложения и вашия Mac или позволете на вашия Apple Watch да отключи вашия Mac .
Използвайте Apple Watch, за да отключите Mac

Все още имате проблеми?

Ако сте проверили всички горепосочени елементи и автоматичното отключване все още не работи, деактивирайте настройката в System Preferences (по-горе), рестартирайте вашия Mac и активирайте отново настройката.

Влизаш ли?

Автоматичното отключване е чудесна функция и може да ви спести няколко секунди, като ви накара да работите по-бързо на вашия Mac. Надяваме се, че една от тези корекции работи за вас и ако го направи, моля, оставете ни коментар по-долу и ни уведомете какъв е проблемът!

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found