Как да спрем Apple Watch-iPhone Mirroring за режим „Не безпокойте“, самолетен режим

Вероятно сте забелязали, че когато превключите iPhone в самолетен режим, вашият Apple Watch ще последва примера.

Това работи и обратното. И това се отнася и за функцията „Не ме безпокойте“. Въпреки че е удобна и спестяваща време функция, тя може да не е подходяща при всички обстоятелства.

Възможно е да не се нуждаете или да искате и двете устройства в режим „Не безпокойте“. Може да искате вашите предупреждения на Apple Watch да бъдат изключени, но звъненето на вашия iPhone да е включено или обратно.

По същия начин може би предпочитате да активирате ръчно самолетен режим на двете си устройства преди полет. (Въпреки това, така или иначе, ще трябва да ги деактивирате ръчно след полет. Но повече за това по-късно.)

Ето как да деактивирате функцията - плюс няколко допълнителни съображения.

Как да изключите iPhone Mirroring за Apple Watch

Няма настройка за деактивиране на огледалното отразяване на iPhone-Apple Watch директно на вашето устройство за носене. Като такъв ще ви е необходим вашият iPhone, за да деактивирате функцията.

Стъпки за изключване на Mirroring

  • На вашия iPhone отворете приложението Watch.
  • Превъртете надолу, докато видите Общи . Докоснете го.
  • Докоснете Самолетен режим .
  • В следващото меню докоснете превключвателя до Mirror iPhone, за да го деактивирате.
  • Върнете се при Генерал.
  • Докоснете „ Не безпокойте“ .
  • Отново докоснете превключвателя до Mirror iPhone.

Разбира се, ако някога искате отново да активирате огледално отразяване на iPhone-Apple Watch, просто следвайте горните стъпки и натиснете превключвателите, така че да станат зелени.

Допълнителни съображения

Както можете да видите, деактивирането на огледалното отразяване на iPhone-Apple Watch е доста лесно да се направи. Но има още няколко неща, които трябва да имате предвид.

Тренировка Не безпокойте

Дори ако решите да изключите огледалното отразяване „Не безпокойте“, в приложението Гледане има друг превключвател, който може да представлява интерес.

Това е тренировка "Не ме безпокойте" и се намира в "Часовник" -> "Общи" -> "Не безпокойте".

По принцип, когато влезете в тренировка, функцията автоматично превръща вашите Apple Watch и iPhone в режим „Не безпокойте“.

Просто още една характеристика, която трябва да имате предвид

Причудливост в самолетен режим

Когато отразяването на iPhone е активирано, включването на режима „Не безпокойте“ ще активира функцията и на двете устройства. В същия дух, деактивирането му на което и да е устройство впоследствие ще го деактивира и на двете.

Струва си да се отбележи, че това не е така за самолетен режим.

Когато включите самолетен режим, той ще го активира и на двете устройства. Но деактивирането на самолетен режим не може да бъде отразено между двете ви устройства.

С други думи, за да изключите самолетния режим, ще трябва да го деактивирате ръчно и на двете устройства.

Това е до голяма степен, защото включването на самолетен режим ще деактивира радиостанциите на устройството. Това означава, че нито едно устройство няма да може да получи сигнал за деактивиране на функцията.

Това е очаквано поведение, а не грешка. Но това е нещо, което трябва да знаете, когато пътувате, за да можете да активирате функциите съответно.

Проблем с часовата зона и самолетния режим

Най-общо казано, устройствата Apple Watch получават информация за времето си от iPhone, с който са свързани.

Когато има проблем с тази информация за часовата зона, очевидно може да представлява проблем.

В iOS 11 има широко разпространена грешка, свързана с iPhone и часовите зони. Примерите на грешката варират, но като цяло това може да доведе до сериозни проблеми при пътуване - като пропуснати полети или аларми поради неточно време.

Поставянето на iPhone в самолетен режим изглежда предизвиква този проблем с часовата зона. Предполага се, че неточните данни за времето се прехвърлят в Apple Watch.

Разбира се, не можете наистина да избегнете поставянето на вашите устройства в самолетен режим. Но това е нещо, което трябва да знаете, когато пътувате.

Все още нямаме потвърдена корекция, но има нещо, което можете да опитате - поставяне на Apple Watch в самолетен режим преди вашия iPhone (ако отразяването е деактивирано).

В противен случай просто се уверете, че сте проверили отново, че часовете на двете ви устройства са точни, когато стигнете до местоназначението си.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found